Étel-ital

Szupermarketekben nyomoztunk

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2016 júniusában közösségi szupermarket nyomozást tartott támogató tagjaival és önkénteseivel. Annak akartunk utána járni, hogy a magyarországi nagy szupermarketláncokban mennyire érhetők el a fenntartható termékek, különös tekintettel a Fairtrade termékekre.

BK Rot, a zöld és szociális komposzt biznisz

Egy egyedi üzleti modell, amelyben komposztot termelnek, valamint közösséget és munkahelyet hoznak létre Brooklyn egy lepukkant városrészében.

A Közösségi Mezőgazdálkodás Mozgalmának Európai találkozóján jártunk

Szeptemberben aTVE részt vett a Közösségi Mezőgazdálkodás Mozgalmának 3. Európai Találkozóján a csehországi Ostravában.  Az alábbiakban lelkes csapatunk képes beszámolóját olvashatjátok.

Velencei meggy közvetlenül a termelőtől

A Velencén működő Borka Kft. nem csak friss gyümölcsöt értékesít, de magas minőségű feldolgozott termékekkel is megjelenik a hazai piacon. A családi vállalkozás vezetőivel beszélgettünk meggyszüret idején. 

Az appon keresztül olcsóbban megvehető a maradék élelmiszer

Szerencsére egyre többen dolgoznak azon, hogy minél kevesebb ehető étel landoljon a szemetesben, remek példa erre az olasz Last Minute sotto Casa applikáció is, amely a boltokat köti össze a helyi lakókkal.

Barát vagy ellenség a zöld béka?

Miközben rohamosan terjed, a Rainforest Alliance fenntarthatósági minősítést az utóbb időben rengeteg kritika érte. Vajon tudatos vásárlóként megnyugodhatunk, ha ilyen terméket választunk?

Videók

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

idénynövények - szeptember

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében