Étel-ital

Nyerj kence keverő tanfolyamot!

Szívesen részt vennél egy tanfolyamon, hogy megtanulj hidratálókrémet készíteni magadnak természetes alapanyagokból? Akkor játssz velünk a TVE, az Ökokuckó és a KenceLabor közös nyereményjátékában, és nyerj belépőt a november 5-i tanfolyamra!

Megtévesztő bio-jelölés a barna cukrokon

A barnacukrokat és barna nádcukrokat vette górcső alá legújabb terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Vizsgálták a termék eredetét, nehézfém és növényvédőszer-maradék tartalmát. 

A szöveg fontos, nem a kép - egészséggel kapcsolatos állítások élelmiszereken

"Csökkentett zsírtartalmú" , "erősíti a csontokat". Vajon mennyire hatnak ránk ezek a mondatok, ha az élelmiszer csomagolásán látjuk? Az egészséggel kapcsolatos állítások vásárlásösztönző hatását vizsgálta egy nemzetközi kutatócsoport. Az eredményekből szemezgettünk érdekes adatokat. 

Méltányos gyümölcsöt kérnek a fogyasztók a Lidltől

A Méltányos Gyümölcsöt! nemzetközi kampány petícióban kéri a Lidl-t: váltsa valóra a fenntarthatósággal kapcsolatos ígéreteit, és fizessen méltányos árat a gyümölcsökért, valamint garantálja a munkások emberi jogait.

Ismerd meg a közösségi gazdaságok működését!

Az alábbiakban bemutatjuk nektek, hogyan is működnek a hazánkban egyre népszerűbb közösségi gazdaságok. Most megtudhatod, hogyan válhatsz taggá és mit kell tudnod a működésről.

Biozöldséget termelnek New York megújuló energiát hasznosító üvegházai

A Gotham Greens 2009 óta több tonna friss bio salátát, fűszernövényt és paradicsomot termel évente, az épületek tetején kialakított városi üvegházaiban. A helyi és bio élelmiszert ráadásul megújuló energiával állítják elő New Yorkban és Chicagoban. 

Videók

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

idénynövények - október

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében