Étel-ital

Jófej helyek: kedvezmények természetimádóknak

Ezúttal azokat a Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyeket szedtük össze, anelyeknél minden a természet körül forog. Két Nemzeti Park és szálláshelyek, ahol használhatjátok a Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát.

Újrahasznos kiegészítők magyar tervezőktől: Cirrhopprecycle, Norsy Design, Ursuslupus

Újrahasznosítással már a különböző textileknél is találkozunk, például úgy, hogy az egyébként hibátlan anyag egy új ruha, kiegészítő része lesz. Fontos a tervezés, hiszen nem minden anyag alkalmas erre, és nem lehet 100%-ban újrahasznosított mindent. Hazai tervezőket kérdeztünk arról, hogyan vágtak bele az ökoholmik készítésébe. Sorozatunk 2. része következik.

Agroökölógia – mozgalom, tudományág és gyakorlat

Egyre gyakrabban hallani az agroökológia kifejezést, de mit is jelent valójában? Egy mozgalom? Egy tudományág? Egy mezőgazdasági gyakorlat? Most választ kapunk minderre.

Biogomba üzemben jártunk Fülöpjakabon

Munkatársaink a Falvak Éjszakái keretében meglátogatták Gyöngyösi Sándor biogazdaságát Fülöpjakabon, ahol minősített bio gyógygombák teremnek.

Közösködő közösségi gazdák és a kalandvágyó mangalicák

A Biokert és a Táncoskert közös átadásán jártam. Sajnos Zoli, a Táncoskert gazdája végül nem tudott eljönni, mert megszöktek a mangalicái. De azért sikerült lencsevégre kapnom a termékeket, majd egy hét múlva a két gazdát együtt is.

Legyél nyáron is fair trade séf!

Állj a jó ügy mellé, és hűsölj egy jót! Népszerűsítsük együtt a méltányos kereskedelmet! Készíts egy izgalmas nyári, frissítő édességet fair trade alapanyagból, fotózd le, és küldd be a TVE-nek 2016 július 30-ig. A legjobb alkotások között ajándékcsomagot sorsolunk ki. 

Videók
Videó megtekintése

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

idénynövények - július

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében