Étel-ital

Az 5 legújabb jófej hely

Adománybolt, fair trade kávézó és aromaterápiás webshop. Mi a közös bennük? Hogy Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyek. Miért? Mert fontos nekik az újrahasznosítás, a fenntarthatóság és a vegyszermentes élet. Mert így is lehet vállalkozást működtetni.

Végre a nagy élelmiszerláncoknál is kapható méltányos fagylalt

Ha nyár, akkor jégkrém. Ha jégkrém, akkor csokis és persze legyen méltányos is. Jó hír, hogy több szupermarketben is vehetünk fair trade kakaóból készült csokis fagyit.

Természetesen aludjunk

A fokozott munkaterhelés, tartós stressz miatt nem csoda, hogy sokan tele vannak feszültséggel, és ezért képtelenek elaludni. Pedig a pihentető, regeneráló alvás hiányát mind az egészségünk, mind a bőrünk és a kinézetünk is megszenvedi.

5 dolog, amit érdemes tudnod az állatkertről

Mit tegyünk, ha a kismajom pont akkor alszik, amikor ott vagyunk? Miért nincs mindig zoocsemege a büfében? A papír és a műanyag zacskó útja a gyomorban.  Érdekességek, amit állatkerti látogatóként érdemes tudnod, ha szereted az állatokat. 

Olaszországban törvény foglalkozik a méltányos kereskedelemmel

Tavasszal jóváhagyta az olasz parlament a fair trade-et támogató törvény első pontját, ami elősegíti méltányos kereskedelem népszerűsítését és támogatását. Ez komoly előrelépést jelent a fair trade szempontjából, ha ilyen magas szinten foglalkoznak a kérdéssel. 

Közösségi kertek a fővárosban

Milyen közösségi kertek vannak Budapesten? Képes összefoglalónk következik.

Videók
Videó megtekintése

Az alma meséje

Köztudott, hogy a fejlődő országokból érkező banán és narancs előállítása rabszolgamunkával és jelentős környezetpusztítással jár. A magyarországi gyümölcsültetvényeken sem sokkal jobb a helyzet. Keresd a méltányos almát! http://tudatosvasarlo.hu/alma
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

idénynövények - július

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében