Ép test / Legújabb

     A babák bőre védelemre szorul / Cikk
Hogyan ápoljuk a babák bőrét? Milyen babafürdetőt vagy krémet használjunk, és melyeket kerüljük el? Az alábbiakban kozmetikus szakértőnk ezekre a kérdésekre ad választ.   
     Lábápolással sok betegséget megelőzhetünk / Cikk
Izzadás, bőrkeményedés, lábgomba. Csak néhány a lábunkkal kapcsolatos kellemetlenségek közül. Jó hír, hogy házi praktikával, vagy jól megválasztott bolti szerekkel könnyen kezelhetők. Íme, kozmetikus szakértőnk lábápolási tanácsai.  
     Hogyan válasszunk peelinget? / Cikk
Manapság nagyon divatos a bőr radírozása, holott a megfelelően ápolt bőr ezt nem igényli. Ha mégis peelinget kell használnunk, nem mindegy, hogy milyen terméket veszünk. Jó, ha tudjuk, hogy otthon mi magunk is készíthetünk bőrradírt.
     Tévhitek a bőrápolásról / Cikk
A bőrünk állapotát az életmód, a táplálkozás és a rákent kozmetikumok is befolyásojlák. Összeszedtünk néhány alapkozmetikumot, ami jó ha kéznél van, és néhány tévhitet a bőrápolással kapcsolatban, amit jó ha elkerülünk. 
     Ökokozmetika a házimunka ártalmai ellen / Cikk
Rengeteget költünk kozmetikumokra, közben a lakásban ránk leselkedő veszélyekről tudomást sem veszünk. Drága piperék vásárlása helyett inkább legyünk körültekintőek a házimunka során. Kozmetikus szakértőnk tanácsai.
     Erre figyelj hidratáló krém vásárlásnál / Cikk
Az évek múlásával a bőr víztartalma fokozatosan csökken. Egyszerű praktikákkal és megfelelő krémekkel javíthatjuk a bőr állapotát. Kozmetikus szakértőnk tanácsa hidratáló krém vásárláshoz. 
     Az illóolaj legyen természetes és vegyszermentes / Cikk
Az illóolajok azon felül, hogy javítják a közérzetünket, terápiás jelleggel is alkalmazhatók. Az aromaterápia széles körben használható, de nem mindegy, hogy milyen minőségű olajat választunk. Erről beszélgettünk Máthé Fanni, aromaterápiás szakértővel, az Aromillo tulajdonosával.
     Tanácsok a pattanásos bőr ápolásához / Cikk
Régen inkább a kamaszokat jellemezte a pattanásos bőr, ma sok felnőtt is szenved tőle. A tüneteket kezelő következetes bőrápolás mellett a kiváltó okokról sem szabadna megfeledkezni. Íme kozmetikus szakértőnk tanácsai.  
     Kritikus kozmetikai összetevők / Cikk
Miközben a reklámok egyre újabb és hatásosabb kozmetikai készítményekkel bombáznak bennünket, folyamatosan nő a bőrbetegségek, allergiás tünetek száma. A kozmetikumokban felhasználható több mint 8500 anyag között számos kritikus összetevő is található. 
     Szépüljünk a kamrából: Hajápolási tanácsok / Cikk
Illóolajokkal, növényi főzetekkel, de elsősorban megfelelő táplálkozással sokat tehetünk az egészséges és szép hajért. Íme néhány tipp házi szépüléshez.
     Szépüljünk a kamrából: őszi receptek almából / Cikk
Az alma nem csak magas vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt értékes számunkra. A benne rejlő egyéb hatóanyagokat az otthoni kozmetikában is egyszerűen és sokoldalúan hasznosíthatjuk. Tippjeink házi kozmetikához. 
     Termékteszt: mosótojás – „Felveszi a versenyt az egyéb kímélő mosószerekkel” / Cikk
Mosótojást teszteltek a Tudatos Vásárlók Egyesületének támogató tagjai. A tesztelőknek a mosószódával kellett összehasonlítaniuk a mosógolyót. Íme a tapasztalatok.  
     6 hűsölési tipp a kánikula túléléséhez / Cikk
A kánikulában nem is lehet másra gondolni, csak a hűsölésre. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást, amivel elviselhetőbb a hőség.
     Itt a TASZ nagy kórháztesztje / Cikk
A TASZ  vizsgálatából többek között kiderül, hogy melyik kórház valóban gyerek- és családbarát, milyen a látogatás rend. A Péterfy Sándor utcai Kórház és a Keszthelyi kapott maximális pontszámot, a többi helyen még van mit javítani. 
     A „problémás kamasz” csak a tüneteket hordozza, a gyógyuláshoz a családot is be kell vonni / Cikk
Úttörő létesítmény jött létre Kispesten: depressziós és egyéb mentális betegséggel élőknek segítenek ingyenesen. Itt jól kiegészíti egymást a lelki gondozás és a környezetvédelem. Biobrikettet készítenek, régi farmert hasznosítanak újra és földhővel fűtenek.
     Erre figyeljenek a kismamák hőség idején / Cikk
Adjunk sok folyadékat szoptatáson kívül is, árnyékban levegőztessünk - hangzik az alapszabály. Íme az ANTSZ javaslata, hogyan vészeljük át a hőséget kisbabával. 
     A rákmegelőzés 12 pontja / Cikk
A WHO háttérintézménye által publikált Rákellenes Kódex az életmóddal együtt járó kockázatok elkerülésére hívja fel a figyelmet, és szűrővizsgálatokon való részvételre buzdít. 
     OEKO-TEX® Standard 1000 / Címke
     Praktikus tanácsok hőség idejére / Cikk
Naptej, kalap és sok-sok folyadék - hangzik az alapszabály. Íme az ANTSZ javaslata, hogyan vészeljük át a hőséget. 
     Alternatív gyerekzsúr külső helyszínen / Cikk
Ha nem szeretnéd romokban látni a lakást, de nem mondanál le a gyereked szülinapi bulijáról, és mégse egy mekis babazsúrra vágysz… Íme néhány tipp, hol lehet külső helyszínen szülinapi zsúrt szervezni tartalmas, színes programokkal. 
     Vannak porok, amikre érdemes rászokni! / Videó
A Hangák, vagyis a Zöldre érett nők közössége flashmobot szervezett, hogy felhívják a figyelmet a környezetbarát tisztítószerekre. Mire jó a szódabikarbóna a mosószóda a perkarbonát és a citromsav? A választ megtudhatod videónkból: Takarítsunk tisztítószer nélkül! Ha többet szeretnél olvasni a témában, keresd Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája című könyvét!
     Minden, ami gyerek / Cikk
Könyv, játék, pelenka, kence, étel, reklám – egy sor olyan dolog, ami foglalkoztatja a szülőket sok-sok éven át, ahogy cseperedik az aprónép. Egy csokorba gyűjtöttük a babavárással, gyerekekkel kapcsolatos praktikus ötleteinket, terméktesztjeinket.  
     Rágni, rágni, de minek? / Cikk
Igencsak elterjedt az elhízottság, túlsúly jelensége, ami újabb stratégiák kialakítását követeli meg az ellene kialakult harcban, és új kutatási irányokat is jelent. Megoldást jelent-e, ha sokat rágunk? 
     Csökkentették az allergizáló illatanyagok használatát a gyártók / Cikk
2005 óta az EU-ban 26 allergizáló illatanyag esetében külön jelölni kell a címkén, ha a termék tartalmaz ilyet.  Egy vizsgálat kimutatta, hogy rendelet bevezetése óta csökkent ezeknek az allergizáló anyagoknak a használata.  
     Microbeads [angol] / Videó
Milyen utat jár be a microbead a gyártástól az óceánig? Mi történik vele az úton és ennek milyen hatása van ránk és a környezetre? Egyáltalán mi az a microbead? A válaszokat megtudhatod a The Story of Sfuff Project új filmjéből. Hogyan és mit tehetek azért, hogy ez ne folytatódjék így tovább?
     Five keys to safer food [angol] / Videó
A WHO kisfilmje bemutatja azt az öt kulcsot, amit ismernünk kell és be kell tartanunk az élelmiszerbiztonság szempontjából a konyhánkban. A World Health Day témája idén az élelmiszerbiztonság volt. Ha Amszterdamban jártok, látogassatok el Micropiába, a világ egyetlen interaktív mikroba múzeumába, ahol sokkal többet tudhattok meg a témáról!

címkék

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében