Ép test / Legújabb

     Termékteszt: mosótojás – „Felveszi a versenyt az egyéb kímélő mosószerekkel” / Cikk
Mosótojást teszteltek a Tudatos Vásárlók Egyesületének támogató tagjai. A tesztelőknek a mosószódával kellett összehasonlítaniuk a mosógolyót. Íme a tapasztalatok.  
     6 hűsölési tipp a kánikula túléléséhez / Cikk
A kánikulában nem is lehet másra gondolni, csak a hűsölésre. Összeszedtünk néhány környezetbarát megoldást, amivel elviselhetőbb a hőség.
     Itt a TASZ nagy kórháztesztje / Cikk
A TASZ  vizsgálatából többek között kiderül, hogy melyik kórház valóban gyerek- és családbarát, milyen a látogatás rend. A Péterfy Sándor utcai Kórház és a Keszthelyi kapott maximális pontszámot, a többi helyen még van mit javítani. 
     A „problémás kamasz” csak a tüneteket hordozza, a gyógyuláshoz a családot is be kell vonni / Cikk
Úttörő létesítmény jött létre Kispesten: depressziós és egyéb mentális betegséggel élőknek segítenek ingyenesen. Itt jól kiegészíti egymást a lelki gondozás és a környezetvédelem. Biobrikettet készítenek, régi farmert hasznosítanak újra és földhővel fűtenek.
     Erre figyeljenek a kismamák hőség idején / Cikk
Adjunk sok folyadékat szoptatáson kívül is, árnyékban levegőztessünk - hangzik az alapszabály. Íme az ANTSZ javaslata, hogyan vészeljük át a hőséget kisbabával. 
     A rákmegelőzés 12 pontja / Cikk
A WHO háttérintézménye által publikált Rákellenes Kódex az életmóddal együtt járó kockázatok elkerülésére hívja fel a figyelmet, és szűrővizsgálatokon való részvételre buzdít. 
     OEKO-TEX® Standard 1000 / Címke
     Praktikus tanácsok hőség idejére / Cikk
Naptej, kalap és sok-sok folyadék - hangzik az alapszabály. Íme az ANTSZ javaslata, hogyan vészeljük át a hőséget. 
     Alternatív gyerekzsúr külső helyszínen / Cikk
Ha nem szeretnéd romokban látni a lakást, de nem mondanál le a gyereked szülinapi bulijáról, és mégse egy mekis babazsúrra vágysz… Íme néhány tipp, hol lehet külső helyszínen szülinapi zsúrt szervezni tartalmas, színes programokkal. 
     Vannak porok, amikre érdemes rászokni! / Videó
A Hangák, vagyis a Zöldre érett nők közössége flashmobot szervezett, hogy felhívják a figyelmet a környezetbarát tisztítószerekre. Mire jó a szódabikarbóna a mosószóda a perkarbonát és a citromsav? A választ megtudhatod videónkból: Takarítsunk tisztítószer nélkül! Ha többet szeretnél olvasni a témában, keresd Nyíri Zsuzsanna: Háztartásunk kémiája című könyvét!
     Minden, ami gyerek / Cikk
Könyv, játék, pelenka, kence, étel, reklám – egy sor olyan dolog, ami foglalkoztatja a szülőket sok-sok éven át, ahogy cseperedik az aprónép. Egy csokorba gyűjtöttük a babavárással, gyerekekkel kapcsolatos praktikus ötleteinket, terméktesztjeinket.  
     Rágni, rágni, de minek? / Cikk
Igencsak elterjedt az elhízottság, túlsúly jelensége, ami újabb stratégiák kialakítását követeli meg az ellene kialakult harcban, és új kutatási irányokat is jelent. Megoldást jelent-e, ha sokat rágunk? 
     Csökkentették az allergizáló illatanyagok használatát a gyártók / Cikk
2005 óta az EU-ban 26 allergizáló illatanyag esetében külön jelölni kell a címkén, ha a termék tartalmaz ilyet.  Egy vizsgálat kimutatta, hogy rendelet bevezetése óta csökkent ezeknek az allergizáló anyagoknak a használata.  
     Microbeads [angol] / Videó
Milyen utat jár be a microbead a gyártástól az óceánig? Mi történik vele az úton és ennek milyen hatása van ránk és a környezetre? Egyáltalán mi az a microbead? A válaszokat megtudhatod a The Story of Sfuff Project új filmjéből. Hogyan és mit tehetek azért, hogy ez ne folytatódjék így tovább?
     Five keys to safer food [angol] / Videó
A WHO kisfilmje bemutatja azt az öt kulcsot, amit ismernünk kell és be kell tartanunk az élelmiszerbiztonság szempontjából a konyhánkban. A World Health Day témája idén az élelmiszerbiztonság volt. Ha Amszterdamban jártok, látogassatok el Micropiába, a világ egyetlen interaktív mikroba múzeumába, ahol sokkal többet tudhattok meg a témáról!
     Nemcsak a szagok támadnak, az illatok is / Cikk
Illatos szappan, sampon, dezodor, mosószer, mosogatószer, öblítő, vécépapír, papírzsepi, kézkrém, törlőkendő, légfrissítő - a mindennapok részei. Nem csoda, hogy ennyien allergiásak. Útmutató a felismeréshez és a megelőzéshez. 
     Támogasd a termékteszteket adód 1%-val / Cikk
2014-ben teszteltünk gyerekfogkrémeket, öko tiszítószereket, bébiételeket, transzzsírsavat és levesporokat. Ha fontosnak tartod, hogy független teszteket készítsünk, támogasd a TVE-t adód 1%-val.  A Tudatos Vásárlók Egyesülete adószáma: 18245770-2-43.
     Csecsemő-újraélesztési tanfolyamok országszerte / Cikk
Semmit nem ér a drága légzésfigyelő, ha a szülők nem tudják, hogyan kell újraéleszteni a csecsemőt. Összeszedtük, Budapesten kívül hol lehet megtanulni. 
     Csecsemő-újraélesztési tanfolyamok Budapesten / Cikk
Semmit nem ér a drága légzésfigyelő, ha a szülők nem tudják, hogyan kell újraéleszteni a csecsemőt. Összeszedtük, hol lehet megtanulni. 
     Zöld temetések: nyugodjak komposztként / Cikk
Aki halálával sem akarja terhelni környezetét, nyugodhat-e itthon békében vagy arra kényszerül, hogy holtában még egy utolsót rúgjon az anyatermészetbe? Magyarországon nehezen terjed a környezetbarát temetkezés.
     Egyszerű praktikák nátha és influenza ellen / Cikk
A sok vitamin és a kézmosás sosem árt, de azért van még pár trükk.
     KOCKACSOKI csokoládémanufaktúra / Videó
Az autista emberek által készített csokoládé termékek megvásárlása mellett már önkéntesként is segíthetjük a KOCKACSOKI munkáját. A videó bemutatja a csokoládémanufaktúra és a MOZAIK Közhasznú Egyesület tevékenységét, mellyel autizmussal élő emberek és családjaik számára nyújtanak segítséget. Ajánlott videó: Kockacsoki riport
     Kórházi koszt másképp [angol] / Videó
Nálad milyen kép ugrik be, ha azt hallod kórházi koszt? Valószínűleg nem az mint azoknak, akik a pennsylvaniai St. Luke's kórház Anderson Campusában étkeznek. Itt úgy gondolják, hogy a gyógyulás fontos része az egészséges bio zöldségekből álló diéta. Jelenleg a kórházi étkezdében lehet a Rodale Institute által gondozott saját kert biotermékeiből készült ételeket megvásárolni, de jövőre tervezik a kert kiterjesztését és a biotermékek további bevezetését a korházi menübe, amivel mintát kívánnak mutatni más kórházak számára is.
     Nekem ez bűzlik! Kampány a tisztább óceánjárókért / Videó
Nekünk ez bűzlik! Egyetlen egy óceánjáró annyi szennyezőanyagot bocsát ki mint 5 millió személyautó ugyanekkora úton. A hajókra vonatkozó környezetvédelmi előírások az elmúlt évtizedekben alig változtak - nem utolsó sorban a hajós társadalom (szállítmányozók, hajótársaságok) ellenállása miatt. Legyen vége a levegő szennyezésének a kikötőkben és a nyílt tengereken! Ajánlott oldal: Levegő Munkacsoport
     Parabének és triklozán: még mindig ott vannak a kozmetikumokban / Cikk
A triklozán és a parabének egészségkárosító hatása már régóta bizonyított, ennek ellenére megtaláljuk a kozmetikumokban. Még a magát természetesként reklámozó, prémium kategóriás termékekben is előfordulhat, méghozzá a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával.  
     „A tűz mellett ezt fogom rágcsálni” - Alternatív fogkefét teszteltek a TVE tagjai / Cikk
A Tudatos Vásárló Kedvezménykártya egyik elfogadóhelye, a Zöldbolt tesztelésre ajánlott 11 darabot a Woody névre hallgató környezetbarát, fogmosásra használható botocskából. A furcsa ízű alternatív fogkefét 11 támogató tagunk tesztelte. Woody-élmények egy hét használat után.  
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében