Ép test

Tippek munkába kerékpározáshoz

Végre kellemes az idő és azok is bringára pattanhatnak, akiket eddig visszatartott a hideg. Nézzük, mire érdemes figyelni, ha kezdő városi bringások vagyunk.

Jófej helyek: krémkészítők

Ezúttal azokról a Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyekről készítettünk összeállítást, akik valamilyen formában kozmetikai termékekkel és alapanyagokkal foglalkoznak. Ami közös: fontos számukra a fenntarthatóság és a természetes alapanyagok.

Hol végzi a gyógyszerhulladék?

Több mint 270 tonna gyógyszert gyűjtöttek be szelektíven 2015-ben. Hol gyűjtik, hova kerül és ki fizeti az ártalmatlanítást?

A babák bőre védelemre szorul

Hogyan ápoljuk a babák bőrét? Milyen babafürdetőt vagy krémet használjunk, és melyeket kerüljük el? Az alábbiakban kozmetikus szakértőnk ezekre a kérdésekre ad választ.

  

Hogyan válasszunk peelinget?

Manapság nagyon divatos a bőr radírozása, holott a megfelelően ápolt bőr ezt nem igényli. Ha mégis peelinget kell használnunk, nem mindegy, hogy milyen terméket veszünk. Jó, ha tudjuk, hogy otthon mi magunk is készíthetünk bőrradírt.

Tévhitek a bőrápolásról

A bőrünk állapotát az életmód, a táplálkozás és a rákent kozmetikumok is befolyásojlák. Összeszedtünk néhány alapkozmetikumot, ami jó ha kéznél van, és néhány tévhitet a bőrápolással kapcsolatban, amit jó ha elkerülünk. 

Videók
Videó megtekintése

A kozmetikumok krónikája

Annie Leonard Tárgyaink története című filmsorozatának újabb része a kozmetikumok világáról.

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében