alap kinézet

System Messages

Emberi jogok, esélyegyenlőség

Akciók, ahol számított az aláírásotok

A szakszervezetek munkájának ellehetetlenítése, az emberi jogok megsértése gyakori jelenség a déligyümölcs-termesztő országokban. A Méltányos gyümölcsöt! nevű együttműködés rendre visz sikerre olyan akciókat, amelyekben egy-egy konkrét esetben a Ti petícióitokkal gyakorol nyomást a kereskedőre.

Segítünk dönteni - mit tudnak az etikus címkék

Van különbség a termékeken látható etikus termesztést jelző védjegyek között? Fairtrade, UTZ Certified, Rainforest Alliance - melyik érdemli meg leginkább, hogy vásárlásunkkal támogassuk?

6 kérdés, amit gondolj át, ha adományozni szeretnél

Egyre többen adományoznak pénzt vagy tárgyat. Összeszedtünk néhány szempontot, ami segíthet abban, hogy sikeresebb és örömtelibb legyen az adományozásod nem csak neked, de annak is, aki kapja. 

Itt vehetsz Fairtrade csokimikulást

Közeledik a Mikulás. Szétnéztünk a boltokban, hol lehet Fairtrade minősítésű csoki Mikulás venni. Jó hír, hogy a nagyobb szupermarketekben, megfizethető áron is vehetünk etikus csokit.

A Fairtrade 2020-as terve Téged is (meg)érint

A klímaváltozás, éhezés, kizsákmányolás korában az etikus kereskedelem reményt adhat. Az idén 20 éves Fairtrade globális helyzetjelentését olvasva elsírod magad, aztán mész, és veszel egy tábla etikus csokit.

Akiket tönkre tesz az olasz paradicsom

A paradicsomtermesztést Olaszországban javarészt a modernkori rabszolgaság működteti. A munkások - fiatal férfiak Afrikából, több gyermekes anyák Romániából - az emberkereskedelem áldozatai. Számukra, bármennyire is megbánták, hogy odamentek, nincs visszaút, jelenük embertelen, a jövőjük kilátástalan.

Videók

Helyzetkép a Foxconnról

A Foxconn a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártója, többek között az iPhones, iPod, Nokia termékeké. Mintegy 900 ezer főt foglalkoztat Kínában. 2010 elején a világot sokkolta a munkások körében elkövetett öngyilkosság sorozat. Mi áll a történet hátterében?

Linkek

  •      Free The Slaves
  •      A gyerekmunka megszüntetéséért
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink