Emberi jogok, esélyegyenlőség

„Mértani pontossággal egy irányba szórni a tökmagot" – Kockacsoki

Ha a Kockacsokit választjuk, nemcsak minőségi terméket kapunk, hanem elismerjük és támogatjuk az autizmussal élő munkavállalókat, és itt még nem ér véget a történet. Dénesné Spitzer Évával a vállalkozás társalapítójával beszélgettünk.

Adventi rabszolgavásár országszerte

A Nyíregyházán, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten zajló akció felhívja a figyelmet a modernkori rabszolgaságra. Ma Magyarországon hivatalos becslések szerint 36.000 ember él rabszolgasorban, akiknek a negyede 18 évnél fiatalabb.

Gyerekkönyvek környezetvédelemről és a másságról 3-12 éves korig

Egy-egy jól megválasztott mesekönyvvel nyitottá, érzékenyebbé tehetjük csemetéinket olyan témák iránt, mint a környezet- és természetvédelem, vagy a másság elfogadása.  2015-ben és korábban megjelent mesekönyvet ajánlunk. 

Értékteremtés a Barát-hegy lábánál

A Miskolc külvárosában lévő majorságban sérült és ép emberek együtt gazdálkodnak. A kecskesajtot, szappant és kézműves termékeket kínáló bolt mellett, erdei iskolával, színes természetismereti programokkal és játszótérrel várják a látogatókat.  

Batyu-Téka: étterem, szakkönyvtár és párkereső klub

2014 decemberében nyílt meg Miskolcon a Batyu-Téka Étterem.  A  vállalkozás funkcióját tekintve, sokkal több mint egyszerű étterem: könyvtár, játszóház és fejlesztő, oktatási, képzési és randi helyszín. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Batyu-Téka vezetőjével, Szabó Boglárkával beszélgettünk.

Bringa, buli, sütés-főzés – közösségben segíteni jó!

Miközben milliók éheznek a fejlődő és fejlett országokban egyaránt, csak az EU-ban előállított élelmiszer harmada a kukában landol. Sokan vannak, akik tesznek ez ellen az egyenlőtlenség ellen. Az Élelmezés Világnapja apropóján összeszedtünk néhány pozitív hazai kezdeményezést, amelyhez lehet csatlakozni.

Videók

Helyzetkép a Foxconnról

A Foxconn a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártója, többek között az iPhones, iPod, Nokia termékeké. Mintegy 900 ezer főt foglalkoztat Kínában. 2010 elején a világot sokkolta a munkások körében elkövetett öngyilkosság sorozat. Mi áll a történet hátterében?
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében