Elektronika, számítástechnika

Teszt: internetes gyermekzárak, szűrőprogramok

Három szűrőprogramot teszteltünk, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire egyszerű telepíteni őket és milyen hatásfokkal szűrik valójában a pornográf és agresszív tartalmakat.

Nyersanyagforrás és időzített vegyibomba – az e-hulladékaink sorsa

New York Tokió távolságot kétszer is ki lehetne rakni a világon 2014-ben keletkezett mintegy 41 millió tonna e-hulladékból. A „dobogós” norvégok, izlandiak és a svájciak évente fejenként közel 30 kg e-kütyüt dobnak a kukába. 

Elektronikai termékek: a megbízhatóság és a minőség számít

Az elmúlt két évben legnagyobb arányban számítástechnikai eszközt és kiegészítőt, illetve háztartási kisgépet vásároltunk. A konkrét vásárlási döntéseinket főleg az ár, a garancia és a korábbi tapasztalatok motiválják.

Rákot okoznak az elektronikai összeszerelő munkások munkakörülményei

Ma több tucat nemzetközi civilszervezet arra kéri a globális elektronikai ipart, hogy vállaljanak felelősséget, és csökkentsék a káros vegyi anyagok használatát a gyártás során. A kezdeményezést a TVE is támogatja.

Már letölthető a fogyasztóvédelmi applikáció

A mindennapok során számos alkalommal előfordul, hogy vitás kérdésekben azonnali válaszokra lenne szükség. Ebben segít az NFH új okostelefon-alkalmazása, amely a legfontosabb fogyasztóvédelmi ismeretanyagot adja a felhasználók kezébe, de lehetőséget teremt arra is, hogy vásárlásainkról és a termékhez kapcsolódó reklamációs határidőkről is nyilvántartást vezessünk.

A fogyasztókat védik az új szabályok

Új fogyasztóvédelmi uniós irányelv lépett életbe. Ezek után a fogyasztó sokkal könnyebben tehet majd panaszt és érvényesítheti jogait.

Videók

Helyzetkép a Foxconnról

A Foxconn a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártója, többek között az iPhones, iPod, Nokia termékeké. Mintegy 900 ezer főt foglalkoztat Kínában. 2010 elején a világot sokkolta a munkások körében elkövetett öngyilkosság sorozat. Mi áll a történet hátterében?
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében