alap kinézet

System Messages

Egészség, betegség, gyógyulás

Hokedli: gasztroélmény főzelékből

Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.

Fertőtlenítőszerek

Háztartásainkban a fertőtlenítőszerek használata teljesen megszokott dolog, sajnos tartós és rendszeres használatuk számos egészségügyi problémát okozhat.

Bútorápoló, szőnyeg- és ablaktisztító szerek

Lakásunkat rendszerint olyan szerekkel takarítjuk, amelyek nagyon is veszélyesek lehetnek egészségünkre. Sok közülük a bőrt és a szemet is irritálja.

Természetesen aludjunk

A fokozott munkaterhelés, tartós stressz miatt nem csoda, hogy sokan tele vannak feszültséggel, és ezért képtelenek elaludni. Pedig a pihentető, regeneráló alvás hiányát mind az egészségünk, mind a bőrünk és a kinézetünk is megszenvedi.

Előzzük meg a kullancscsípést!

 A közönséges kullancs számos kórokozót hordozhat és terjeszthet, amelyekkel vérszívása során az embert is megfertőzheti. Tavasztól őszig a leginkább aktívak, de sajnos az enyhe tél is a szaporodásuknak kedvez.

Magunk előtt is letagadjuk a plusz kilókat

Legújabb hazai kutatások szerint az elhízás népegészségügyi jelentősége eléri a dohányzásét, hatalmas terhet róva ezzel az egészségügyi rendszerre. A legrosszabb, hogy nem is vagyunk tisztában a túlsúlyunkkal.

Videók

KOCKACSOKI csokoládémanufaktúra

Az autista emberek által készített csokoládé termékek megvásárlása mellett már önkéntesként is segíthetjük a KOCKACSOKI munkáját. A videó bemutatja a csokoládémanufaktúra és a MOZAIK Közhasznú Egyesület tevékenységét, mellyel autizmussal élő emberek és családjaik számára nyújtanak segítséget. Ajánlott videó: Kockacsoki riport, ajánlott cikk: „Mértani pontossággal egy irányba szórni a tökmagot" – Kockacsoki

népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

Praktikus ötletek

  •      Az egészséges táplálkozás alapelvei
  •      Tippek friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz
  •      Teendők gombamérgezés esetén

Linkek

  •      Energiaegyensúly-táblázat családoknak
  •      Csíra ABC
  •      Sugar Stacks
  •      Campaign for Safe Cosmetics
  •      Biztonságos napozás
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink