Bojkott

Bulizz úgy, hogy az orángutánok is örülhessenek!

Amikor nassolni szeretnél, de az orángutánokat is életben akarod hagyni, válassz olyan finomságot, amelyben nincs pálmaolaj. Itt a lista néhány pálmaolaj mentes termékről – jegyezd meg belőle a 3 kedvencedet, és legközelebb ezt vedd a boltban!

Megmaradhat a Dunakeszi-tőzegláp

A Dunakeszi-tőzegláp hosszú évek óta húzódó története újabb fejezettel bővült a Kúria közelmúltban hozott két ítéletével. Van ok örvendezni.

Nagy ára van az olcsó déligyümölcsnek

Környezetszennyezés, embertelen munkakörülmények – ez az ára annak, hogy a reggeli müzlibe, az ebéd utáni salátába és a gyerek uzsonnájába is banán vagy narancs kerülhessen. Csatlakozz te is a szupermarketek nyomott áras politikája ellen induló kampányhoz!

A fogyasztók az orangutánokkal vannak

A csokoládékban használt pálmaolaj kitermelése az esőerdők elpusztításával jár. A Greenpeace a fogyasztókat is mozgósító nemzetközi kampánnyal próbálta rábírni a Nestlét, hogy a cég ne vásároljon felelőtlen beszállítóktól. Úgy tűnik sikerrel.

Like-olj, tiltakozz, bojkottálj!

Az Auchan fakivágó akciójának hatására felpörgött a cég elleni lakossági mozgolódás. Számos fórumon kinyilváníthatod nemtetszésedet te is. Itt összegyűjtöttünk párat.

Jutalomrépával a környezetért

Nem csak bojkottokkal, jutalmazással is jobb belátásra lehet bírni a vállalakozásokat. A belgáknál már működik.

Videók

Linkek

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében