alap kinézet

System Messages

Bírság és megtévesztés

Trükkök az élelmiszerárak emelkedésének leplezésére

Kevesebb tartalom, módosított összetétel, új csomagolás; ilyen és ehhez hasonló módszereket alkalmaznak az élelmiszergyártók az áremelés leplezésére.

56 milliós bírság az Auchannak jogsértő reklámért

A Gazdasági Versenyhivatal 56 millió forintra bírságolta az Auchan Magyarország Kft.-t , mivel több, összehasonlításokat tartalmazó reklámja megtévesztő volt. és  nem tárgyilagosan tüntette fel az árkülönbséget. 

250 millió forint bírságot kapott a Telenor

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság májusban 250 millió forint pénzbírságot szabott ki a Telenor Magyarország Zrt.-re, mivel a szolgáltató jogsértő módon, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket.

 

Újabb termékbemutató cég kapott bírságot

A főleg időseket és betegeket célzó termékbemutatók legnépszerűbb slágerei a gyógyító hatásúnak beállított termékek. Sajnos a legtöbb szemfényvesztés. Most épp a Jugis 2007 Kft-t bírságolta meg a GVH tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatért.   

Kivonják a forgalomból a növényvédőszerrel szennyezett paprikát

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal is kimutatta a növényvédőszer jelenlétét a Greenpeace vizsgálatában kifogásolt paprika mintában. A hatóság elrendelte az érintett paprika tételek forgalomból történő kivonását,és megindította a hatósági eljárást.

Egymilliárdos gigabírságot kapott az Auchan, mert jogtalanul sarcolta a beszállítóit

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy utólagos árkedvezmény-támogatást szedett a cég a beszállítóitól, hogy azok termékei bekerülhessenek vagy bennmaradhassanak az Auchan árukészletében. A beszállítók nem élelmiszereket szállítottak be, és nem kicsi, sérülékeny cégek voltak.

Videók

A darálthús jó hírneve

Azoknak a Greenpeace aktivistáknak adott igazat a Pesti Központi Kerületi Bíróság, akik 5 évvel ezelőtt egy áruházban a vásárlók figyelmezetésére darált sertéshús konzerveket címkéztek fel GMO felirattal.
népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

Praktikus ötletek

  •      A mobilinternet veszélyei

Linkek

  •      Egyesített feketelista
  •      Tékozló Homár
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink