alap kinézet

System Messages

Bio

Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #3

Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra. Ezen a héten ajándékot csomagoltunk, mézeskalácsot sütöttünk, és egy kicsit idegeskedtünk.

Boldog pisztrángok Tahitótfaluból

A Szentendrei-szigeten, Tahitótfalu határában egy régi szennyvíztisztító telepen valósította meg álmát Csörgő István. Az 1983-ban bezárt telep betonteknőiben ma évente 10 tonna szivárványos pisztráng nevelkedik.

 

Hulladékcsökkentő karácsonyi kihívás #2

Folytatjuk a sorozatot, amelyben egy kétgyerekes édesanya vállalja, hogy zöldebben, tudatosabban készül majd a karácsonyra, sikereit és kudarcait is megosztja egy négyrészes cikksorozatban. Most az advent első hetéről olvashattok.

A biotermesztés a munkásoknak is jobb nem csak a fogyasztónak

Az iparszerű növénytermesztés egyik alappillére a növényvédő szerek széleskörű használata, ami komoly veszélyforrást jelent az ott dolgozókra. Egy nemzetközi kutatás feltárta a „hagyományos” és a bio banánültetvényeken dolgozók egészségügyi helyzetét. Íme az eredmények.

Teszteld magad - nem csak borrajongóknak!

A bortermelés nagy üzlet szerte a világon. A kommersz borok mellett egyre növekvő szegmenst jelentenek a bio és a Fairtrade borok. Nézd meg a TVE borkvízét, és tudj meg minél többet az alternatív bortermelésről. 

Hokedli: gasztroélmény főzelékből

Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.

Videók

Hogyan készül? A Zotter alpesi csoki

Hogyan készül manufakturális módon a csoki? A Zotter üzemében nyomon követhetjük a folyamatot. Jó, ha tudjuk, hogy a klímaváltozás miatt a csokoládé mellett akár Eltűnhet a banán, a bor és a kávé is.

Mit tehet a tudatos vásárló? Nem mindegy, milyen alapanyagból készül a csokoládé és hogyan élnek a farmerek, akik a kakaót termelik. Vegyél méltányos kereskedelemből származó és ha lehet bio csokoládét, hogy biztos lehess abban, a legjobb alapanyagokból és a legkevesebb környezetterheléssel járó terméket fogyasztasz és a termelő jólétéhez is hozzájárulsz. Tudd meg, mitől lesz Kevesebb rabszolgamunka a kakaótermelésben! Olvasd el csokoládé és kakaópor terméktesztünket, és tudd meg hol vehetsz méltányos csokit!

címkék

  •      Eco Garantie
  •      Bio Suisse
  •      Bio Siegel
  •      Naturland
  •      Demeter

Praktikus ötletek

  •      Csökkentsük az adalékanyagok, növényvédőszerek bevitelét

idénynövények - december

Linkek

  •      KedvesCimbora
  •      Ökogarancia
  •      Az EU Ökológiai gazdálkodás oldala magyarul
  •      Máriahalom biofalu
  •      Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink