alap kinézet

System Messages

Bio

Hokedli: gasztroélmény főzelékből

Ebédidőben a járdán kígyózik a sor, mögöttem egy vizsla áll a gazdájával. Nem gond, mert a hely maximálisan kutyabarát. Az aprócska főzelékbár, a Hokedli alapítójával, Sinko Borival beszélgettünk.

Bor, ami nem csak finom

Hatalmas lendülettel hódítanak a bio borok szerte a világban. Tudjuk, hogy a vegyszermentes szőlészet kíméli a környezetet, de egyre többen vallják, hogy a bio bornak az íze is jobb. Sőt, van egy bónusz tulajdonsága is.

Biodinamikus kert és kávézó a nagyvárosban

A Rosendal kert Stockholmban található, nem messze a belvárostól. Különlegessége, hogy a kertben biodinamikus gazdálkodás folyik. A helyben termesztett alapanyagból készült finomságokat pedig a kert kávézójában is megkóstolhatjuk. 

Milyen halat eszik a magyar?

Tudjuk, hogy egészségesebbek lennénk tőle, azt mondjuk, szeretjük, mégis mi esszük belőle a legkevesebbet az EU-ban, mert szálkás, zsíros, drága, gyanús. A magyar ember és a hal kapcsolata megdöbbentően ellentmondásos. Mit kell tudnunk a pontyról, a hekkről, a tonhalról? Mi az, amit egyáltalán ne együnk?

Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken

Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.

Melyik szupermarketben vehetsz állatbarát tojást?

A tojásokra pecsételt kód árulja el, milyen körülmények között él az a tyúk, amelynek a tojást köszönheted. Összegyűjtöttük, mely szupermarketekben kaphatunk NEM ketreces tartású tyúktól származó tojást. 

Videók

Hogyan készül? A Zotter alpesi csoki

Hogyan készül manufakturális módon a csoki? A Zotter üzemében nyomon követhetjük a folyamatot. Jó, ha tudjuk, hogy a klímaváltozás miatt a csokoládé mellett akár Eltűnhet a banán, a bor és a kávé is.

Mit tehet a tudatos vásárló? Nem mindegy, milyen alapanyagból készül a csokoládé és hogyan élnek a farmerek, akik a kakaót termelik. Vegyél méltányos kereskedelemből származó és ha lehet bio csokoládét, hogy biztos lehess abban, a legjobb alapanyagokból és a legkevesebb környezetterheléssel járó terméket fogyasztasz és a termelő jólétéhez is hozzájárulsz. Tudd meg, mitől lesz Kevesebb rabszolgamunka a kakaótermelésben! Olvasd el csokoládé és kakaópor terméktesztünket, és tudd meg hol vehetsz méltányos csokit!

címkék

  •      Eco Garantie
  •      Bio Suisse
  •      Bio Siegel
  •      Naturland
  •      Demeter

Praktikus ötletek

  •      Csökkentsük az adalékanyagok, növényvédőszerek bevitelét

idénynövények - október

Linkek

  •      KedvesCimbora
  •      Ökogarancia
  •      Az EU Ökológiai gazdálkodás oldala magyarul
  •      Máriahalom biofalu
  •      Biokontroll Hungária Ellenőrző és Tanúsító Nonprofit Kft.
  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében

Smink