Bio

Ezeket a termékcímkéket keresd a környezetbarát élelmiszereken

Összeszedtük a leggyakoribb termékcímkéket, amelyeket érdemes keresned, ha környezetbarát, etikus forrásból származó élelmiszert szeretnél venni.

Melyik szupermarketben vehetsz állatbarát tojást?

A tojásokra pecsételt kód árulja el, milyen körülmények között él az a tyúk, amelynek a tojást köszönheted. Összegyűjtöttük, mely szupermarketekben kaphatunk NEM ketreces tartású tyúktól származó tojást. 

Megtévesztő bio-jelölés a barna cukrokon

A barnacukrokat és barna nádcukrokat vette górcső alá legújabb terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Vizsgálták a termék eredetét, nehézfém és növényvédőszer-maradék tartalmát. 

Biozöldséget termelnek New York megújuló energiát hasznosító üvegházai

A Gotham Greens 2009 óta több tonna friss bio salátát, fűszernövényt és paradicsomot termel évente, az épületek tetején kialakított városi üvegházaiban. A helyi és bio élelmiszert ráadásul megújuló energiával állítják elő New Yorkban és Chicagoban. 

Szupermarketekben nyomoztunk

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 2016 júniusában közösségi szupermarket nyomozást tartott támogató tagjaival és önkénteseivel. Annak akartunk utána járni, hogy a magyarországi nagy szupermarketláncokban mennyire érhetők el a fenntartható termékek, különös tekintettel a Fairtrade termékekre.

A legszennyezettebb zöldségek, gyümölcsök - miből vegyünk biót?

A hatósági ellenőrzések alapján úgy tűnik, még mindig sok a vegyszerrel telített zöldség, gyümölcs. Ha biztosra akarunk menni, érdemes biót vagy megbízható termelőtől származót választani legalább a notóriusan szennyezett fajtákból, mint a saláta vagy a szőlő.

Videók

Miből vegyünk biót? [angol]

A már jól ismert saját Miből vegyünk biót? kisfilmünk mellett ismerjétek meg a Consumer Report információs filmjét arról a témáról: miből vegyünk biót. Vegyétek figyelembe, hogy itt az amerikai piac szempontjából értékelik ezt a kérdést! Legfrissebb infó kisfilmünket [Miből együnk biót?] megnézve pedig még további információhoz juthattok.

népszerű cikkek
terméktesztek
Könyvajánló

kérdések és válaszok

címkék

idénynövények - június

  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a fogyasztók érdekében