Aktivista / Legújabb

     Rákot okoznak az elektronikai összeszerelő munkások munkakörülményei / Cikk
Ma több tucat nemzetközi civilszervezet arra kéri a globális elektronikai ipart, hogy vállaljanak felelősséget, és csökkentsék a káros vegyi anyagok használatát a gyártás során. A kezdeményezést a TVE is támogatja.
     A Járókelő.hu jó eszköz az életminőségünk javításához / Cikk
Számos bosszantó dologgal szembesülünk az utcákon. A járókelő.hu segít felelős állampolgárnak lenni, és összekapcsolja a városlakókat az önkormányzatokkal, szolgáltatókkal. Kérdéseinkre Le Marietta projektvezető válaszolt.
     Tasclr: posztolom és megoldom a feladatokat / Cikk
Ha nincs időnk, kedvünk vagy szakértelmünk a házimunkához, a tasclr.com-on kereshetünk segítséget. Vagy épp jelentkezhetünk feladatért. Kérdéseinkre Pócza Krisztián, a tasclr egyik alapítója válaszolt.
     Színesítsd a közösséged életét Ökokörrel! / Cikk
Lelkes baráti köröd, munkatársaid, szomszédaid vannak? Aktív tagja vagy egy jó fej közösségnek? Szeretnél több színt vinni a társasági életetekbe? Az Ökokör három hónapja alatt rendszeresen találkozhattok, és segíthetitek egymás zöldülését. Eredmény: erősebb, vidámabb közösség, zöld háztartás, sok-sok sikerélmény. Még lehet jelentkezni a februári Ökokör csoportvezető képzésre! 
     Idén is Ne Vásárolj Semmit! Nap / Cikk
Időnknek egyre nagyobb részét emészti fel a bevásárlóközpontokban tanyázás, a boltok közötti járkálás, a hirdetési újságok átnyálazása, vagy épp termékinformációk hajhászása az interneten. De ez fáj a Földnek. Állj meg egy napra!
     Erdőkert, közösségi mezőgazdálkodás és világbéke egyben / Cikk
Frank Wesemann-nal, a Brandenburg-közeli Waldgarten gazdájával beszélgettünk, aki kertész, magmentő és egy jobb világban rendületlenül hívő, elhivatott aktivista is.
     Vár a TVE őszi teadélutánja / Cikk
Várunk szeretettel a 2014. október 30-án (csütörtökön), 17 órára, a Zila Kávéházba!
     Rovarirtó szer folyt ki a növényekből / Videó
A Greenpeace kutatása igazolta azt a gyanút, hogy két vegyipari óriáscég csávázószere veszélyt jelenthet a méhekre. ajánlott oldal: Méhpusztulás
     Greenbees - Akcióban a Zöld Méhek / Videó
Az állatok összefogtak az emberiségért. Kin múlik, hogy mit fogsz enni holnap este? Van még időnk tétlenkedni? Ajánlott oldal: Méhpusztulás
     Te mit tennél? - Hősök Tere / Videó
Egy esős napon az Andrássy úton hőspályát épített a Hősök Tere Projekt csapata. Egy járókelő több helyzettel is találkozott. Vajon ki melyik szituációban segített? A jelszó egyszerű: Az vagy, amit teszel!
     Hősök Tere - Az vagy, amit teszel! / Videó
"Azt szeretnénk, hogy Magyarországon minél több ember álljon ki és tegyen valamit másokért a mindennapokban. Pozitív változásra van szükség, de sokan vagyunk, akik nem tudjuk hogy kezdjünk hozzá. Ha inspiráljuk a környezetünkben élőket és megtanítjuk hogyan váljanak mindennapi hősökké, elindíthatjuk ezt a pozitív változást." Ajánlott oldalak: Hősök tere, Hősök Tere FB. Ajánlott videó: Ájult riportert mentettek a Deákon
     járókelő.hu / Videó
Lépj, ha az illetékesek nem teszik meg! A tét egy szebb Budapest, de ki nevet a végén? A Járókelő.hu-n zajlik az állampolgárok és az önkormányzatok közötti utcai társasjáték. Ha van egy probléma, ami bosszant, de nem tudod, kihez kell fordulni e miatt, vagy már elhajtottak az illetékesek, itt a megoldás: Tedd fel a Járókelő.hu-ra a köztéri problémákról szóló bejelentésedet, itt továbbják ezeket az illetékes hivataloknak, és a választ is közzéteszik.
     Várnak a tavaszi Ökokörök! / Cikk
Márciustól újra indul az Ökokör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat Ökokörben! Minden érdeklődőt – csoportvezetőt vagy lelkes tagot - szeretettel várunk!
     Szigorúbb szabályozást kérnek a civilek a szupermarketeknek / Cikk
2013. december 9-én európai és latin-amerikai civilszervezetek, köztük a Tudatos Vásárlók Egyesülete petíciót adtak át Michel Barnier, az Európai Unió Belső Piaci és Szolgáltatási Biztosa titkárságának, amelyben azt kérik, hogy a Biztos támogassa a kereskedelmi láncok tisztességtelen forgalmazói magatartást megzabolázó szigorúbb európai szabályozást. A petíciót 40 000 fogyasztó írta alá a világ minden tájáról.
     Tegyél a tisztességes kereskedelemért a TVE-vel! / Cikk
Az emberi jogok világnapján a Tudatos Vásárlók Egyesülete kampányt indít, és arra kéri a magyar kereskedelmi láncokat, illetve az európai döntéshozókat, hogy teremtsenek átláthatóbb és igazságosabb körülményeket a beszállítói láncokban.
     Beszélgetés a közösségi mezőgazdálkodás magyar példáiról / Cikk
Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak.  
     Miről szól a Ne Vásárolj Semmit Nap? / Cikk
Manapság lételemünk a fogyasztás: egyfolytában pénzünket költjük, vásárlunk, legalábbis azon törjük a fejünket, mit és hol érdemes megvásárolni. Időnknek egyre nagyobb részét emészti fel a bevásárlóközpontokban tanyázás, a boltok közötti járkálás, a hirdetési újságok átnyálazása, vagy épp termékinformációk hajhászása az interneten.
     What 11-Year-Olds Get—and Adults Forget—About Child Labor in Chocolate / Máshol olvastuk
Marie Hogan confronted Hershey’s about using children in its supply chain because she cares about other kids, fairness—and candy. Here’s what we can learn from her.
     Gyümölcsszüret a megapoliszban / Cikk
Az őszi szüret nem csak a vidéki élet velejárója. Egyre szaporodnak az olyan nagyvárosi kezdeményezések, ahol helyi lakók gazdátlan vagy közterületen álló gyümölcsfákat szüretelnek le, és osztják szét rászorulók között, vagy saját használatra feldolgozzák. Az eredmény: friss gyümölcs, kevés környezetterhelés, erősödő helyi közösség.
     A koptatott farmerek valódi ára / Cikk
Számos civil szervezet felhívta már a figyelmet arra, hogy a koptatott farmerek előállításának technológiáján változtatni kell, mert munkások ezreinek egészségébe, vagy akár életébe kerül a kőmosott farmer. Segíts te is, hogy a távol-keleti gyárak alkalmazottai valódi védelemben részesüljenek!  
     Ősszel várnak az ÖkoKörök / Cikk
Szeptembertől újra indul az ÖkoKör háztartászöldítő program. Jó hangulat, kreatívkodás és sok-sok megtakarított energia, víz és hulladék. Zöldítsd Te is a háztartásodat ÖkoKörben! Minden érdeklődőt – csoportvezetőt vagy lelkes tagot - szeretettel várunk!
     Méltányos szupermarket? Kérjük, írd alá a petíciót! / Cikk
Ha meg akarod védeni a szupermarketek beszállítóit, ne tétovázz! Írj az európai parlamenti képviselőknek még ma, de legkésőbb szeptember 5-ig.  
     Tiszta vizet mindenkinek / Cikk
Az Európai Polgári Kezdeményezés segítségével talán megvalósul, hogy ténylegesen minden európai lakos hozzáféhessen a tiszta vízhez és a higiénikus szennyvízhálózathoz. Szeptember 9-ig 2 millió aláírásnak kell összegyűlnie, hogy az Európai Parlament érdemben foglalkozzon a témával. Írd alá te is!  
     Carrotmob a budapesti Gomb Kávézóban / Videó
Carrotmob a Gomb Kávézóért, hogy még zöldebb, víztakarékosabb és kismama barátabb legyen ez a hely. Kozma Orsival, környezetvédőkkel, tudatos fogyasztókkal, kismamákkal, nemzetközi aktivistákkal, a Greenpeace budapesti csoportjával együtt. Egy újabb, méghozzá pozitív eszközzel bővült az aktív, világ dolgait alakítani kívánó emberek eszköztára. Ajánlott link: https://www.facebook.com/CarrotmobHungary
     Utcai varroda, önkéntes alapon / Cikk
Michael Swaine 12 éve minden hónap 15-én kigurítja régimódi, pedálos varrógépét San Francisco egyik legszegényebb és legveszélyesebb kerületébe, hogy ott megfoltozza, megjavítsa a környékbeli szegények ruháit. Mindenki ott segít, ahol tud.
     Illegális jó cselekedet: a gerillakertészet / Cikk
A köztér egyszerre mindenkié és senkié. Tegyük szebbé, vidámabbá köztereinket, mégha erre nem is kapjuk meg a megfelelő hatósági engedélyeket. Erről szól a gerillakertészet.