alap kinézet

Máshol olvastuk

System Messages

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

A legmenőbbek is lemondanak a húsról

Forrás

origo.hu

Alain Ducasse, aki 21 Michelin-csillagot gyűjtött be eddig, szembe megy a csúcsgasztronómiára jellemző húsfogyasztási trenddel. Hétfőn nyíló párizsi éttermének organikus termékekből készült menüje főként növényi eredetű alapanyagokból készülő ételekkel csábítja a vendégeket.

Az ételmarketing diadala a józan ész felett

Forrás

origo.hu

Ebben a cikkben olyan ételekről lesz szó, amelyek puszta létükkel is a zseniális marketingeseknek és termékfejlesztőknek állítanak nátrium-glutamáttól ízletes és állagjavítótól az örökkévalóságig szilárd emlékművet.

Hogyan ne vegyünk rossz használt bringát, és mit tehetünk, ha mégis sikerült?

Forrás

index.hu

Sebestyén el akarta adni a szép, hófehér, már használtan vett épített bringáját, Lajos pedig éppen venni akart egy szép, hófehér, használt épített bringát. Sebestyén és Lajos egymásra is talált egy internetes oldalon, és a sztori idáig happy end lenne, azonban két héttel a vásárlás után Lajos alatt lényegében összetört a bicikli hajtóműve. Bár Sebestyén említette, hogy a pedál kicsit kocog, Lajos eléggé dühös lett, és a büntetőfeljelentéstől kezdve a testi sértésig mindennel megfenyegette Sebestyént, ha nem fizeti vissza a bicikli árát. Pedig Sebestyén nem szerette volna ezt megtenni. Kinek van igaza és mit lehet ilyenkor tenni?

Sertés-DNS-t találtak a Cadbury csokiban, kiakadtak a muszlimok

Forrás

hvg.hu

Sertés-DNS nyomait fedezte fel a malajziai egészségügyi minisztérium a brit Cadbury csokoládégyár két termékében. A cég azonnal kivonta a forgalomból a két csokit, de az ügy kicsapta a biztosítékot a helyi muszlim szervezeteknél, amelyek közül több dzsihádot is hirdetett a Cadbury ellen.

Getting to Postgrowth: The Transformative Power of Mind- and Paradigm Shifts

Forrás

blog.postwachstum.de

Before an individual chooses to act, he or she requires a story or mindset to make sense of what the situation is about. Acting rationally in this sense means to act with reason, in congruence with one’s worldview and the individual interpretation of the “rules of the game.” Individual mindsets, however, are not fixed when we are born, but the result of learning and socialization processes in which the collective imaginary and narratives about life, society and desirable futures provide the reference framework.

10 Urban Agriculture Projects from Europe’s Greenest City: Freiburg, Germany

Forrás

foodtank.com

Freiburg is an impressively green city, both politically and literally: The city’s municipal land is 43 percent forestland. More importantly, Freiburg maintains a comprehensive forestry program which integrates this ecosystem into the life of the city itself. As an extension of the neighboring black forest ecosystem, this urban forest blurs the line between the human and natural communities of Freiburg.

Tényleg van gyógyszer a vízben

Forrás

index.hu

Mérésekkel igazolható, hogy van alapjuk a gyógyszerhatóanyagokkal szennyezett ivóvízről szóló városi legendáknak, csak ezek a mérések azt is igazolják, hogy tízezer köbmétert kéne inni a Dunából ahhoz, hogy egy csomagnyi lázcsillapítót nyerjünk ki belőle. A csapvízből meg még ennél is többet.

Mennyit lehet spórolni vega étrenddel?

Forrás

origo.hu

Három hét makrobiotikus étkezés után az volt az egyik feltűnő változás, hogy kevesebbet költök ételre. Mivel nem egy egészségtelen étrendet váltottam Venere rizsre, utánanéztem, hogy jár az a család, amelyik a brojlercsirke helyett lencse után nyúl. Megéri-e anyagilag feláldozni az iparilag előállított húst jó minőségű növényi táplálékért?

Legközelebbi rokonainkat irtjuk ki a pálmaolaj miatt

Forrás

divany.hu

Bár világszerte egyre többen hívják fel a figyelmet használatának káros következményeire, a pálmaolaj-fogyasztás mértéke egyre nő. Pedig a szakértő szerint egyáltalán nem olyan egészséges, mint amilyennek beállítják, egyetlen előnye, hogy olcsó a kitermelése. Sajnos az igazi árat a környezetünk, és legfőképpen az orángutánok fizetik meg. Ha még ép a szíve, ne tegye tönkre, se a pálmaolaj telített zsírsavaival, se azzal, hogy hozzájárul ártatlan állatok mészárlásához..

Nem lesz több brómozott olaj a Coca-Cola üdítőiben

Forrás

index.hu

Nem használja többet a veszélyesnek tartott brómozott növényi olajat népszerű Powerade sportitalában a Coca-Cola, írta a Hvg.hu. Az amerikai üdítőipari vállalat az után döntött így, hogy rövid idő alatt közel 60 ezer aláírás gyűlt össze az ügyben.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében

Smink