Könyvajánló

Zöldfűszerek a konyhában

Szerző: 
Renate, Fridhelm Volk
Kiadó: 
Cser Kiadó
Kiadás éve: 
2009

Ha egészségesebben, változatosabban, különlegesebben szeretnénk főzni, akkor a megszokott „só-bors-fokhagyma" fűszerezést felválthatja konyhánkban a zöldfűszerek kavalkádja. A számtalan vadon termő és kertben termesztett fűszernövény nemcsak feldobja ételeinket, hanem gyógyító hatású is.  Jellegzetességeiket, felhasználási és tartósítási lehetőségeiket, élettani hatásaikat, valamint színes fotóikat megtalálhatjuk a Házi Praktikák sorozat új kötetében.

A könyv második felében zöldfűszerekkel készült ételek kipróbált receptjei közül válogathatunk, legyen az leves, előétel, saláta, húsos, halas vagy vegetáriánus főfogás, mártás vagy akár desszert.

Tartalom:

A fűszernövények felhasználása

Fűszerek A-tól Z-ig
Fontosabb fűszerek részletes bemutatása
A ritkábban használatos fűszerek rövid leírása
A fűszerek áttekintése

Receptek
Levesek
Saláták
Előételek és falatkák
Vegetáriánus főételek
Húsból készült főételek
Halból készült főételek
Hideg mártások
Meleg mártások
Fűszervajak
Desszertek
A zöldfűszerek tartósítása

Receptek jegyzéke
Magyar nyelvű névmutató
Latin nyelvű névmutató

 

Nyelv: 
magyar
Ár: 
2495


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében