Könyvajánló

Zöld iroda kézikönyv

Szerző: 
Antal Orsolya és Vadovics Edina
Kiadó: 
KÖVET-INEM Hungária,
Kiadás éve: 
2005
Megjelent a Zöld iroda kézikönyv második kiadása.

Magyarországon több mint 1,2 millióan dolgoznak nap mint nap számítógéppel. Ám ha közülük egyvalaki is éjszakára bekapcsolva hagyja munkagépét, éves szinten 1 tonna CO2 kibocsátásért vonható felelősségre. Egy kisméretű, irodai tevékenységet ellátó vállalkozás körülbelül fél tonna papírt használ egy évben, ami miatt 3 szál, jól megtermett, húszméteres fa esik áldozatul. És akkor nem beszéltünk még a vállalatok számosságáról, vagy a nagyvállalatok és állami hivatalok nagyságrendekkel nagyobb papírigényéről.
Ez is mutatja, hogy a környezetvédelemért nem csak gyári, üzemi tevékenységünk javítása során, hanem irodai munkáink környezettudatossá alakításával is tehetünk. Nem is akárhogy! Sokszor még megtakarítást is elérhetünk (hiszen pl. az újrahasznosított papír olcsóbb), sőt, még jobban is érezzük magunkat!

Ebből a könyvből megtudhatja, hogyan teheti ezt!

A Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület kiadásában megjelent könyv alcíme: Hogyan alakítsunk ki környezet- és emberbarát munkahelyet?
- A kiadvány több mint 230 színes oldalon ad gyakorlati tanácsokat az irodák "zöldítésével" kapcsolatban.
- Aprólékosan végigveszi az irodák működésével kapcsolatban felmerülő valamennyi tevékenységet, és szakszerű, gyakorlati tanácsokat ad a környezetbarát működés kialakításához.
- A könyvben szó esik többek között az irodai eszközök (papír, írószerek stb.), irodatechnikai berendezések környezetbarát beszerzéséről, használatáról, az energia- és víztakarékosságról.
- E mellett számos olyan témát is érint, melyek a szó szoros értelmében véve nem irodai tevékenységek, mégis szorosan összefüggnek az irodai munkával, és így annak környezeti hatásaival is. Ilyen témák pl. az utazás, gépjárművek használata, az étkezés-étkeztetés, illetve a rendezvények, tárgyalások lebonyolítása.
- A könyvben sok érdekes eset, konkrét példa és a gyakorlati megvalósítást segítő tipp található. A kiadvány utolsó részében több melléklet is szerepel, melyek - egyebek mellett - saját irodánk környezeti hatásainak felmérésében, környezetbarát irodai eszközök beszerzésében adnak segítséget.
A Zöld iroda kézikönyv bárhol jól használható, ahol irodai tevékenységet végeznek.

Részletes tartalomjegyzék található a KÖVET honlapján: www.kovet.hu
Megrendelhető: drótpostán (info@kovet.hu) vagy faxon (1/473-22-91)
Ár: 
3500 Ft + Áfa


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében