Könyvajánló

Nálatok vannak még állatok?

Szerző: 
Jane Goodall
Kiadó: 
Nyitott Könyvműhely Kiadó
Kiadás éve: 
2010

A világhírű csimpánzkutató új könyvéből megtudhatjuk, hogyan próbál a természet alkalmazkodni napjaink megváltozott körülményeihez, és megismerhetünk néhány olyan férfit és nőt, akik elszántan és a nehézségekkel nem törődve, akár hosszú évtizedeken keresztül dolgoznak azért, hogy egyes állatfajokat megmentsenek a kihalástól.

Jane Goodall magával ragadó stílusú könyve mindannyiunkat ráébreszt arra, milyen sokat számít akár egyetlen ember szenvedélye és kitartása, és mennyi mindent tehetünk akár mi magunk is a természet sokszínűségének megőrzéséért. Akkor, amikor az állat- és növényvilág tömeges kihalásáról, a Föld bioszisztémájának összeomlásáról, környezetünk totális megmérgezéséről és önnön sötét jövőnkről hallhatunk, olvashatunk a médiában nap mint nap, akkor igazán lélekemelő egy olyan könyvet a kezünkbe venni, amelyik azt hirdeti: van remény.

Ilyen a világhírű etológus és állatvédő, Jane Goodall kötete, amely abban a meggyőződésben íródott, hogy minden katasztrófa és tragédia ellenére, az általunk oly sokszor meggyalázott, kihasznált és lenézett természetnek még mindig van annyi ereje, hogy felépüljön sérüléseiből, regenerálja magát, és tovább létezzen. Hitét nemcsak az élővilág vitalitása, hanem az értük küzdő szakemberek elszántsága is táplálja: művében csupa olyan történet kapott helyet, amelyben állatvédők nagy szakértelemmel, hősies erőfeszítéssel mentenek meg egy-egy veszélyeztetett fajt a kihalástól.

Az elképesztő, sokszor mélyen megrendítő írások hat ciklusba rendezve kaptak helyet a műben: az első négyben (A vadonban már kihaltak; Az utolsó pillanatban; Soha ne add fel!; Küzdelem a szigeteken élő madarakért) e sikeres expedíciók krónikái szerepelnek, az utolsó két részben pedig az újonnan (és újra) felfedezett, a már megmentett fajokról ír, felhívva figyelmünket saját felelősségünkre és teendőinkre. A színes és fekete-fehér fotókkal illusztrált könyv a tudományos-ismeretterjesztő műfaj egyik gyöngyszeme - széles körben ajánlható, már iskolás kortól.

 

További információk a kiadó honlapján.

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
450
Ár: 
4990 Ft


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében