Könyvajánló

Halál a konyhában – Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban

Szerző: 
Eva Kapfelsperger – Udo Pollmer
Kiadó: 
Kétezeregy Kiadó
Kiadás éve: 
2006

PCB, HCB, DDT, antibiotikumok és mutagén készítmények, antioxidánsok vagy épp nitrites pácsó? A Halál a konyhában több, mint izgalmas merülés élelmiszereink világába - csak ússzuk meg szárazon!

Az se tántorítson el minket elolvasásától, hogy a könyv az egykori NSZK-ban született jó két évtizeddel ezelőtt, s ezért gyakran van olyan érzésünk, hogy mindez valami poros újságírói akta, amihez nekünk semmi közünk. Hogy ne legyen így, arról gondoskodtak a fordítók, akik ahol csak lehetett, ellátták a szöveget a mai magyar valóságba betekintést nyújtó lábjegyzetekkel. Ráadásul, amint azt máshonnan is tudjuk, egyes gyógy- és vegyszerek maradványai jóval a felhasználásuk beszüntetése után is megtalálhatóak a mezőgazdasági termékekben, nem beszélve arról, hogy a szakemberek sem tagadják: élelmiszerbiztonsági szempontból sokszor jó két évtizedes késéssel kullogunk Nyugat-Európa mögött.

A Halál a konyhában az állatgyógyszerek feketepiacán tett látogatás után számbaveszi a hús, a feldolgozott húsipari termékek, a tojás, a hal, a tej és a tejtermékek (külön kitérve az anyatejre is!) kritikus összetevőit, nem feledkezve el a fogyasztóknak adható jótanácsokról sem, amivel csökkenthetjük az élelmiszerekben rejlő veszélyeket. Érdemes megszívlelni!

Nyelv: 
magyar
Oldalszám: 
404
Ár: 
2950
ISBN: 
963 86744 4


  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében