Könyvajánló

Csíra ABC

Ma már egyre többen fogyasztanak csírát salátában, főtt ételként vagy csak egyszerűen magában csemegének. Hogy ez mennyire divat, vagy egészséges életmód kérdése, erre világít rá Bükkerdő Gergely nemrégiben megjelent könyve.

A kiadványból megtudhatjuk, hogy milyen változások mennek végbe a magban csírázás során, és ennek milyen élettani funkciója lehet, ha táplálkozásunk részévé tesszük.

Az élelmiszerboltokban már többféle előrecsomagolt kész csíra közül válogathatunk. Viszont érdemes otthon is kipróbálnunk a csíráztatást, hiszen ez nem csak olcsóbb, de viszonylag kis munkával nagy sikerélményre tehetünk szert. A könyvből ehhez is praktikus útmutatót kapunk. A szerző bemutatja a házi csíráztatás mikéntjét, illetve mintegy két tucat csíráztatható növénnyel is megismerteti az érdeklődőt.

A könyvet színes képek és ábrák valamint az olvasmányos szöveg teszi könnyen „fogyaszthatóvá".

A könyv honlapján további információt találunk a csíráztatásról.  

 



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében