Kérdések és válaszok

Olvastam oldalukon a Na-benzoátról és a borkősavról is, mint tartósítószerekről. Szörpöt készülök eltenni, de a recept szerint mind a két anyag szükséges hozzá. A Na-benzoátot kihagynám. Mit tegyek?

A TudatosVásárló.hu szakértőjének válasza: 

A tartósítószermentes szörpök és lekvárok titka a megfelelő sterilizálás. Ha kellő odafigyeléssel tisztítja ki azokat az üvegeket, amelyben a szörpöt szeretné eltenni, akkor könnyen megszabadulhat a penészedést okozó  gombáktól, illetve baktériumoktól, így nem szükséges hozzáadott tartósítót használnia. A megfelelő hatás érdekében célszerű az üvegeket forró, mosószeres vízben többször átmosni, majd törölgetés nélkül lecsepegtetni.

A következő cikk adhat néhány ötletet:
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=2011



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében