alap kinézet

Hang-kép-tár

System Messages

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Nekem ez bűzlik! Kampány a tisztább óceánjárókért

Levegő Munkacsoport
Videó megtekintése

Nekünk ez bűzlik! Egyetlen egy óceánjáró annyi szennyezőanyagot bocsát ki mint 5 millió személyautó ugyanekkora úton. A hajókra vonatkozó környezetvédelmi előírások az elmúlt évtizedekben alig változtak - nem utolsó sorban a hajós társadalom (szállítmányozók, hajótársaságok) ellenállása miatt. Legyen vége a levegő szennyezésének a kikötőkben és a nyílt tengereken! Ajánlott oldal: Levegő Munkacsoport

Hatékony Ház Napok

EnergiaKozosseg
Videó megtekintése

A GreenDependent Intézet idén 2014. november 3-9. között rendezi meg a Hatékony Ház Napok programot. Középületeket hét közben, magánházakat hétvégén lehet megtekinteni. Látogass el az országszerte található, nyilvánosság számára nyitott energiahatékony házak egyikébe! A film a tavalyi program házait, építőit, építetőit mutatja. Jelentkezés, regisztráció az idei programokra itt. 10 országból további hasonló filmek itt. A Program FB oldala itt.

The change

Fabián Ribezzo

Egy sok díjat nyert animációs film, mely úgy mond rengeteget, hogy egy szó sem hangzik el benne. Gyermekmese felnőtteknek, ha már egyszer úgyis előről kell kezdenünk a tanulást.

Peru: az arany nem ehető

NOL TV

Tudod, hogy honnan származik az arany, ami a gyűrűdben, a telefonod és egyéb kütyüid áramköreiben vagy a csatlakozók felületén van? Jó eséllyel Peruból - innen jön a világ aranyszükségletének jó része. A helyiek viszont nagy árat fizetnek ezért. A cianidos technológiás bányászás 250.000 liter vizet használ fel egy nagy bányában, míg egy átlagos család 30 liter vizet fogyaszt el egy napon. A maradvány: eltűnő cianidos lagúnák. Ajánlott oldal: Make IT Fair

Katie's Krops [angol]

NationSwell
Videó megtekintése

A 14 éves Katie társadalmi vállalkozása a Katie's Krops már 200.000 dollárt költött arra, hogy 9-16 éves gyerekek zöldségeket tudjanak termeszeni és megtermett terményekkel segítsék a helyi rászorulókat. Jelenlegi állapot: 75 kert 25 államban, Katie új terve: 500 kert 50 államban.

Ember- és környezetkímélő kertművelés

Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért
Videó megtekintése

Mélymulcsos kertművelés, egy igazi permakultúrás praktika! Élőben megtekinthető Gömörszőlősön, az Ökológiai Intézet A Fenntartható Fejlődésért Alapítvány biokertjében.

Jan Gehl: Hogyan tehetőek élhetőbbé a városaink?

Magyar Kerékpárosklub
Videó megtekintése

2014. szeptemberében Budapesten járt Jan Gehl világhírű városépítész, akitől azt kérdezte a Magyar Kerékpárosklub, hogyan alakíthatóak élhetőbbé a városaink. Az MK-nak is van pár ötlete, Jan Gehl könyvével együtt ezeket fogja átadni a Tour de Voks felvonuláson a polgármester-jelölteknek. Csatlakozz a Tour de Voks 2014-hez Te is, hozz magaddal minél több embert!  Ajánlott cikk: Budapest még mindig az autókba szerelmes

Ciclovia Bogotá [spanyol, angol feliratos]

STREETFILMS
Videó megtekintése

Tegnap nálunk is megtartották az első Ciclovia Budapest rendezvényt. De lássuk, hogyan is megy ez Bogotában, az őshazában. Minden vasárnap 110 km utat lezárnak az autóforgalom elől és azt átadják a gyalogosoknak, bicikliseknek. Beszélgethetsz emberekkel, piknikezhetsz, napozhatsz, vagy éppen az egyik téren tornaórán vehetsz részt. A rendezvényt a bikewatch emberei biztosítják.

Nőljön nagyra a ceruzád! [angol]

Plant Din Blyant
Videó megtekintése

Te mit csinálsz a ceruzáddal, ha már végig hegyezted? Kidobod? Ez ne dobd el, ültesd el és láss csodát! ajánlott cikk: Akár el is ültetheted a ceruzád!

Komposztálás

babocska
Videó megtekintése

A HuMuSz régi filmjéből sok mindent megtudhatunk a kompsztálásról, még azt is, hogy nem kell hozzá feltétlenül kertes ház. Julika, az angyalföldi komposztmester például a 10. emeleten lakik. Ha ilyen és hasonló környezetbarát technikákról szeretnél tanulni, csatlakozz a 2014 őszén induló ÖkoKörökhöz, vagy jelentkezz csoportvezetőnek!

Smink