alap kinézet

Hang-kép-tár

System Messages

Válassz kategóriát!

Friss tartalom

Ne Vásárolj Semmit! Nap [angol]

Adbusters
Videó megtekintése

1992 indult útjára a Ne Vásárolj Semmit! Nap hagyománya Észak-Amerikából származik, ahol a Hálaadás Napja utáni első péntek a karácsonyi bevásárlás hagyományos kezdőnapja. A nagy szupermarketek, bevásárlóközpontok ilyenkor hatalmas akciókkal várják a vásárlókat, akik boltnyitáskor őrültek módjára taposnak át egymáson, csak hogy biztosan kapjanak az olcsó árukból. Videónkban Kalle Lasn a Ne Vásárolj Semmit! Nap egyik ötletgazdája nyilatkozik a mozgalomról a CNN-nek.

StreetPong [német, angol feliratos]

HAWK Hildesheim

Elsőként a németországi Hildesheim városában indult próbaútjára a Streetpong. A négy hetes tesztüzemben azt nézik meg, mennyire érdekli az embereket. A Streetpong lényege, hogy amíg zöldre vált a lámpa, az utca két oldalán várakozó emberek digitális pingpongmeccset játszhatnak egymással. A mini mérkőzés ideje alatt folyamatosan fogyatkozó piros csík mutatja, mennyi idő van még hátra a lámpaváltásig.

Global Action Plan Introduction [angol]

Alexander Mehlmann
Videó megtekintése

Miért sikeres már több mint 20 országban az ‎Ökokör‬ program? Marilyn Mehlman a GAP International vezetője, az Ökokörök "anyja" nyilatkozik arról, hogy mitől lesznek környezettudatosak az emberek és mitől nem. Csatlakozz Te is a magyarországi Ökokör csoportok egyikéhez!

Méltányos kereskedelem és etikus befektetés [angol, feliratos]

Györgyi Újszászi
Videó megtekintése

Fair trade, méltányos kereskedelem, etikus bank, etikus befektetés. Mit jelentenek ezek a kifejezések, és hogyan függnek össze? Van a közeledben olyan bank, ami ilyen szolgáltatásokat nyújt? A jó hír, van: MagNet Bank. A PRICE Project segít megtalálni a többi választ is. A projekt magyar partnere a Védegylet. Ajánlott videók: Miért a MagNet? Az ügyfelek elárulják!; Global Alliance for Banking on Values [német, angol felirat]; Follow the Frog [angol]

Gyomláló randi [angol]

farmrun

Már unod a hagyományos randizást? Speed Dating-en már voltál? Rendezz Weed Dating-et! Egyszerűen csak új barátokat, hasonlóan gondolkodókat ismerhetsz meg, de lehet, hogy köztük van az új párod is. És mindezt gyomlálás közben egy bio gazdaságban, közösségi kertben, vagy közösségi gazdaságban, kell ennél több? :-)

KOCKACSOKI csokoládémanufaktúra

YourSunnySide
Videó megtekintése

Az autista emberek által készített csokoládé termékek megvásárlása mellett már önkéntesként is segíthetjük a KOCKACSOKI munkáját. A videó bemutatja a csokoládémanufaktúra és a MOZAIK Közhasznú Egyesület tevékenységét, mellyel autizmussal élő emberek és családjaik számára nyújtanak segítséget. Ajánlott videó: Kockacsoki riport

Copenhagen top 10 - bicycle friendly [angol]

Copenhagenize

Hogyan építsünk élhető várost? A Copenhagenize bemutatja a választ egy 10 részes video sorozatban. Először kezdjük a nagy kép megismerésével! "Az autó centrikus városban minden az autó körül forog és mindenki más mehet a porban." Hogyan kerüljünk ki ebből a gondolkodásmódból és építsünk élhetőbb, biztonságosabb és egészségesebb várost? Ezt mutatja be a 10 részes sorozat.

Kórházi koszt másképp [angol]

NationSwell
Videó megtekintése

Nálad milyen kép ugrik be, ha azt hallod kórházi koszt? Valószínűleg nem az mint azoknak, akik a pennsylvaniai St. Luke's kórház Anderson Campusában étkeznek. Itt úgy gondolják, hogy a gyógyulás fontos része az egészséges bio zöldségekből álló diéta. Jelenleg a kórházi étkezdében lehet a Rodale Institute által gondozott saját kert biotermékeiből készült ételeket megvásárolni, de jövőre tervezik a kert kiterjesztését és a biotermékek további bevezetését a korházi menübe, amivel mintát kívánnak mutatni más kórházak számára is.

Csendes gyarmatosítók

NatFilmHungary
Videó megtekintése

Az éghajlat-változás következtében olyan invazív fajok jelennek meg, amelyek károsan hatnak az őshonos élőlényekre. Tudósok dolgoznak azon, hogy megtalálják azokat a módszereket, amikkel meg lehet előzni e kártékony, és gyakran nagyon agresszíven terjeszkedő élőlények megtelepedését. A filmet a Francia Intézet által szervezett 'A környezetvédelem hónapja 2014' rendezvényen 2014. november 20-án 18:00 időpontban ingyenesen nézhetjük meg. A vetítést kerekasztal beszélgetés követi szakértőkkel, melynek célja a helyzetelemzés, valamint az invazív fajok kezelésének ismertetése Franciaországban és Magyarországon.

Anglia első hulladékmentes étterme [angol]

The Latest TV
Videó megtekintése

A Silóban minden hulladékot újrahasznosítanak, az alapanyagokat csak újrahasználható tárolóedényekben szállíttatják ki, a zöldségeket, gyümölcsöket általában helyi termelőktől szerzik be. A tányérok újrahasznosított műanyagzacskókból készültek, az italt pedig eredetileg befőttesüvegnek készült „poharakból” fogyaszthatjuk. A számla emailen érkezik a papírspórolás jegyében, ahogy a WC-t is a gépek által elhasznált vízzel igyekeznek majd öblíteni, a napelemek pedig az energiatakarékosságot szolgálják. Ajánlott video: A hulladékmentes étterem [angol]

Smink