Étel-ital
Ép test
Otthon és iroda
Minden más
Fogyasztóvédelem
Reklámblokk
Nagylátószög
Tárca
Aktivista
Támogass
A tudatos vásárló 12 pontja

365_logo_141x42

Elotisza-logo130

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a cikk több mint 100 napja frissült utoljára, egyes információk azóta elavulhattak.

Fórum

Minőségi víztisztító berendezés

ugrás az aljára

282
óvatos
2010.03.10. 17:25

A helyzet az sajnos,hogy az 50 ezres és a 150 ezres között semmi külömbség nincs.

Pontosan ugyanaz az ismeretlen eredetű vacak.

Tehát, ha megelégszel azzal, hogy azt mondják jó, de sem a gyártó sem a származási helye nem ismert, nyugodtan vedd meg az olcsóbbat.

Ugyanolyan veszélyben leszel, mintha a drágább helyen vetted volna.

Miután megbetegszel,persze végképp nem gondolsz a vízre, hiszen van víztisztítód.
De lehet, hogy pont azért betegedtél meg.

| előzmény

281
Warlord
2010.03.09. 12:42

Ahogy jamjam írta. Szerintem ezek az olcsó víztisztítók végterméke leginkább főzésre alkalmasak. RO víztisztítóból már láttam használhatót 85000 Ft-ért, ez alatt nem. Viszont 150000 Ft-nál többet adni érte is értelmetlen.

| előzmény

280
jamjam
2010.03.04. 20:00

Nem kell elfelejtened őket, a klórt meg egypár egyéb szennyeződést viszonylag jól eltávolítanak, egyértelműen jobb minőségű vizet kapsz mint a csapvíz, és a legtöbb ásványvíz.
50e ft-os RO készüléket meg ne vegyél, ott 100e-nél kezdődik amin egyáltalán érdemes elgondolkodni.

| előzmény

279
rigor
2010.02.28. 23:04

Segítséget szeretnék kérni vásárláshoz.
A 15-20 E ft os berendezéseket el lehet felejteni, nem érnek semmit? A fordított ozmózisos elven működö 50 E Ft os készülékekkel ki lehet váltani az ásványvíz fogyasztást? Köszönet az segítségért! jöhet privátba is: rigor(kukac)freemail.hu

| előzmény

278
szabikamiskolc37
2010.02.22. 12:22

Kedves Adri!
Én 3 hónapja használok Vízionizálót,és sok jó tapasztalatom van.Vérnyomás jó,reggeli émelygés megszünt,fittebb vagyok(főleg délelőtt fogyasztok belőle többet)az étrendkiegészítők jobban hatnak,jobban fog az agyam stb...Nyugodtan vágj bele,megéri!
Ha gondolod,vedd meg!Üdv!Szabi

| előzmény

277
Warlord
2010.02.20. 21:30

Én ezt az egész lugosításosdit egy féligazságokból összerakott áltudományos hablatynak tartom. Talán most először értek maradéktalanul egyet óvatos kollégával. Az emberiség elsősorban esővíz ivásra lett kitalálva. Ezt a vízminőséget hivatott előállítani a legtöbb víztisztító berendezés, több-kevesebb sikerrel. Az esővíz pedig nem tartalmaz semmiféle alkáli földfémeket. A gyomorsav meg egyébként ugyanolyan pH értékű, mint az akkumulátor sav. Minek is a lúgosítás?

| előzmény

276
Browser
2010.02.17. 13:37

Örülök, hogy az Interneten tapasztalható primitív szokásokhoz képest Te jóval előrébb tartasz, hiszen nem úgy tüntetted fel a szöveget, mintha magad írtad volna. Már csak a forrást felejtetted el megjelölni, ahogy illene.

Egyébként köszi a felvilágosítást, eszerint akkor felesleges méregdrága elektrolitikus lúgosító szerkentyűt vásárolni, hiszen Magyarország vizei, ásványvizei természetesen lúgos kémhatásúak, csapból pont az folyik.

| előzmény

275
óvatos
2010.02.16. 00:15

"Bemásolok egy mondatot egy szakszövegből"

Én inkább szakszövegnek tűnő blablának jellemezném,melyben olyan elvetemült kijelentés is szerepel,hogy evés után ne fogyasszunk lúgos vizet,mert semlegesíti a gyomorsavat
Váááááá!!

| előzmény

274
szerencse
2010.02.14. 22:08

Kedves Warlord!

Bemásolok egy mondatot egy szakszövegből:A vízben oldott alkáli- és alkáliföldfém-karbonátok lúgosan hidrolizálnak, ezért a természetes vizek általában gyengén lúgos kémhatásúak. Talán mégsem olyan nagy baj, ha kissé lúgosabb a víz, ha már a természetben is így van jelen?!
Üdv: Szerencse

| előzmény

273
Warlord
2010.02.10. 16:05

Ne dőlj be ennek a lúgosítási marhaságnak. Csak gondold végig, hogy miről van szó: Browser jól összefoglalta a lényeget. Annyival egészíteném ki, hogy életünkben a legfontosab dolgok savak. Úgymint a vitaminjaink nagy része (aszkorbin-, pantoten-, nikotin-, fol-sav, stb.). Egyéb nélkölözhetetlen dolgok: zsír-savak, amino-savak és a legfontosabb, a dezoxiribonukleinsav, más néven DNS.
Ezeknek tudatos tönkretétele egy lúgosítással, minimum felelőtlenség. Környezetünkben a tartósitás is savakkal történik, pl. ecet sav, tej sav, szalicil sav, citrom sav, borkő sav és nem lúgokkal.
Úgyhogy Te is maradj a tiszta, egyszerű szűrt víznél és a többit bízd a szervezetedre.

| előzmény

272
Miskey
2010.02.10. 01:38

Kedves Adri!
Köztudott?
Nem az a baj ha valamit tudunk, hanem az a baj, hogy nem úgy van és azt már nem tudod.
Igyál tiszta vizet és táplálkozz helyesen és a szervezeted elvégzi amit el kell végeznie.

| előzmény

271
jamjam
2010.02.08. 19:37

Adri!

Ez marhaság. Nehogy egy fillért is kiadjál egy ilyen készülékre. A vizet tisztítani kell és nem lugosítani, meg oxigénnel dúsítani. Hókuszpókusz az egész.

| előzmény

270
Browser
2010.02.08. 16:24

Gondolom, majd hamarosan felvilágosítasz, információid gazdag tárházából kiemelve a legfontosabbakat, amivel ügyesen el lehet adni egy ilyen szerkentyűt, egyúttal bolondnak nézve az öntudatos vásárlókat.

Valóban köztudott, hogy a kórokozókat a sav pusztítja, savval lehet jól fertőtleníteni, savas kémhatású az egészséges bőr védőflórájának pH-értéke ("savköpeny" néven is talán ismerős, vagy a pH 5.5 is, a reklámozott kenceficék világából), savas kémhatású az egészséges hüvelyflóra, a vastagbél baktériumflórája, emésztés előtt a gyomorsavtól pusztul el számos nemkívánatos kórokozó, akár az influenza vírusa is mellesleg, ha lenyeli valaki (ami ugyebár a jobbik eset).

Lúgos közegben persze már kezdik magukat jól érezni és egyre inkább szaporodni a rohasztó, erjesztő baktériumok, penészgombák, a többi gombafaj és más kórokozók.

A kereskedelemben méregdrágán beszerezhető elektromos ionizáló szerkezetek szerintem nem dúsítanak oxigénnel, hogy antioxidáns hatása van-e, vitatott.

A vizet egyszerű szűrőbetéttel és aktívszenes betéttel tisztítják, ezeknek rendszeres cseréje bizonyára rendszeresen hízlalja az eladók pénztárcáját. A tisztítás maximálisnak semmiképp nem nevezhető (vagy mihez képest?), állításoddal ellentétben.

Kérdőmondatok végére szíveskedj kérdőjelet tenni, mert így hülyén mutat, "oxigéndús" egy szó, pontok és vesszők után üss szóközt, mert így hülyén mutat és zavaró, mivel szóközt kell ütni, ennek ez a köztudott módja, köszi...

| előzmény

269
Adri
2010.02.08. 12:05

Sziasztok. Mi a véleményetek a vízionizáló berendezésekről.Ami a maximális tisztítás mellett több fokozatban állít elő vizet.Tehát lúgos vizet iszunk és emellett oxigenizáltat.Köztudott,hogy ha lúgos a szervezeted és oxigén dús a különböző kórokozók nem életképesek ebben a közegben.Antioxidáns vizet állít elő.Mi márciusban szeretnék venni egy ilyen készüléket.Használ már valaki ilyet? van róla információtok?

| előzmény

268
mikroly
2010.02.01. 12:30

Bodrika!

Ha gyermekednek és neked is bőr problémáid vannak, a víz tisztításin kívül van más lehetőség is. Ha érdelkel vegyük fel a kapcsolatot.

267
Bodrika
2010.01.30. 16:33

Szia Óvatos,

szakértelmed lenyűgöző,bátran elfogadnám ha tudnál javasolni megbízható zuhanyszűrő márkát. A legfontosabb a klór szűrése lenne, már nem csak én de a 4 hónapos babám is ekcémás tőle. hálás köszönettel.

| előzmény

266
Warlord
2010.01.27. 23:24

Sajnos ez így van!
Ezért kell megnézni az ár/érték arányt.
Ettől válunk tudatos vásárlóvá.

| előzmény

265
GTibor
2010.01.25. 15:41

Sajnos itthon az ár nem csak a minőségtől függ, ha külföldön gyártott termékről van szó. Az árban nagy szerepet játszik hogy ki és hogy hozta be az országba. Sokszor olcsóbb termékek is megfelelnek az igénybevételtől és a felesleges belepakolt, extra, sosem használt tulajdonságoktól függően.

| előzmény

264
lil
2010.01.20. 22:09

Köszönöm a válaszokat! Hát a sok írásból csak egy kicsit lettem okosabb:-)) remélem jól döntöttem....

| előzmény

263
Warlord
2010.01.17. 21:59

Miért is?

Minőségi alkatrészekből noname házba házilag szerelve 140000 Ft, gyári konfigurációban ugyanez 240000 Ft egy computer.
Minőségi szűrőkből, minőségi membránnal egy kínai házban 80000 Ft egy víztisztító, márkás házban 250000 Ft ugyanaz.
Marha jó bolt...........

| előzmény

262
óvatos
2009.12.29. 01:18

Ha a számítógépemet elsőosztályú alkatrészekből összerakja nekem a szomszéd,

Ez esetben közel annyit fogsz fizetni,mintha rajta lenne a márka.

Kivéve ha a szomszéd helyettesít egy két alkatrészt silányabb minőségben, amit persze Te nem tudsz,mert nem értesz hozzá.

Aztán mikor a legnagyobb szükséged lenne a gépre akkor fog bedögleni, elveszítve a fontos adataidat,rosszabb esetben az elromlott alkatrész tönkre tesz mást is.
Na akkor majd szaladgálhatsz garanciáért.

| előzmény

261
Warlord
2009.12.27. 21:22

Amikor bizonyíthatóan ugyanolyan gyártmányú membrán van mindkettőben, akkor nekem tökmindegy ki rakta össze. A forgalmazó cég pedig több mint 10 éve jelen van a hazai kereskedelemben és ők vállalják a garanciát. Ha a számítógépemet elsőosztályú alkatrészekből összerakja nekem a szomszéd, akkor miért fizessek 4x többet ugyanazért, csak mert rá van írva, hogy "ACER"? A garanciát meg egységenként érvényesítem, ha szükség lesz rá.

| előzmény

260
óvatos
2009.12.27. 16:56

amikor egy olcsóbb készülék is tudja ugyanazt

Ha tudná,nem annyival lenne olcsóbb.

A lényegét elfelejtetted a problémámnak.
Ismeretlen gyártó, ismeretlen eredetű termékére,hogyan bízhatja az ember a biztonságát.
Pláne hogyan bízhat a vásárló egy olyan cégben aki hazudik, megtéveszti a vásárlóit?

Mi alapján higgye el a vásárló egy ilyen termékről, hogy ugyanolyan mint a drágább?

Pld magas nirtát és Arzén tartalmú a vize,miután megvette vizsgáltassa be a vizet és akkor jöjjön rá,hogy átverték, vagy higgyen vakon,és a gyermeke súlyos beteg lesz?
Utánna pereskedjed egy bóvli webáruházzal?

| előzmény

259
Warlord
2009.12.27. 14:11

óvatos:

Tényleg nem értelek! Olyan elszántan fikázod a kínai termékeket, mintha más országok nem csinálnának vacak, silány árukat.

A tudatos vásárló ismérve nem az, hogy kerüli a kínai árut, hanem az ár/érték arányt tartja szem előtt. Ennek alapján pláne nem tudatos vásárló az aki az általad olyannyira preferált víztisztítót veszi meg aránytalanul drágáért, akkor, amikor egy olcsóbb készülék is tudja ugyanazt, vagy majdnem ugyanazt, mint csili-vili Téged elkápráztató társa.

| előzmény

258
óvatos
2009.12.23. 17:40

Ez is az is,csak az utóbbiról hallgatnak nagyokat.

| előzmény

257
Gercsa
2009.12.23. 15:37

Köszönöm, ezt nem tudtam.

Azt nem tudod véletlen, hogy a talajban és vízben nálunk megtalálható arzén az természetesen van ott, vagy a környezetszennyezés terméke?

| előzmény

256
óvatos
2009.12.23. 14:46

Sajnos aki nem ért hozzá,könnyen elhiszi a hazai hiv.szervek védekezését a vizek Arzén tartalmának elbagatelizálása során.

A helyzet viszont az,hogy a tengeri halakban levő Arzén szerves vegyület és nagyságrendekkel kisebb toxikus hatással bír, mint a vízben levő szervetlen Arzén vegyület,az un.trivalent-pentavalent As.

Ezek igen mérgező,rákkeltő, mutagén hatásúak.

| előzmény

255
Gercsa
2009.12.23. 14:01

Sziasztok!

Látom érdekes viták alakulnak itt folyamatosan, és anélkül, hogy bárkinek is a pártjára állnék, szeretnék egy véleményt megosztani veletek.

Ha nincs igazam nyugodtan kijavíthattok.
Sokan említették az arzént, mint a vízben lévő ellenséget. Én úgy tudom, hogy a vízben lévő arzén mennyisége (a legtöbb helyen) azóta "probléma" Magyarországon, mióta ezzel kapcsolatban nálunk is az uniós határértékek a mérvadóak.

Az Európai Unióban pedig főleg a mediterrán országok (+ ki tudja milyen anyagi érdekek)nyomásásra lett elfogadva az ivóvízre megszabott határérték, mivel ők a tengeri herkentyűkkel plusz arzént visznek be a szervezetükbe.

A táplálékkal+vízzel szervezetbe jutó arzén mennyisége tehát nálunk nem nagyobb, mint máshol, csak nálunk a vízből bekerülő arzén részaránya nagyobb, és a tengeri halé kisebb.

Tehát alapvetően itt a hiba, hogy teljesen más környezeti hatásoknak kitett népekre akartak egy egységes szabályt ráhúzni.

Persze senkinek nem árt, ha ennél is kevesebb lesz az arzén a vízben, de jó tudni, hogy mitől is félünk, és tulajdonképpen miért.

Az pedig külön sajnálatos, hogy ezt üzletileg is meg akarják sokan lovagolni.

254
óvatos
2009.12.23. 10:24

Húúúú, úgylátom jól belerondítottam a csalás bizniszbe.

| előzmény

253
boppika
2009.12.22. 21:29

jah meg végtelenül gonosz ember vagy, csak úgy mellékesen megjegyzem , [Moderálva a fórumszabályzat alapján. Szerk.]

| előzmény

252
boppika
2009.12.22. 20:50

Figyelj szerintem hagyjuk ezt, úgyis meddő vita.
Én nem vagyok semmiféle csaló, aljas rágalom, amit állítasz!

Legyél boldog a saját víztisztítóddal! Én boldog vagyok, hogy egyáltalán egy ilyet is meg tudtam venni. Kész! Én nem akarok senkit megtéveszteni! És ha szerinted engem átvertek, akkor átvertek. Az már nem a te bajod, hanem az enyém! Mindenki olyat választ amilyet akar! A választás szabadságát hagyjuk meg az embereknek!

| előzmény

251
boppika
2009.12.22. 20:39

én hajtogatom a magamét? hát ez jó :D

| előzmény

250
óvatos
2009.12.22. 20:08

Csak hajtogatod a magadét, mi a mocskolódás,hogy a csalókat le kell leplezni ne tudjanak másokat megtéveszteni?

Fura értékítéleted van.

Vagy tán Te vagy a csalók képviselője?
Vagy a megtévesztett vásárló vagy?
Akkor meg nem engem kellene lehordanod,hanem azt aki átvert.

| előzmény

249
boppika
2009.12.22. 19:55

figyelj, én ilyeneken nem pörgök...de gondolom neked ezért fizetnek, hogy itt mocskolódsz...nem is keveset...de hidegen hagysz...

| előzmény

248
óvatos
2009.12.22. 19:42

Ebben az üzleti világban a csalás,megtévesztés az amit üldözni,elitélni kell,és nem azt aki erre felhívja a figyelmet.

| előzmény

247
boppika
2009.12.22. 19:35

Fenyegetőzni úgy látom azt tudsz! :D

| előzmény

246
boppika
2009.12.22. 19:33

:D :D :D :D :D Csak röhögni tudok rajtad!

Egyébként én a legelső kommentemet nem hozzád címeztem, hanem annak a lánynak válaszoltam, aki érdeklődött. Én csak leírtam a véleményem. Te meg gusztustalan módon lefikáztál, közben hozzád senki nem szólt!

Mellesleg meg szégyelld el magad, hogy egy cég képviselőjeként ilyen etikátlan viselkedést tanúsítasz más cégekkel szemben. Én soha nem fikáznám le senki hasonló termékét és cégét, nem úgy, mint te. Ennyit erről!
Inkább te bujdokolhatnál el ezzel a magatartással!
Ebben az üzleti világban ez tisztességtelen dolog, amit te művelsz ezzel a viselkedéseddel!

Egyébként meg nem is érdekel ha kimoderálnak, annyit nem ér az egész, hogy én ezen pörögjek hónapokon keresztül! VELED ELLENTÉTBEN! :D

Na pá!

| előzmény

245
óvatos
2009.12.22. 18:40

Na ja, nem létező USA cég nevében átverni az embereket, gratulálok ez a Te műfajod.

Remélem a hamis reklámoddal jól kimoderálnak innen.
A GVH-t ne felejtsd ki a buliból, nemsokára érkezik az értesítés az eljárás megindításáról.

Mert ez már a legocsmányabb becsapás, úgyhogy jobban teszed ha elbujdokolsz.

| előzmény

244
boppika
2009.12.22. 16:52

Hát apám, te nagyon okos lehetsz! Meg úgy látom az is vagy! Mindenbe bele kötsz, vazze még a kákán is csomót talász! De tudod mit, neked van igazad és... úúú te egy akkora okos ember vagy, apám, menjél el politikusnak vazze, ott aztán agitálhatod az embereket! Nagy ívből tojok a véleményedre meg szerintem rajtam kívül mások is! :D hehehehehh :D

| előzmény

243
óvatos
2009.12.21. 23:43

Ennél szánalmasabb, átlátszóbb buzzmarketinget ritkán látni.

Az egész egy bazi nagy átverés ami mögött az Ökonet is fellelhető.

A Biocomnak köze nincs az USA-hoz,nincs ilyen cég de az sem amire hivatkoznak,a domain nyomonkövetés eredménye:

biocom-usa.com ("j lap - 1") is delegated to two nameservers, however one delegated nameserver is missing in the zone and one other nameserver is listed instead. All of them are on different IP networks. Incoming mail for biocom-usa.com is handled by one mailserver at biocom-usa.com themselves. biocom-usa.com has one IP number , but the reverse is nd.erthungary.hu. ecig.hu, okonet.hu, patosz.hu, roverek.hu, maxteam.hu and at least eleven other hosts point to the same IP and also shares nameservers. pxs.hu, gram.hu, miata.hu, ver-ker.hu, bravotel.hu and at least 57 other hosts point to the same IP. tmx.hu, dlink.hu, molti.hu, admind.hu, gradiel.hu and at least 23 other hosts share nameservers with this domain. mail.biocom-usa.com and hostmaster.biocom-usa.com are subdomains to this hostname. biocom-usa.com is ranked #8871134 world wide and is hosted on a server in Hungary. Reputation is not yet known.

Vagyis:biocom-usa.com ( "j lap - 1") a delegált két névszervereket azonban delegált nameserver hiányzik a zóna és egy másik nameserver szerepel helyette. Mindegyikük különböző IP-hálózatokon. Bejövő levelek biocom-usa.com kezelnek egy mailserver at biocom-usa.com magukat. biocom-usa.com van egy IP számot, de ez fordítva nd.erthungary.hu. ecig.hu, okonet.hu, patosz.hu, roverek.hu, maxteam.hu és legalább tizenegy másik házigazdák pont az azonos IP és osztja nameservers. pxs.hu, gram.hu, miata.hu, ver-ker.hu, bravotel.hu és legalább 57 más gépekről, amelyek ugyanarra a VI. tmx.hu, dlink.hu, molti.hu, admind.hu, gradiel.hu és legalább 23 más gépekről részesedése névszervereidet e területen. mail.biocom-usa.com és hostmaster.biocom-usa.com van aldomaint e hostname. biocom-usa.com van rangsorolva # 8871134 világszerte, és üzemelteti a szervert Magyarországon. Hírneve még nem ismert.

Kinai szarok webáruháza, ellenőrizetlen, ismeretlen eredetű táplálékkiegészítők víztisztítók stb.

Siralmas az egész.
Aki ennek bedől,háát az végképp nem tudatos vásárló.

| előzmény

242
boppika
2009.12.21. 20:53

jah, szerintem egy víztisztítónak nincs hátránya, előnye annál inkább! :)

| előzmény

241
boppika
2009.12.21. 20:49

Szia!

Nekünk szombaton szerelték be és eddig csak jót tudok mondani róla. Nagyon vártam már, hogy meglegyen, mert régóta vágytam már rá. Szerintem árban is nagyon megéri. Ismerősöknek is van ilyen és nekik is nagyon jól szuperál. Nem veszítesz vele semmit ha veszel egy ilyet. Maximum jobb lesz neked! :) Szerintem. :)

| előzmény

240
lil
2009.12.20. 19:15

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, főleg attól aki használja ezt a típusú gépet, vagy
tud róla valamit.
Biocom RO 105 víztisztító megbízható e, mennyi az éves fenntartási költsége, előnyei, hátrányai?
köszönettel:
lil

| előzmény

239
Miskey
2009.11.16. 17:30

Szia Huba!
Örülök, hogy a sarkadra álltál, gratulálok, hogy végig csináltad.
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

238
Huba
2009.11.11. 21:57

Szia Miskey!
Ígértem,hogy írok a hibás Zepter víztísztítómmal kapcsolatban.
Nos rövidena cég elismerte a hibás terméket, visszafizette a termék árát!
Hosszabban: rengeteg telefonálgatás,levelezés,email-ozás országos szervízfönökkel,Reklamációs osztályvezetővel,ügyintézővel,országos igazgatóval- szeptember 3- november 11-ig...

Üdv: Huba

| előzmény

237
óvatos
2009.10.24. 16:50

Itt minőségi víztisztítókról van szó,nem pedig kínai vacakról.
A reklámozás itt nem megengedett, láttam több fórumra is benyomtad a szöveged.
Nem megy a gagyibolt?

| előzmény

236
Miskey
2009.10.24. 14:54

Szia!
Miért ködösítesz?
Méghogy alapár, és mi minden jön rá, és ez az olcsó készülék mit tud. Ne zavard meg az emberek fejét fél, vagy negyed igazságokkal. Van olcsóbb is. Az sem igaz, hogy egyedül nálatok. Máshol ez már régóta megvan.
Csak az igazat, úgy korrekt.
A honlapot meg ha kérik, ez nem reklámujság.
Üdv Miskey

| előzmény

235
rumosdio
2009.10.24. 12:32

Sziasztok!
Olvastam több helyen, hogy drágák a RO készülékek!
Ezen tudok segíteni Coolpex RO víztisztító készülék értékesítésével foglalkozók. [Moderálva a fórumszabályzat alapján. Szerk.]
További információ weblapunkon!
www.dszb.eu

| előzmény

234
kkata
2009.10.23. 18:52

Szia,

itt egy tudatlan, rettegő családanya. Melyik RO készüléket vegyem, 3 fős családom részére, ha Budapesten élünk, van egy 3 éves gyerekünk és anyagi lehetőségeink korlátozottak? Csak benned bízom. Gondolom inkább ide válaszolsz, ha...
kkartal@freemail.hu
Örülnék, ha tudnál.
KK

| előzmény

233
Miskey
2009.10.15. 00:03

Tíbor!
Ha olyan szakértője vagy az RO technológiának akkor miért nem tudod kiszámolni, hogy 2000 liter vízből egy átlagos jó készüléknél 500 liter tiszta víz keletkezik. Ha ezt elosztod 30-al napi 15-16 liter jön ki (+ öblítés)
Nem kell ahhoz egy falunyi ember, hogy ennyit ivásra főzésre elhasználjon.
Ugye megint alaptalanul írod a hülyeségeket és csodálkozol, ha leszólnak.
Elöbb a fejed járjon aztán a kezed a klaviatúrán.
Nem bántani akarlak csak ki szeretném nyitni a szemed. Lehet, hogy nem mindenben van igazad.
Üdv MS

| előzmény

232
Tibor
2009.10.14. 22:29

Látom ezen a fórumon is agitálsz. Hányan használjátok a víztisztítót, hog 2000 liter vizet isztok (főztök) meg havonta? Vagy tényleg ilyen sokat fogyaszt az RO készüléked. Mennyivel több áramot fogyasztassz azóta mióta üzemelteted az engedéllyel nem rendelkező készükedet? (sem ANTSZ, sem MI engedélye nincs a készülékednek)

| előzmény

231
Browser
2009.10.09. 10:50

Kondenzvíz (z-vel!) kicsit más fogalom, ne fárassz már... Pl. hűtőkondenzátorban lecsapódott víz, ha esetleg hallottál már ilyet, vagy a desztillált víz is kondenzvíz stb.

RO teljesen más téma, itt se hűtés, se fűtés nincs. Permeátum van (szűrt víz) és koncentrátum van. Utóbbit kondenzvíznek nevezni? Vicc.

Egyenlőre és egyelőre is két külön fogalom, írásjelek után pedig üss szóközt, mert rossz nézni!

MHH

(Magyar Helyesírásvédelmi Hatóság)

| előzmény

230
óvatos
2009.10.03. 11:50

"A Vízdíjunk április 1-óta,havonta 2 köbméter.Se több,se kevesebb,azaz 1000 forint.A mi víztisztítónk ennyi vizet használ el."
Egy minőségi berendezéstől ez várható el.
A hivatalos leírásban is ennyi van megadva.
Ráadásul ebbe benne van a membrán öblítéskor elfolyó víz is.
5 óránként mossa át a szűrőket.

| előzmény

229
kismaci
2009.10.03. 10:51

Kedves Huba

Nekünk a Silveraqua-s víztisztítónk van(írtam is róla egy hosszú cikket)Talán egyenlőre mi vagyunk az egyedüliek,akik pontosan meg tudják mondani,az elfolyt kondenszvíz mennyiségét.Nekünk az egész lakásba a kútból jön a víz,és csak a víztisztítóhoz használjuk a vezetékes vizet,tehát a vízóra méri az elfogyasztott mennyiséget.Azonkívül a kondenszvíz nyáron egy teknőbe folyik,amit 2 naponta a veteményes kert locsolására felhasználunk.A család naponta(3 an vagyunk)7-8 liter vizet megiszik,és ami a szánkba kerül (étel és ital)mindent a tisztított vízzel csinálunk.A Vízdíjunk április 1-óta,havonta 2 köbméter.Se több,se kevesebb,azaz 1000 forint.A mi víztisztítónk ennyi vizet használ el.

| előzmény

228
óvatos
2009.09.25. 00:40

Kedves István!

Nem értem egészen a hozzászólásodat,mit értesz az alatt,hogy a német keménységi fokok hetesével változnak?

A vízlágyítók mely tulajdonságai egyeznek meg más gyártókéval?

Azért egy Ecowater vízlágyítót ne hasonlítsunk össze egy BWT-vel, nem egy kategória.
A Daciat sem hasonlítják össze a Rolls-
Roys-al.:-))

| előzmény

227
Tornádó
2009.09.25. 00:15

Kedves óvatos!

Köszönöm az UV-val kapcsolatos válaszod.

Megnéztem a Silver Aqua honlapját, mivel idézem: „nem víztisztító árus, hanem valóban vízkezeléssel foglalkozó specialista”-nak nevezted Őket.
A vízlágyításnál tovább azonban nem jutottam, mivel helytelen és hamis információkkal találkoztam.
Pl: a vízlágyítók említett főbb tulajdonságai és előnyei lényegében megegyeznek más gyártók által forgalmazottakkal…, bár ha egy 60-as évekbeli lágyítóhoz hasonlítjuk, valóban szenzáció.
Parasztvakítás? mintha írtad volna már ez a szót …
Amúgy meg a német keménységi fokok hetesével változnak, nem úgy mint ahogy ott írják.
stb, stb.
Egy „specialista” legalább szakmai dolgokban ne tévedjen.

Azt gondolom, nem voltál elég óvatos kedves óvatos.

Üdv: István

| előzmény

226
Miskey
2009.09.24. 23:07

Kedves Huba!
A gépet amit vásároltál le kell, hogy szögezzem nem ismertem. A zepter a honlapján adatokat nem közöl ezért ezeket csak tőled tudom így utólag, de engedd meg, hogy néhány bennem felmerülő gondolatot elmondjak neked.....:
Hozam: Egy nyomásfokozó szivattyúval ellátott modern berendezéstől elég kevésnek tartom a 6,75 l/óra teljesítményt. Ezt ma szivattyú nélküli berendezések is felülmúlják 3 atm nyomásnál.
A tartály térfogata: Ha elzárod a hálózati betáplálás csapját és a teljesen megtelt tartályt leüríted lemérheted, hogy mennyi vizet tárol valóságban, a 12 literes tároló kapacitás nekem furcsának tűnik.
Ezt azért javaslom, hogy ellenőrizni tudd a valós teljesítményét a gépnek.
Nem a felhasznált hanem a megtisztított víz mennyiségének vonatkozásában. Lehet, hogy még rosszabb eredményre jutsz.
A Valós teljesítményt úgy is megmérheted, hogy elzárod a tartályt és egy mérőedénybe engeded a közvetlenül termelt vizet. Ha itt merőben más eredményt kapsz akkor a nyomásszabályzó rendszer nem működik rendesen, vagy átereszt a szelep.
Ha az eddigi tapasztalati adataidtól eltérő eredményekre jutsz az segíthet reklamációd érvényesítésében, de azt minden körülmények között javaslom, hogy a termelt víz minőségét méresd meg egy olyan helyen ahol hirdetik, hogy ingyen megvizsgálják a hozott vízmintát.
Addig míg nem tudtam többet a készülékedről addig ilyen jellegű tanácsot nem próbáltam meg adni, mert annak semmi alapja nem lett volna, bár amit leírtál nem volt bíztató.
Remélem segíthettem valamennyit.
Megköszönném ha a végén tájékoztatnál mire jutottál, még akkor is ha időnként eltűnök a hozzászólók sorából egy időre.
Üdv MS

| előzmény

225
Huba
2009.09.23. 13:21

Szia Miskey!
A Zepter ismertetője szerint: Tisztított vízáramlat ráta: 162l/nap
elosztva 6,75 l/óra
Az üzemeléshez szükséges belépő víz nyomása: 3,2-7,0 bar
Nálunk 3,9 bár a belépő nyomás,de pl: Sopron városában az átlag nyomás 3,2 és ott is mőködik.
A szervíz a nyomást próbálta állítani a tartály nyomásszabályozóján, de sikertelenül, ezért újra cserálte de a sok utánfolyás akkor sem változott.
Az országos szervízvezetővel beszéltem telefonon, aki már a Svédországi központot is felhívta, azt kérte írjak panaszlevelet, s azzal együtt a központ érdemben intézkedik.
Remélem ez a cserét jelenti.
Hát eddig ennyi, ha lesz újabb fejlemény értesítlek.

Üdv: Huba

| előzmény

224
Browser
2009.09.22. 13:39

Nem érted, amit írtam, vagy inkább nem akarod érteni, úgyhogy többször nem is fogom leírni. Én már megtettem, amit lehetett. Azért fogalmazok nagyképűen, mert egyszerűen fárasztó ez az öregasszonyos észjárás, amit itt előadsz.

Zeptert nekem nem kell ismerni, van-e benne szivattyú, ha egyszer (még) nem írták ide, utánanéznem sem kötelező, ha épp van jobb dolgom is. Azt viszont leírtam, amit szerintem tudni érdemes.

Négyutas szeleppel meg nem tudom, mit akarsz, a hozzászóló nem azt nézte (vagy nem csak azt), hogy mikor zár a szelep, hanem az előállított vizek mennyiségét mérte külön-külön, ha rendesen elolvasod.

1 liter tisztított vizet úgy tud megmérni, hogy kihúzza a megfelelő csövet, ilyenkor a nyomás hatására záródó szelep úgysem fog záródni, mert nem is kell neki, vagyis nem játszik semmi szerepet a mérés szempontjából.

| előzmény

223
Miskey
2009.09.22. 12:42

Kedves Huba!
A készülékedet csak a szervíz tudja beszabályozni, beállítani, én pl csak tapasztalati adatokat közöltem veled.
Bizonyos dolgok amikre hivatkozhatsz:
Mennyi az óránkénti teljesítménye hivatalosan a készülékednek? Ma egy közepes készülék kb 12-14 l/óra teljesítménnyel dolgozik, akkor miért termel 3 órán keresztül.
A készüléked nyomásfokozóval van ellátva, tehát vagy nincs jól beállítva a nyomásviszony( kb 4,5 atm általában ) vagy a három vagy négyutas szelep nem zár jól. ( Van aki ennek sem nézett utána csak okoskodott)Egyébként a zepter honlapján nem közöl teljesítményadatokat ezért ezeket neked kell tudnod. A hosszú termelési idő és az állandó csöpögés még azt is feltételezheti - bár jó ízű a vized mint írtad - hogy estleg valamilyen O gyűrű mellett átszivárgás is lehet ami miatt feltétlenül ellenőriztetném a termelt tisztának mondott víz oldott-anyag tartalmát.
Üdv MS

| előzmény

222
Miskey
2009.09.22. 12:14

Okostojás!
Örülök, hogy nem tartasz azonos szellemi színvonalúnak, amit stílusoddal folyamatosan alá is támasztasz. Nem tudom ki vagy és nem is igazán érdekel, de arra nincs ami feljogosítson, hogy ilyen megjegyzéseket tegyél amiket megengedsz magadnak.
Visszatérve még " Országh tanárúrra": egyik honlapomon én is idézek tőle, cikke alatt az aláírásával de azt te sem tudhatod, hogy a külföldön megjelent számtalan publikált cikk közül mit és mennyiben vett át valaki.
Vannak emberek akik egy tudományos tényt elfogadnak átvesznek és terjesztenek, tekintettel arra, hogy közzé lett téve és azok az emberek nem attól boldogok, hogy a nevük szerepel mindenhol, hanem attól boldogok, hogy értékelik és ismertetik munkásságukat.
Na mindegy ezt fel kell érni ésszel.
Egyébként ha vetted volna magadnak a fáradtságot és végigolvastad volna a fórumot rájöhettél volna, hogy soha egyetlen berendezést sem gagyiztam le, maximum azokra a feltételezett tulajdonságaira utaltam amikkel nem rendelkezhettek szerkezetüknél fogva.
Üdv MS

| előzmény

221
Browser
2009.09.22. 11:08

" Böngészője" hivatalos fordítás szerint

Mi van? Már megint összekeversz valamit. Your browser, fogod? Browse, browser? Nehéz, mi?

...nem tartalak vitapartnernek

Van ennél rosszabb, én meg nem tartalak szellemi partnernek, Bözsi néni. Ezen a szellemi szinten márkaneveket sem említhetek, hiszen (ahogy kinézem belőled) rögtön rárepülnél, hogy ilyen meg olyan ügynök vagyok.

Azt azonban elmondhatom, szerintem nem szabad bedőlni, a minden elképzelhető fórumon, trükkös módszerekkel nyomuló Ezüst Kacat ügynökeinek. Annyira nem jó cucc az, mint ahogy igyekeznek beállítani, de legalább jó sokba kerül.

| előzmény

220
Browser
2009.09.22. 11:07

Én erről már leírtam a véleményem (ha esetleg elsiklott volna), annyit még hozzátehetek, RO-rendszerem remekül elvan UV nélkül, tekintve a feltételeket, amit szintén említettem.

Magától értetődő, aki UV-s cuccot akar elsózni, szörnyűséges bacilusokról fog regélni, ami nálad nem is lehet, mert a gyilkosabb fajtáknak a vízvezetékből kellene bejönni, de onnan nem fog, mert legyilkolta a klór, elterelte a membrán, vagy eleve ott sem volt. Tehát ennek pont annyira nem szabad bedőlni, mint bármilyen más ügynököknek, aki a kacatját rád akarja erőltetni.

Nekem volt régebben egy aktívszenes (nem RO) víztisztítóm, nyáron sokat pangott benne a víz, halogattam a betétcserét is, ezért büntetésből "szörnyű" betegséget kaptam. Kicsit kapart a torkom, de borzasztó...

Ezért van az embernek immunrendszere, hogy jelezzen és védjen, régen a patakvizet, kútvizet is megitták, ott a köveken pont olyan biofilm található, mint a víztartályban, ha elhanyagolod. Nem kell elhanyagolni, ilyen egyszerű, átverős ügynököket kerülni, ez is fontos persze. RO víztisztítómnál mellesleg ilyen gond soha nem volt, de nincs is elhanyagolva.

| előzmény

219
Browser
2009.09.22. 11:00

Mit vártál, én például azért sem írtam, mert már úgyis le volt írva, hogy így nem jó a szétválasztás aránya. Valamint elszívta az energiámat az itteni hülyeség, tehát előbb azt is le kellett reagálni. Gagyi membránt raktak a szerkezetbe, de az is elképzelhető, kevés nálatok a víznyomás, ami ronthatja a hatásfokot. Ilyen szempontól nem mellékes az áramlásszabályzó, ami a membánt, a szennyvízkimenetnél lefojtja, ezáltal a megfelelő arányokat beállítja. Ennek azonban, az optimális működéshez megfelelő hálózati nyomásra is szüksége van. Talán elkelne egy nyomásfokozó szivattyú.

Elvileg lehetne ugyan másik áramlásszabályzót berakni, ami jobban lefojtja a kimenetet (ezek a szabályzószelepek többféle méretben kaphatók), csak sajnos a membránnak is van egy ideális áramlása, ami az öntisztuláshoz, optimális élettartamhoz szükséges.

Tehát nem jó megoldás a membrán túlzott lefojtása, inkább a bejövő nyomást célszerű növelni, illetve ez az adott körülményektől is függ.

| előzmény

218
Huba
2009.09.22. 10:17

Azt hittem, itt kaphatok választ a kérdésemre, de sajnos alapok nélküli lelkes amatörök vitája zajlik, hülyeségekről,fél információik alapján.
Sajnálom,de kivülről ez látszik.
Nagyképű okoskodás,tartalom nélkül
íüdv: Huba

| előzmény

217
óvatos
2009.09.22. 01:28

Az RO berendezés tartályába a csapon keresztül jutnak be mikroorganizmusok,ezen kívül lehetséges a membrán sérülése amin keresztül protozoák cysták,spórák juthatnak át.
Ezek szaporodnak,telepeket alkotva un.biofilm alakul ki a tartály falán.
Találkoztál biztosan ilyennnel ez egy nyálkás bevonat.

A legtöbb baktérium planktonos állapotú, azaz szabadon lebeg a vízben, de számunkra a baktériumok tapadt, rögzült formái a legveszélyesebbek. Ezek a baktériumok valamilyen felülethez tapadva, kolóniákat (biofilmet) képeznek. A biofilmek még az olyan szigorúan ellenőrzött területeken is képesek kialakulni, mint pl. az ivóvízben, és a nagytisztaságú vízrendszerekben, amelyet a kozmetikai és a gyógyszeripar is használ. A biofilm nem csupán a bakteriális szennyeződés lehetséges forrása, hanem a kórokozó baktériumok természetes élőhelye is. Bizonyíthatóan számos, az emberben kialakuló bakteriális fertőzésért felelősek.

Azért,hogy ne alakulhasson ki a tartályban létfontosságú az UV csírátlanítás.
Az Ultra Ibolya fény 254 nm hullám hosszúságon, a DNS-t roncsolja ezért igen nagy hatékonyságú fertőtlenítő.

| előzmény

216
Tornádó
2009.09.21. 23:00

Imádom, hogy vitatkoztok egymással :)
Nem értem miért kell ezen ennyit rágódni, ahelyett, hogy érdemi beszélgetést folytatnánk?

Szóval a kérdés továbbra is:
RO - UV ?

| előzmény

215
Miskey
2009.09.21. 20:23

" Böngészője" hivatalos fordítás szerint
Okos nicket találtál ki, olyat amilyeneket írsz. Mindenesetre ilyen független tanácsadótól sosem kérnék tanácsot, de ez csak az én véleményem. Maradj inkább böngésző, mint tanácsadó.
Biztos vagy abban, hogy az emlegetett idézet kinek az eredeti szövege?
A magyar helyesírási szótárt is Te szerkeszted.
Mindegy a lényeg írhatsz akármit ilyen elvakult hozzáállással az " ÜBER Manch"-ról ( lehet nem helyesen írtam de nincs kedvem most utána nézni) nyilatkozva nem tartalak vitapartnernek, és az, hogy ki ég azt majd eldöntik a fórum olvasói.
Apropó: Ha ennyit tudsz a tisztított víz tulajdonságairól akkor Te milyet használsz?
Üdv MS

| előzmény

214
Browser
2009.09.21. 18:31

Én vagyok a Független Tanácsadó. A tudatos.

| előzmény

213
óvatos
2009.09.21. 15:44

Hát sajnálatos,hogy érdemi hozzászólás helyett hülyeségeket irogatsz.
Járj tovább a kínai piacra, meg a Tecskóba ott minden occccó.

Tulajdonképpen mit keresel ezen a fórumon?

Mert értelmes hozzászólást nem tettél a témával kapcsolatban.

| előzmény

212
Browser
2009.09.21. 14:43

Nem kell ez, nem létezik ilyen lelkes használó, aki ennyire vehemensen veszi védelmébe, minden lehetséges fórumon, az Ezüstös Szardobozt. Innen kezdve egyszerűen nem ér a vélemény, bármit írhatsz róla. Vagyis, mintha nem írtál volna semmit.

Most keressem ki azokat a hozzászólásokat, amiben véletlenül pont ugyanez a fárasztó duma megy (persze más nicknevek alatt is)? Tele van vele minden vizesfórum. Amerre én böngésztem (mint browser). Tehát ez csakis tudatos reklám lehet, engem nem bírsz megvezetni.

Én viszont nem reklámoztam semmit, egyrészt azért, hogy ne lehessen rám köpködni, másrészt nem is fűződik semmi érdekem hozzá, tehát egyszerűen nincs is mit.

| előzmény

211
óvatos
2009.09.21. 13:55

Valami érdemi válasz?

Használója vagyok az Osmoticnak,és nem járok nőklapja fórumra.

Tudatos vásárló eleve nem jár ilyen helyeken.:-)))

Húúúú most esett le a tantusz, Te ilyen MLM-es csodaszer árus vagy, lugosító szarságokkal,185 ezerért kínai víz ionizátort árulsz.

| előzmény

210
Browser
2009.09.21. 13:36

Nekem nyomhatod, nyilván elfogult vagy, belső ember, ugyanezt a marketingdumát tolod a Nők Lapja fórumon is, meg mindenhol, úgyhogy csak kábítsad a hölgyeket, nekem már a könyökömön jön ki ez a szöveg...

| előzmény

209
óvatos
2009.09.21. 13:24

Miért szarság az Osmotic?
Miért rászedés?

Azért mert nem ismeretlen helyről származó?
Azért mert nem mérgező kínai műagyag szarból készült?
Azért mert megakadályozza,hogy emberi mulasztás esetén szar vizet igyál?
Azért mert stabil komoly szervízháttérrel rendelkezik a forgalmazó, akik ráadásul nem víztisztító árusok, hanem valóban szakértői a területnek?
Vagy azért mert nem légből kapott állításokkal próbálják elhitetni a vásárlóval, hogy megbízhatóan képes eltávolítani azokat az anyagokat a vízből amit állítanak róla,
hanem hiteles és megkérdőjelezhetetlen tanusítványokkal.
Aminek bárki utána tud nézni, hogy valódi e.

Vásárláskor egy termék közvetlen hasznán kívül más egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, mint például a megbízhatóságot és az élettartamot. Képes lesz-e az elkövetkező években folyamatos teljesítményt nyújtani?

Ez különösen olyan készülékek és más viszonylag hosszabb élettartamú árucikkek vásárlásánál fontos, mint például egy teljes körű víztisztító rendszer, ami az otthonomba beszerelésre kerül.
Figyelembe kell venni a készülék jótállását is, és gondolni arra, hogy az csak annyira lehet jó, mint amennyire az a cég, amelyik adja.
Szintén figyelembe kell venni az alkatrészeket és a szervizt. Egy minőségi víztisztító rendszernek tartósnak kell lennie, de mint bármilyen más készüléknek, ennek is rendszeres szervizelésre van szüksége. Biztosítani tudja-e a cég folyamatosan az alkatrészellátást és a rendszeres szervizelést, még akkor is, ha esetleg váratlanul szükség lenne rá?
A biztonság az egyik legfontosabb szempont.
Jogom van tudni, hogy a gyártó megtett-e mindent a biztonság érdekében az álltalam által vásárolt termék előállításánál.
Valóban olyan anyagokból készül, melyből nem old ki a víz semmilyen toxikus anyagot?
Biztosan képes eltávolítani a vízből mind azt, amit ígérnek a gyártók?
A CEASA Európa legnagyobb, háztartási vízkezelő berendezés gyártója,specialista, és nem rézfánfütyülőket gyárt, és mellékesen víztisztítót.

| előzmény

208
Browser
2009.09.21. 12:53

Lenne, ha nem kellene itt más, alap dolgokat tisztába tenni. Osmotic Szarságot például biztosan nem vennék, az maradjon meg rászedhető Béna Bélának, aztán fizessen, mint a katonatiszt. Mer' az neki jó... Másik témában is ömlengett valamelyik okos, hogy neki részletre milyen jó, mert egy hónapra nem sok jut. Csakhogy így is, úgy is ki kell fizetni. Ilyen alapon vehetnénk mindent részletre, mert az milyen jó, ámbár a fél jövedelmet elviszik a különböző hitelek és végül úgyis is ki kell fizetni, szóval ez nem érv. Ennél sokkal jobb, ha összesen kevesebbet kell kiadni valamiért.

Amúgy meg a kisiskolás fizikakönyvedet szintén előveheted, úgylátom...

| előzmény

207
Browser
2009.09.21. 12:51

Úgy lehetséges, hogy amikor valaki nem tisztítja (fertőtleníti) át időszakosan a rendszert, ráadásul időnként pang benne a víz, mert nem használja, akkor azon a részeken, ahol a klór fertőtlenítő hatása nem érvényesül, baktériumok szaporodhatnak el, akár a kifolyócsapról visszafertőződve, esetleg szerelésnél is bekerülhet baktérium. De ez nem érinti azokat, akik rendesen karbantartják, időszakosan átöblítik a készüléküket, továbbá nem kútvizet tisztítanak, hanem eleve fertőtlenített, vagyis klórozott, vezetékes vizet. Nekik felesleges UV-re költeni, parasztvakítás esete.

| előzmény

206
Tornádó
2009.09.21. 12:11

Sziasztok!

Köszönöm a HVG-s linket.
Sajnos az UV-val kapcsoltban nincsenek konkrétumok :(
A kérdés, amire próbálok választ találni, továbbra is az (kicsit újrafogalmazva), hogy, hogyan lehetséges az RO utáni tiszta vízben élőflóra?
Ha nem jut át a membránon semmi, akkor minek a tartályba UV, ha bármi is átjut a membránon,akkor az UV képes-e "elpusztítani"?

| előzmény

205
óvatos
2009.09.21. 10:26

Ész osztás és minősítgetés helyett inkább végezz el saját magad, egy erre vonatkozó egyszerű kisérletet.

A víztisztító témához nincs véletlenül értelmes hozzászólni valód?

| előzmény

204
Browser
2009.09.21. 09:26

"A megfagyasztott víz sokkal nehezebben enged föl,gondolom a koszhiány miatt,tudniillik nyáron a nagy melegben elég nehéz a 200 literes akváriumot lehűteni,hogy a csóró halak,ne kapjanak hőgutát.Másfél literes műanyag flakkonban lefagyasztom a vizet,és azt teszem az akváriumba,a tisztított víz sokkal tovább jeges marad."

Neked is vissza kéne menni az általános iskolába, fizikaórára (is).

| előzmény

203
Browser
2009.09.21. 09:17

"...amit valaki feltesz a netre az sem minden a saját "okos" fejéből pattant ki, tehát ha nincs tiltva a másolása akkor milyen alapon köt bele valaki, ha Ő sem jelölte meg eredeti forrását!!!!!!!!!"

Te annyira sötét vagy, hogy az már fáj... Egyrészt nem is erről volt szó, nézzél már szét:

http://www.ivoviz.hu/files/phesrh.doc

Ha ismernéd Országh József munkásságát, akkor tudnád, hogy Ő a kisujjából ráz ki ilyen tudományos szövegeket. Amit egy itteni fórumozó olyan megtévesztő módon adott elő, mintha az ő saját okosságából fakadna. Holott simán csak lemásolta.

Másrészt, amit szabad másolni, annál is elő szokták írni, vagy kérik, hogy az eredeti forrást szíveskedjen megjelölni az illető, aki felhasználja. De ez elemi dolog egyébként is, hiszen nem illik más tollával ékeskedni, ha esetleg hallottad már valahol ezt a mondást (kétlem).

Olyan is előfordulhat, hogy bemásol valaki egy szöveget, nem tudja honnan származik, de legalább idézőjelbe teszi, ezzel is jelezve, hogy nem az ő szavai. Ez a minimum, nem is kerül semmi fáradságba. Szintén elemi dolog. Szerintem nagyon sötét és buta ember lehet, akinek ilyesmiket még külön magyarázgatni kell. Talán meg is köszönhetnéd az okosítást!

Műveltséged nyilván arányos lehet (csak sajnos fordítottan) a felkiáltójeleid és kérdőjeleid számával, hiszen értelmes ember, ilyen írásjelekből egyet vagy hármat üt (! vagy !!!, ? vagy ???), félhülyék persze jó sokat. Pláne, ide véletlenül egy sem kellett volna, mert kérdő mondathoz mondathoz kérdőjel való.

"(Én legalább vállalom a nevem)"

Én inkább szégyellném, csak beégeted magad...

| előzmény

202
Miskey
2009.09.20. 21:54

Szia Óvatos!
Kíváncsi vagyok mi a véleményed az általad említett cikkről, és az arra írt hozzászólásokról.
Szerintem több az igazság a hozzászólásokban, mint a cikkben.
Te hogy látod?
Üdv MS

| előzmény

201
óvatos
2009.09.20. 18:30

http://hvg.hu/kkv/20090518_viztisztito_teszt_bakterium_oki.aspx

| előzmény

200
Huba
2009.09.20. 18:21

Kedves Miskey!
Köszi a válaszod, én is ezt szeretném, de előtte végég jártam a szervíi lehetőségeket,most írok a központjuknak.
Egyébként a készülék paraméterei:
három lépcsős előszűrő
Tanúsított RO membrán
automata membrán öblítés
pozitív automata vízelzárás
tömödésmentes vízáram szabályozó
csöpögésgátló rendszer
12 l-es hasznos víztartály térfogat
a készülék belső részei-szűrők-nyomásszabályzók svéd gyártmányúak
Írok a csere miatt és várom a fejleményeket!

Üdvözlettel: Huba
Szóval bíztatónak tünt a fentiek alapján.

| előzmény

199
Tornádó
2009.09.20. 17:16

Köszönöm a gyors választ :)

Ami a HVG-ben megjelent, arról lehetne tudni bővebben, hogy hol, hogyan érhető el?

Köszönettel: István

| előzmény

198
óvatos
2009.09.20. 13:46

Az attól függ,hogy milyen membránról van szó.
A legjobb ninőségű membránokat a Filmtec gyártja,ezek eltávolítási képességei NSF által hitelesített tanusítványok igazolják.
www.nsf.org

Biztosan Osmotic Silver berendezésre gondolsz, hiszen tudomásom szerint ez az az egyetlen aminek a tartályában van az UV,és ez a megoldás az egyetlen ami hatásosan teljes csíramentességet képes biztosítani.

A szakaszos üzemelés a leirása szerint 5 óránként 2 perc ill.a vízfelhasználás-termelés függvényében az elektronika határozza meg a bekapcsolás gyakoriságát.

Nyilván rendszeres használat során ez ritkább,mivel rendszeresen cserélődik a tartályban a víz.

Az átfolyó rendszerü UV amit utólagosan tesznek a tartályból kijövő víz útjába egyáltalán nem képes hatékonyan csírátlanítani, ugyanis ehhez min.2-3 mp besugárzási idő kellene.

A heti HVG-ben kb. 2 hónapja megjelent tesztekből ez nagyon szépen kiderült.

| előzmény

197
Tornádó
2009.09.20. 03:11

Kedves Fórumozók!

Most keveredtem erre az oldalra, amit igyekeztem becsülettel végigolvasni.
Annyi lenne a kérdésem, hogy annak utána lehet-e valahol nézni, hogy az ozmózis membrán valóban képes-e minden élőflóra eltávolítására, illetve, hogy a tartályban elhelyezett UV lámpa szakaszos üzemelés mellett valóban képes-e hatásosan fertőtleníteni?

Köszönettel: István

| előzmény

196
Miskey
2009.09.19. 21:30

Sziasztok!
Hát szerintem nemhogy sok hanem rengeteg.
Egy jól előre beszabályozott, beállított, azaz tesztelt készüléknél az arány parányi eltéréssel 1:3 -hoz azaz négy liter csapvízből 1 liter tiszta víz.
Nem ismerem az általad említett készüléket,
de nem is választanék olyat. Szerintem azonnal cseréltesd ki, mert minden normát túllép, illetve szerintem a marketingjében sem ilyen adatokat állítanak róla.
Üdv Miskey

| előzmény

195
Huba
2009.09.17. 10:27

Egy hónapj szerelték be a Zepter Aqueena víztisztító berendezését,amely jelenleg a legmodernebb termékük.A víz amit készít kíváló, DE milyen áron!
Az tünt fel,hogy a mosogatótól ha használjuk folymatos vízcsepegés hallatszik.Ugyanis amikor teljesen kifogy a tartály, több mint 3 órán keresztül folyik a víz a lefolyóba.A csövet lehúztam ami a lefolyóba megy és megmértem 80 liter folyik el amig eláll, és újra tele a kíváló tisztított vizzel a 12 literes tartály.
Telefonáltam a szervíznek, hamarosan jöttek, és lecserelték- no mem elöszőrre, mert túl új típus és nem volt nyomásszabályozó még ehhez- de másodszorra 3 nap múlva igen.
A víz továbbra is ugyanúgy folyik, azóta is telefonáltam nekik, de szerintük ez természetes, mármint,hogy folyik.
Azóta több mérést is elvégeztem ezek szerint:
1 liter tisztított vízhez 29liter víz folyik el a lefolyóba-85 percen keresztül

1,5liter vízhez 47 liter.-118 percig
12 liter vízhez meglepően csak 82 liter.
Több mérésem eredménye is úgyanolyan eredményre vezetett.
Szerintetek ez normális, hogy kisebb mennyiséghez közel 30 azaz harmincszoros csapvízet " csurgat " el a lefolyóba

Várom,hogy nektek is hasonlók-e a tapasztalataitok.
Ugyanis erről a dokumentáció hallgat!

Huba

| előzmény

194
kismaci
2009.09.13. 19:38

Az előbb elfelejtettem megírni:Tudomásunk szerint,ez az egyetlen egy rendszer a piacon,ami a legkisebb hiba esetén sípolással jelez(vízprobléma,feszültségesés,ha a víz minősége nem megfelelő)és a szervizelés is nagyon profin történik.Szűrőpapír csere,és bár mi egyéb az árban benne van.Évente egy fix összegért szervizelik.

| előzmény

193
kismaci
2009.09.13. 18:18

Kedves Bonnek

Mi ez év április 1-én szereltettük be a SILVERAQUA féle víztisztító berendezést.SEMMI ÉRDEKEM NEM FŰZŐDIK HOZZÁ,HOGY NE A SZÍNTISZTA IGAZAT ÍRJAM.Egy somogy megyei kis faluban lakunk.A fent említett időpontig mi is kútvizet ittunk.Ízre,és a hőfokára nem volt semmi kifogásunk(nagyon jó hideg).Én egy műanyag kancsóban tarottam mindig az ivóvízemet.Az egyik takarításnál az édesanyám kezébe került a kancsóm.Nagyon megdöbbent,azon,amit a kancsó alján és oldalán látott.Töménytelen mennyiségű vízkő,és barna foltok mindenhol.(valószinűleg rozsda és egyéb folt volt)Azonnal leültetett a számítógéphez,és azt mondta,hogy nézzünk víztisztítót,mert ezt a vizet többé nem hajlandó meginni.Végignéztünk az interneten mindent,és ezt találtuk a leg komolyabbnak.Tudniillik,ez az egy szerkezet,amely a tartályban álló vizet fertőtleníti,csírátlanítja.Most nem írok arról oldalakat,hogy a vezetékes vízben,és a kút vízben miket csapott ki az elektróda,mert regényt lehetne róla írni.Annyit azért megjegyzek,hogy az elektródák,amiket a vízbe tett,fém tiszta volt,és még így is nagyon alaposan megtörölte őket.Most egy pár szót írok a vízről.A lábasokból és a vízforralóból eltűnt a vízkő.Nagyon sok gyógyteát és rendes teát iszunk,már évek óta.Az ízüket nem lehet összehasonlítani.A kutyákra visszatérve,hálaistennek 3 kutyánk van,az biztos igaz,hogy szívesebben megisszák a horganyzott teknőből az esővizet,egy kis szúnyoglárvával körítve,mint a naponta tisztára kimosott vizesedényükből a csap vagy a kút vizet.Leírom egy néhány mondatban,hogy hogy jártam,és azt hiszem,hogy ezzel mindent elmondok.Elmentünk kocsival vásárolni,és a kikészített tisztított vízünk otthon maradt.Vettünk egy üveg ásványvizet(előtte évekig,azt ittuk,a márka nem fontos,mind egyforma)és sajnos egy kortynál többet nem tudtam belőle inni.Nagyon sok jót tudnék róla írni.Például:A megfagyasztott víz sokkal nehezebben enged föl,gondolom a koszhiány miatt,tudniillik nyáron a nagy melegben elég nehéz a 200 literes akváriumot lehűteni,hogy a csóró halak,ne kapjanak hőgutát.Másfél literes műanyag flakkonban lefagyasztom a vizet,és azt teszem az akváriumba,a tisztított víz sokkal tovább jeges marad.Nem is tudom elképzelni,hogy az a szerencsétlen szervezetünk mit tudott tenni évtizedeken keresztül azzal a rengeteg vízkővel,amit belepakoltunk.Mivel a vese és az epe a kiválasztásban nagy szerepet játszik szegények szenvedtek rendesen.Ha csak azt nézzük,hogy naponta 3 liter vizet kell az embernek meginni,hogy a szervezete jól működjön,és arról nem is beszélve,hogy az emberi test több mint fele víz,egyáltalán nem mindegy hogy mit iszunk meg.Bárkinek bármi kérdése lenne,nagyon szívesen válaszolunk.
ui:a vízben főzőtt ételeknek is teljesen más íze van,a fűszerek sokkal jobban érvényesülnek.Arról nem beszélve,hogy a készételek a tisztított víz miatt sokkal tovább eltarthatók.

| előzmény

192
Miskey
2009.09.11. 21:32

Sziasztok Okosok!
Újabb nyomulás!!!!
Aquarion???????????????
Nézzétek már végig értelmesen a lapját, adatait. Hol beszélünk ivóvíztisztításról 0,01 mikronnál.
Persze a klór csak hadd maradjon benne.
A honlapján semmi tényszerű leírás nincs, hogy a 0,01 mikronos tisztítás hogyan és miként éri el. Lehet, hogy nem teljes körűek az ismereteim, de érdemi mennyiséget fizikai szűréssel max 1 mikronig lehet érdemben gazdaságosan végezni. Alatta többe kerül e leves mint a hús és akkor is határon mozog. Nem véletlenül találták ki a nálam és egyéb hozzászólóknál okosabbak az RO rendszert.
Persze futcsának tartom, hogy évekig szó sem esik egy márkáról aztán egy hónap alatt ennyi. Szerintem egyértelmű nyomulás az egész.
Aztán az a véleményem (az eddig leírtak is csak azok voltak) hogy amit valaki feltesz a netre az sem minden a saját "okos" fejéből pattant ki, tehát ha nincs tiltva a másolása akkor milyen alapon köt bele valaki, ha Ő sem jelölte meg eredeti forrását!!!!!!!!!
A biofilm vonatkozásában pedig most teszteltem egy egyéves palackozott RO vizet, mely természetes körülmények között volt tárolva: Az eredmény azonos a palackozás idején mérttel. Mind oldott-anyag mint egyéni íz-megitélés alapján, mint Ph érték szempontjából.
Összegzés: Szerintem mindegy a forgalmazó ha az RO membrán JÓ MINŐSÉGŰ!
Szerintem a lényeg a jó membrán mellett a háttérszolgáltatások és a kiegészítők biztosításában rejlik.
Gagyizni lehet, mindenkinek jogában áll, de még egy emberrel sem találkoztam itt a neten aki leült volna egy összehasonlításra a saját vizével, viszont annál több olyannal aki feltupírozott marketingdumákkal jött és közel sem vagyok biztos benne, hogy a betanult (fejükbe vert marketing) valós tartalmával is tisztába lettek volna.
További jó kötekedést, vitát és amit leírtam a saját véleményem volt csak amit senkinek nem kell magáévá tennie.
Üdv mindenkinek
Miskey
(Én legalább vállalom a nevem)

| előzmény

191
Roni77
2009.09.10. 15:23

Szeretném én is megoldani otthon a víztisztítást, vagy a minőségének javítását. Ezt a készüléket néztem, mert ismerőseim ajánlották, de kíváncsi lennék a véleményetekre. http://www.vitalland.hu/aquarion

| előzmény

190
óvatos
2009.08.28. 15:55

Pontosan ugyan az a gagyi mint amiről már beszéltünk.

Ismeretlen gyártótól, ismeretlen helyről származó valami, ami lehet,hogy rosszabb vizet fog adni mint amit tisztítani szándékoztak vele.
Sőt nem csak lehet, hanem biztos.
A tartályban kialakuló biofilm miatt a kezelt víz baktérium telepszáma több százszoros lesz,mint a kezeletlené.
Toxinok és hormonszerű anyagok is lesznek benne.
A szűrőkön is komoly telepek alakulnak ki.
Ráadásul ki tudja mit nem szűr ki a vízből,és milyen mérgező vegyületek oldódhatnak ki a kinai műanyag alkatrészekből.

Ha valaki erre bízná a biztonságát, jobban jár ha sima csapvizet iszik.

| előzmény

189
Michael
2009.08.28. 12:17

Sziasztok
Ez mennyire szamit jonak vagy gagyinak?
Baratmomnak kellene egy olcsobb megoldas mint az OS.
http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=viz&oldal=aMV7SNTpND

| előzmény

188
óvatos
2009.08.20. 11:00

Ha az megnyugtat, legközelebb megjelölöm a hozzászólásomban az idézetet.
Csak Neked :-))

| előzmény

187
Browser
2009.08.20. 10:55

Másolással nekem alapvetően nincs is problémám, ha egyszer netre tettem, kvázi lemondtam róla, viheti bárki. Csak én valahogy nem bírok szabadulni attól a szokástól, hogy más szavait, gondolatait idézetként tüntetem fel. Mivel azok nem az én saját gondolataim.

| előzmény

186
óvatos
2009.08.20. 10:35

Pedig örülhetnél neki,hogy "idézik"azt is jelentheti okosat írtál.
Na de ne offoljunk tovább, minőségi víztisztítóról van szó a topikban.

| előzmény

185
Browser
2009.08.20. 10:22

Idézőjelet láttál már? Fórumokon illik legalább idézőjelet használni, alapvető etikett.

Itt egy olyan szakszöveget másoltál be egy az egyben, aminek kultúrember megjelöli a forrását is. Te nem, sőt rafináltan átalakítva az elejét, úgy tüntetted fel, mintha magad írtad volna! Ez szellemi termék eltulajdonítása, jellemtelen, sumák dolog!

Nekem is előfordulnak "publikációim" a neten és egyáltalán nem vagyok elradadtatva, amikor úgy látom viszont a saját szavaimat, hogy csak simán ellopták.

| előzmény

184
Browser
2009.08.20. 10:12

Épp ez az, hogy kereső is van a világon, amivel még az Óvatos Sumákok is leleplezhetők. Tehát én akartam leleplezni Óvatost, csak nem várt módon a kezem alá dolgoztál.

Hidd el, nem alaptalanul írtam: "Pedig én tudom", nyilván tudtam is.

De egy fórum "kezelését" sem nehéz megtanulni. Csak egy kattintás az "előzményre" és már elő is adja az előzményt. Vagyis a Sumákot félreérted. Eszemben sem volt az F1, nem is érdekel különösebben, nekem nem azon jár folyton az eszem, a Michael-ről csak egy férfinév jut az eszembe, esetleg Jackson. Tehát csupán arra utaltam "pojénosan", hogy ez az Óvatos egy igen Sumák figura.

| előzmény

183
óvatos
2009.08.20. 10:10

Nem én terelek.
Milyen lopásról beszélsz?
Tudod mit beszélsz egyáltalán?
Ha mint vélemény írom, akkor úgy kezdem,hogy "az a véleményem"
Miért kellene mindenről forrást megjelölni?

Egy általános iskolás szintjén is nyilvánvaló az, ha másfél deci tömény savba beleöntök fél liter 9 pH-jú vizet semmi nem fog történni a higuláson kívül.

| előzmény

182
Michael
2009.08.20. 09:17

Nem tudom, de a Sumakot nekem szantad? -ne szemelyeskedj, nem tul szep de elnezem neked. (amugy a Michael nem Schumacher- "Sumák" miatt van, de hala Istennek ebben sem egyezik az izlesunk, te Mc Larenes vagy, 10 eve sirsz Hakkinen miatt?. DE mar igy is OFF az egesz topik.)
Ha mar akkora brózer vagy akkor hasznald is. Tudod van eleg sok kereso az interneten : google, bing, yahoo, altavista stb. 0,000001 sec alatt talalta meg a forrast.
http://www.ivoviz.hu/files/phesrh.doc
Innen lopta.
En kiszalltam, ha lesz hosszabb tavu tapasztalat a viztisztitoval kapcsolatban majd irok, hatha tudok segiteni olyanoknak is akik meg nem tudtak donteni.

| előzmény

181
Browser
2009.08.20. 08:53

Óvatos Sumák ne terelj, még mindig nem tisztáztad a lopott szöveget. Honnan is loptad, kitől is loptad?

| előzmény

180
óvatos
2009.08.19. 19:57

"Sajnos ezt a viztisztitot tenyleg nem lehet v@teran es postai utanvetellel megvasarolni"

Ez nagyon nagy beszólás volt, mindent tartalmaz amit kell!

| előzmény

179
Michael
2009.08.19. 19:50

Semmi kozom a ceghez, ja de van! -mert ma beszereltek a cuccot.
Sajnos ezt a viztisztitot tenyleg nem lehet v@teran es postai utanvetellel megvasarolni, igy kenytelen voltam beengedni az ugynokot ez tenyleg nagy bun!
Nem fogok en itt vitatkozni senkivel, a tapasztalatot egy ismerosomnel szeretem , o mar kb 1 eve hasznalja, es izlett a viz, bar neki Zepteres tisztitoja van.
Abban biztos vagyok, hogy tisztabb vizet iszok most, mint eddig.

| előzmény

178
óvatos
2009.08.19. 19:49

Tulajdonképpen szórakozni jöttél ide,vagy nem tetszik az,hogy nem dőlünk be a lugosvíz marhaságnak,vagy árulni akartál valamit csak nem jött össze ezért vagy mérges?

| előzmény

177
Browser
2009.08.19. 18:36

Állatok szaglása érzékeny a klór bűzére, így inkább iszik a pocsolyából, még szép. A klór kipárolgása (napoztatás) után ez már nem olyan biztos.

Bűvészkedő ügynököket beengedsz a lakásodba, én rúgnám fenékbe mindegyiket, nemhogy még én hívjam. Persze, ha megbízásból írod a hozzászólást, vagy az ő emberük vagy, akkor mindent értek.

| előzmény

176
Browser
2009.08.19. 18:29

Nem értek egyet, de még mindig nem jelölted meg a bemásolt szöveg eredeti forrását és szerzőjét, amit úgy állítottál be, mintha saját szellemi terméked lenne. Pedig én tudom, hogy nem az. Loptad gyakorlatilag.

| előzmény

175
óvatos
2009.08.19. 16:13

Hmmm.
385 ezer Forint egy ismeretlen gyártó ismeretlen helyről származó valamiért, nem éppen tudatos vásárlói döntés.

Merthogy az idézett honlapon a sok blabla mellett ez a lényeges infó hiányzik.

Hát persze mert akkor kiderülne,hogy távolkeleti vacak és külföldről megrendelve éppen 100 USD.

Bár a semmiért az is sok.

Tehát ismeretlen származású termék esetében mi alapján hiszünk el bármit amit állítanak róla?
Pontosan milyen vegyületeket távolít el a vízből,milyen hatékonysággal,és ezt mi igazolja?

| előzmény

174
csjoe
2009.08.19. 12:41

Sziasztok!
Én ezt használom: Aquarion víztisztító

Itt van róla info, ha érdekel valakit:
http://ionizaltlugosviz.hu

| előzmény

173
óvatos
2009.08.18. 08:51

Üdv.a tiszta vizet ivók között.

| előzmény

172
Michael
2009.08.17. 23:04

Sziasztok

Szerdatol en is csatlakozok, az Osmotic Silver-t hasznalok taborahoz.
Tobb evi kinlodas utan (egyszeruen ihatatlan a csapviz, mar a macskank sem itta meg, inkabb a pocsolyabol ivott) elhataroztam a mult heten, hogy jelentkezek az ingyenes vizvizsgalatra.
Szombat du 14h ra megerkezett az uriember, maximalisan pontosan, jo megjelenes es korrekt tajekoztatassal.
Dobbenet kiult az arcunkra az asvanyviz (naturaqua) es a csapvizunk tesztelese folyaman. Azt sejtettem , hogy ez a csapviz csapnivalo ertekeket fog produkalni de a tobb eve cipelt asvanyviz is ilyen szutykos azt almomban sem hittem. Kb olyan volt a viz allaga az egyik teszt utan mint Bendeguz szenteltvize amit a patakbol meritett a draga bakterurnak.
A legszembetunobb a tea teszt volt, csapviz vs osmozisos viz. A csapvizben a csipkebogyo tea alig oldodott ki lilas szine lett a viznek 10 perc utan. Amig az osmosisos vizben szinte azonnal beleoldodott es gyonyoru piros szine lett a viznek. Ket nagy kancso vizet hagyott itt az ur, de sajnos mar elfogyott :) es hol van meg szerda! ...

| előzmény

171
óvatos
2009.08.17. 19:49

"Az elfogyasztott víz különböző minőségi jellemzőinek és mikroösszetevőinek igenis van hatása az emberi szervezetre nézve"

Ez így igaz.
Viszont a megivott víz kémhatása tök mindegy a szervezet szempontjából.

Bonnek:
Milyen kétségeid vannak?

| előzmény

170
bonnek
2009.08.16. 08:35

Sziasztok. Most készülünk vásárolni a Silver acqua-tól egy Osmotic nevű víztisztító berendezést. El fogom olvasni az összes hozzászólást, de szeretnék véleményeket kérni, jót is rosszat is! Vannak kétségeim, ezt később megosztom veletek.

| előzmény

169
Browser
2009.08.10. 21:18

El is hiszed ezt a sok hülyeséget, amit bemásoltál? Legalább jelölnéd meg a forrást, nem illik más tollával ékeskedni! Igyál akkor sok foszforsavas kólát, citromsavval meg szénsavval, ha neked úgyis mindegy. Jó napot, jó csontritkulást! Amúgy nem kívánok senkinek rosszat, csak "poén" volt, a bemásolt anyaggal pedig nem önmagában van bajom, hanem szerintem nem bizonyítja azt, amit bizonyítani akartál. Az elfogyasztott víz különböző minőségi jellemzőinek és mikroösszetevőinek igenis van hatása az emberi szervezetre nézve, különben ez a fórumtéma sem lenne téma.

| előzmény

168
óvatos
2009.08.06. 22:29

Ez az energetizált, meg lugos víz jó nagy parasztvakítás.

A protonegyensúlyok a szervezetben igen hatásos pufferkeverékekkel nagyon stabilak. Egyszerű, protonbevitel, vagy protonban szegény, lúgos víz ivása a belső protonegyensúlyokat mérhetően nem befolyásolja.
Ennek van egy nagyon egyszerű magyarázata.
A gyomorban a protonaktivitás egy körül van, a pH nulla körül mozog.
Az ivóvízzel bevitt protonaktivitás több nagyságrenddel kisebb.
Tegyük fel, hogy egy személy egyszerre megiszik fél liter semleges, hetes pH-jú vizet. A nullás pH-ju gyomrában van, mondjuk igen kevés, egy deciliter gyomorsav – a valóságban ennél több van.
A fél liter (egy húzásra) megivott víz után a gyomor pH-ja nulláról 0,78-ra nő, pontosan a hígítás miatt. Ha a semleges víz helyett ez a személy fél liter erősen lúgos, kilences pH-jú vizet iszik, a gyomornedvektől a víz 5.10-6 mól protont von el, ami a gyomorban lévő 0,1 mólos protonmennyiség öt tízmilliomod része. A gyomor pH-ja ekkor is csak 0,78-ra nő.
A különbség a két víz között a gyomorban semmilyen műszerrel nem mérhető, mert a pH érték ötödik tizedesjegyén jelentkezik – elméletben. Tehát, vízivásnál csak a gyomorsav hígításának a hatása fog mérhetően jelentkezni s ezen a megivott víz pH értéke semmit nem változtat. Szerencsére ez így van. Hogy a gyomor pH-ját 7-re, vagyis a semlegességi pontra vigyük, ahhoz négy gramm zsírszódát kellene lenyelni, s ez viszont súlyos károsodáshoz vezet.
A gyomor protonaktivitásával csak igen súlyos gyomorbetegség esetén vannak problémák.

az "energetizálóval"kapcsolatban, még egyik forgalmazótól sem kaptam választ arra vonatkozólag,hogy egy ilyen energetizáló:
1. Milyen elven működik pontosan?
2. Milyen anyagokból készül,mit tartalmaz?
3.Hol lehet megtekinteni a hatásáról készült, reprodukálható, hivatalos vizsgálat dokumentációját?
4.Ki és hol gyártja?
Ennek hiányában csak blabla.

| előzmény

167
PuertaDelSol
2009.08.06. 20:57

Ebből a szempontból kis hazánk helyzete sem túl rózsás, mert a természetes vizek züme a határokon túlról jön és meglehetősen ki vagyunk szolgáltatva a szennyezések szempontjából. Az EU-tagság mondjuk annyiból előnyös, hogy vannak viszonylag szigorú szabályzók és van hova fordulni. Mondjuk az EU majmai lassan őrülnek...

Egy cégközpontban találkoztam egy nagyon jó víztisztítóval. Nem csak lúgosította, de fel is energetizálta a vizet, Nagyon itatja magát :D Valami Lotus... izé volt a neve. Valaki tud róla valamit?

| előzmény

166
PuertaDelSol
2009.08.06. 19:34

Nyilván nem kiitták, hanem mezőgazdasági területek öntözésérehasználták fel a vizet. Amúgy tényleg tragikus, sok csak ott honos halfaj pusztult ki és korábbi halászfalvak a jelenlegi partvonaltól 20 kilométerre kerültek.
Amúgy azt tudtátok, hogy a Balaton is jóval nagyobb kiterjedésű volt? Tihany és Szigliget is sziget volt. Aztán a nagy vízrendszer-szabályozások után állt be nagyjából a mostani partvonal

| előzmény

165
Miskey
2009.07.15. 12:24

Sziasztok!
Óvatosnak megint igaza van. Pl. az Aral tó több mint 80%-ban már kiszáradt. Csak arányaiban képzeljétek el hogy a Balaton Akarattyától nem érne el Tihanyig. A gleccserek több száz métert húzódtak vissza, nincs utánpótlásuk. Állandóan cikkeznek róla, hogy a mediterán vidékek kezdenek elsivatagosodni. Ami víz marad a felszínen és alatta az pedig egyre több nem kívánatos anyagot tartalmaz.

| előzmény

164
Nordzsi
2009.07.12. 01:58

A baj, hogy nincs rendben, ezért mélyedtem én is a témába. Ahogy kivettem te osmotic silver ro-t használsz. Meg tudnád mondani a készülék árát?

| előzmény

163
óvatos
2009.06.16. 14:29

Úgylátszik minden rendben van a vízzel.
A vízvagyonunkat pedig külföldiek kiárusítják alólunk.
Csapnivaló minőségben.
Én megtiltanám a víz kitermelését, amég van elegendő felszini víz addig miért pocsékolják el ami alattunk van.
Aztán mire elfogy a felszini víz, már a föld alatt sem lesz elegendő.

| előzmény

162
Miskey
2009.06.15. 20:53

Dobj fel témát.

| előzmény

161
dochris
2009.06.04. 21:36

ejj, mindenki dolgozik hogy nincs semmi szövegelés hetek óta? :)

| előzmény

160
H 2 0
2009.04.06. 15:02

Megoldható lenne esetleg, hogy ne fárassz feleslegesen? Máris elfelejtetted, mit írtál? Szelektálgatunk?

"...és ez arra enged következtetni, hogy valamilyen szinten érdekelt vagy valamilyen készülékcsaládot forgalmaz. Esetleg lehetne nyíltabb kártyákkal?"

Engem ne gyanúsítgass, és főleg ne vonj le semmiféle következtetéseket! Nagyon nem megy ez neked...

| előzmény

159
Miskey
2009.04.05. 22:14

Szóval akik olvassák azoknak
"Kedves H 2 O !
Úgy veszem észre neked roppant kialakult véleményed van, mégha-csak H2O néven is adod elő magad Szerinted mi a jó megoldás?
Üdv MS"
A másik üzit nem én törültem

Most akkor ki piszkál kit?
Ki indul ki magából?
Ki köt bele másba?
Én csak egy ártatlan kérdést tettem fel!

Nektek nem tünt fel, hogy egyesek több nick alatt írnak?
Üdv Mindenkinek

| előzmény

158
H 2 0
2009.03.29. 21:01

"nagyon tájékozott az árak tekintetében és ez arra enged következtetni, hogy valamilyen szinten érdekelt vagy valamilyen készülékcsaládot forgalmaz."

Nem értem az összefüggést, ha valaki használ otthon víztisztítót, kicsit utánanéz a beszerezhető pótalkatrészeknek, betéteknek, továbbá műszaki érdeklődésű, magának barkácsol ezt azt, az előbb-utóbb tájékozott lesz, van ilyen. Plusz ehhez jön még a víztisztító-téma iránti érdeklődés, mi a problémád ezzel? De elárulhatom, van még több hobbim és érdeklődési köröm, de borzasztó.

Én inkább egyike vagyok azon ritka fehér hollóknak, akikről ez a webhely szól. Akik néha betévednek ide a víztisztítós topikba, az ügynökök és más sanda szándékú fórumozók közé. Tudatos Vásárló, ha mond ez itt még valamit.

Visszaolvastam a témát, jól megfigyelhetően hajlamos vagy indokolatlanul gyanúsítgatni egyes hozzászólókat. Hiszen nem első eset. Engem ugyan nem zavar különösebben, ez a Te sajnálatos problémád. De talán nem ártana elgondolkodni és változtatni ezen a rosszindulatú hozzáálláson. Ha jól megnézzük, pont Te vagy az, akinek semmi keresnivalója itt. Az én fórumomon. Üzletileg érdekelt vagy, piszkálod a betévedő fórumozókat, holott semmi jogalapod rá. Főleg, hogy én nem is reklámoztam itt senkit.

Tényleg úgy lehet, ahogy már írták is, teljesen magadból indulsz ki. Szerintem szokj le arról, hogy mindenkit „kóstolgatsz”, aki bármi olyat ír, ami bántja a szemed, sérti az érdeked, vagy ki tudja, mi a kínod vele. Vagy inkább ne is olvasd ezt a topikot, határozottan nem tesz jót neked.

| előzmény

157
H 2 0
2009.03.29. 20:56

Játszhatna nyílt kártyákkal, ha lenne kártyája.

| előzmény

156
óvatos
2009.03.25. 00:01

Viszont abban egytértek Veled,amennyiben H2O érdekelt fél lenne, legalább is hozzád hasonlóan nyílt kártyákkal is játszhatna.

| előzmény

155
óvatos
2009.03.24. 23:56

Szia Sándor,
nagyon kritikus hangulatban vagy ma.
Szerintem ilyen tájékozottságra bárki szert tehet,ha figyelmesen böngész a több tucat víztisztítós honlapokon.
Mikor én keresgéltem, hamar feltűnt,hogy gyakorlatilag a többség ugyanazt a kétes származási helyű és minőségű RO-t árulja,más más elnevezéssel és árakkal.
Az egyik fele 60-100 ezer Ft körül ajánlgatja a 80 UDS kinait, amerikainak beállítva, hamis minősítési tanusítványokra hivatkozva, a másik fele
ugyanazt 120-200 ezerért.
Miután több ilyen oldalt megnéz az ember hamar feltűnik, még arra sem veszik a fáradtságot,hogy a szöveg a sajátjuk legyen.
Sok esetben még a fényképek is azonosak.

Szerintem azért Te is tisztában vagy ezzel.

Kicsit OFF téma de kapcsolódik a kétes minőségű kinai termékekhez,
egy ismerősöm klimaberendezésekkel foglalkozik,és megkereste egy kinai cég,hogy olyan neves márkák, külsőre teljesen azonos utánzatait gyártják le neki amilyet kér.

97 azaz kilencvenhét USD-ért.!!!!
Feltétel,hogy egy "márkából"minimum egy raklap /40-50/ db-ot kell megrendelnie.
Tele vannak idényben a multik az ilyen szarokkal amivel aztán a szerelők is szívnak a vásárlóval együtt.

| előzmény

154
Miskey
2009.03.24. 22:45

Mielött félre értenétek nem a Palatinust karom védeni, csak H2O nagyon tájékozott az árak tekintetében és ez arra enged következtetni, hogy valamilyen szinten érdekelt vagy valamilyen készülékcsaládot forgalmaz. Esetleg lehetne nyíltabb kártyákkal?
Üdv MS

| előzmény

153
Miskey
2009.03.24. 22:42

Kedves H 2 O !
Úgy veszem észre neked roppant kialakult véleményed van, mégha-csak H2O néven is adod elő magad Szerinted mi a jó megoldás?
Üdv MS

| előzmény

152
dochris
2009.03.18. 22:50

hűű az én hozzászólásomat kivették...nafene..rosszat mondtam azzal hogy azt választja ami neki tetszik?
hmm..namindegy

| előzmény

151
dochris
2009.03.18. 22:48

jogos a két pont... :)

| előzmény

150
H 2 0
2009.03.18. 17:40

Szerintem ez a cikk tele van h*lyeségekkel, beetetés. Nyilván ők is kínai eredetű betéteket használnak, mint mindenki, a szűrőházak szintén onnan valók, ezzel persze nem dicsekednek. Membrán Filmtec, mint általában, persze mire kézhez kapod, valahogy kiderül, hogy csak Filmtec alapanyagból gyártotta egy kínai cég (CSM címkével ellátva például). Hogy kínai szinte minden, ezzel persze leginkább csak megbékülni lehet, attól még épp bevállalható lenne, valószínűleg.

Továbbá a membrán nem kerül 25 ezerbe, mert 12 ezerért is beszerezhető, az elő/utó szűrőkészlet 7200-ért már megkapható. Hollandi-csavaros csatlakozók valójában az elavult és olcsóbb fajta, bár az is lehetne jó, csak ebből pont a kínaival lehet probléma (néha kicsit lötyög a menet). Gyorscsatlakozó korszerűbb, valamivel drágább is, a csövet oldalfeszíteni pedig talán nem kellene és akkor nem fog szivárogni.

Tehát vásárolhatsz 40-60 ezerért is RO berendezést, aki h*lye hozzá, hívhatja a beépítéshez a saját vízvezeték-szerelőjét, aki simán megszünteti a cikkben említett lehetséges szivárgásokat is, emiatt végképp butaság lenne a garanciával sz*arakodni. A szaki képes lesz elvégezni a betétcseréket is, de kizárólag műszaki an*lfabéták részére.

Aki még h*lyébb, vásárolhat ilyen Palatinus-t is, ami lényegében ugyanaz a kínai cucc, az eredetéről az életben soha nem fogsz korrekt igazolást kapni. Viszont ennek az ára 130-160 ezer + évente 27 ezer általány a karbantartásra. Igazán megéri. Főleg magányos, becsapható háziasszonyoknak, ahol férfi nincs a háznál, vagy van, csak minek…

Kénytelen voltam *-gozni, mivel a fórum "csúnyabeszéd" miatt nem engedte másképp elküldeni. Én viszont stilisztikai okból ragaszkodom a saját szavaimhoz, nem fogom emiett átfogalmazni. Kikérem magamnak, hogy ilyen h*lyeségek miatt korlátoz egy fórum!

| előzmény

149
dochris
2009.03.17. 11:57

csuti! rengeteg fajta van, olvass vissza a fórumban, és válaszd ki a magadnak legmegfelelőbbet... ami neked tetszik, meggyőz, és van pénzügyi kereted rá.mindenki a sajátját dícséri persze, de pár dologban azért különböznek a tisztítók. sok sikert ;)

| előzmény

148
dochris
2009.03.17. 11:52

http://budomagazin.hu/cikk/budo.php/3174

megy a harc... :)

| előzmény

147
csuti
2009.03.16. 16:33

Most szeretnék egy fordított ozmózis rendszerű víztisztítót vásárolni! Kérlek írjatok, hogy melyiket érdemes megvásárolni,konkrétan melyik cégét, mire kell odafigyelni, mit tartalmazzon a készülék?( tartályban UV lámpa, bioenergetizáló modul, stb,)

| előzmény

146
dochris
2009.02.26. 17:41

köszi a választ, nemtaláltam meg, lehet átsiklottam felette..
déldunántúl ;)

| előzmény

145
óvatos
2009.02.26. 16:06

A csíramentességre az a garancia,hogy a víztartályban van az UV lámpa.
A membrán 0,0001 mikron áteresztőképességű.
Ezek benne kell,hogy legyenek a használati útmutatóban is.

Az ország melyik részén élsz?

| előzmény

144
dochris
2009.02.26. 13:57

egy kérdés óvatos!
egy intenzív osztályon kellene tisztított vizet produkálni, az osztályvezető főorvos kérdezi hogy mi a garancia hogy tényleg csíra, baci és egyéb mentes lesz a víz? és hogy az ozmózis membrán mekkora mikronnal szűr...kérek egy pontos választ ha tudod, komoly az érdeklődés, szeretném okosan megválaszolni...előre is köszi

| előzmény

143
óvatos
2009.02.26. 10:58

Üdv,a tiszta vízet ivók táborában.
Szeretném felhívni a figyelmedet arra,hogy ha csak teát iszol,és főzöl a tiszta vizzel akkor azon kívül,hogy sokkal finomabb a belőle készült étel ital,a víz a feladatát nem tudja ellátni a szervezetben.
Csak hasonlatképp, a tiszta vízből készült teával a koszos üveget sem tudod tisztára mosni.
Tehát a víz, a létfontosságú feladatát a szervezetben csak tisztán képes ellátni.
Legalább napi 2 litert próbálj meg "magában" meginni.
Ez esetben 1-2 hónap után már fogod érezni a jótékony hatásokat.

| előzmény

142
dochris
2009.02.26. 00:25

üdv a fórumozóknak! nálunk hétfőtől új időszámítás indult a családban! beüzemelték a silveraqua-t. azóta napi 4 liter teát iszom, na az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy engem is elkapott az a fránya vírus...de ami elsőként érezhető az az, hogy a teának nincs rossz íze, mint eddig. a többi jótékony hatásáról egyenlőre nem tudok véleményt nyilvánítani, majd idővel talán. de ami végképp elszomorított az az, hogy az úgynevezett "ásványvízzel" mit itatnak velünk meg az ember"társaink", és nincs szégyenérzetük...gyakorlatilag csapvizet, ha nem tévedek...beteg ez a világ...hajrá tiszta víz, és tudatos emberek világa...

| előzmény

141
Miskey
2009.02.23. 22:12

Szia Óvatos!
Amit leírtál róla azt nem tudtam, hiába jártam a honlapján. Ez a típus valóban nagyon biztonságos készülék. Magyarországon ki forgalmazza? Gondolom a TVE nem tiltja , hogy ez le legyen írva ide.
Köszi a válaszod Üdv MS

| előzmény

140
óvatos
2009.02.23. 20:30

Nos, az Osmoticot azért nem kell 3 havonta szervizelni, mert a tartályban van az UV csírátlanitó.
Ha nincs használatban ill. nem eresztek ki vizet atartályból akkor is 5 óránként átmossa a szűrőket és 2 percig működik az UV is.

A folyamatos monitorozásnak köszönhetően a szűrők telítődése esetén leállítja a rendszert.

Számos olyan anyag lehet a vízben aminek nincs szag és ízrontó hatása.
Ezen kívül vezetőképességgel is csak nagyon kevéssé rendelkezik.
Ezt kizárolag az RH érték változásával lehet követni.
Ezért egyedülálló ilyen tekintetben az Osmotic S.

| előzmény

139
gekkocirkusz
2009.02.23. 17:20

úgy látszik, vm.rosszat írtam, mert leszedték:) köszönöm a válaszát mégegyszer! üdv Mindenkinek!

| előzmény

138
óvatos
2009.02.23. 12:38

A szennyvíz megy a csatornába.
Macerás és költséges lenne külön gyűjteni.
A WC öblítésén kívül egyébre, úgysem lehet használni.

| előzmény

137
gekkocirkusz
2009.02.23. 09:56

Kedves Óvatos!

nagyon szépen köszönöm a válaszát!bár nem örültem neki, m úgy tűnik, csak a drágább gépek 100%-ig megbízhatóak. ez persze logikus,de én diák vagyok, részletre se tudnék olyat venni.
Mindenesetre köszönöm, h a szakmai viták közben nekem is tudott válaszolni:)még csak annyi kérdésem lenne, h a szennyvizzel mit szoktak csinálni? üdvözlettel: T.Eszter

| előzmény

136
Kőbányai
2009.02.23. 09:36

Szerintem, ha nem tetszik valami, akkor irány a www.gvh.hu és vetetsd le a főoldalon virító linket! Kötekedni pedig talán neked esik jól, gondolom magadból indulsz ki. Azt hiszed, mások is hozzád hasonlóan gondolkodnak, de ez nyilván butaság. Ráadásul összetévesztesz fogalmakat. Valakit irritálnak jelenségek, az nem egyenlő a kötekedési hajlammal. Téged is irritál a hozzászólásom, reagálsz, akkor ezt is nevezhetjük kötekedésnek. Úgyhogy inkább ne kötekedj, az üldözési mánia pedig gyógyítható, keresd fel a háziorvosod! Ha már a gyógyforrásodtól ennyi idő alatt sem bírt kitisztulni az elméd. Sebaj, a gusztustalan szövegért megkaptátok a 3 milliós jutalmat, csak így tovább!

"...így nincs is értelme ilyen hangnemben egymás hozzászólásaihoz hozzáfűznünk semmit."

Hát, akkor ne fűzz...

| előzmény

135
Miskey
2009.02.23. 01:20

Kedves Óvatos!
Nagyon örülök, és köszönöm, hogy leírtad a véleményed itt a fórumon, különösen azt, hogy bizonyos szempontból kategorizáltad is. Természetesen vannak kérdéseid amire nem tudok azonnal választ adni, de volna azért néhány megjegyzésem.
A terméken jól láthatóan rajta vannak a gyártó által elhelyezett megnevezések, ill a gyártó neve. Az előszűrők cimkéin nagy betűkkel, nem eldugottan, nem apró betűkkel. Az általad is leírt terméklapokon fel vannak tüntetve a membrán gyártójának a neve. A gyártók neve a csomagoláson is nagy betűkkel rajta van, én úgy gondolom ez kielégítő, és senki nem állította, hogy máshol készült, más gyártotta. Szerintem ez így elég hiteles. Hitelesebb mint egy olyan ahol egy cserélhető betétes cimke és matrica nélküli készüléket kínálnak. Sokan ilyenről is érdeklődnek. Ezek marketingje szerintem nagyságrenddel durvább.
Három havonkénti fertőtlenítés? Szeretnék visszakérdezni. A Te Silvered három havonta szervizelik?,esetleg a tiéd átfolyós rendszerű, azt nem kell?
Itt csak saját tapasztalataimról tudok írni és ezt szeretném meg is tenni. Általában nyár elején a lakóautómba beteszek néhány rekesz tiszta vizet és lehet, hogy azt csak októberben fogyasztom el. Akkor sincs semmi baja a víznek nem keletkezik benne biofilm nem lesz olyan mint a kutya edényében másnapra a víz. Alapjában ez az ozmózis technológia lényege, hogy 1/10000 mikron átmérőig minden nem oda illő anyagot eltávolít a vízből. Ezek után azt szeretném tudni, hogy milyen szerves vegyület juthat át rajta, illetve, hogy miből táplálkozik ha egyszer bejutott. Természetesen ami elromolhat az idővel el is romlik (Murphy törvénye) éppen ezért kell azt megtennie egy készülék tulajdonosának, hogy legalább egy TDS műszerrel ellenőrzi az oldott anyag tartalmát a termelt víznek. Ezt a célt szolgálja a garancia feltételeként előírt évenkénti szűrőcsere is. Jó minőségű TDS mérők már 14.400 Ft-körül kaphatóak. A hitelesítésük házilag is ellenőrizhető könnyen. Természetesen akiknek ez nem megoldás vannak olyan készülékek amik folyamatosan ellenőrzik és kijelzik a termelt víz minőségét, de ez sem kerül nagyon sokba. Mint más készülékekhez ezekhez is lehet UV lámpát kapcsolni, sőt kútvízre csak olyant javasolunk, aminek része. Írtad, hogy minőget hogy nem lehet előállítani, ami igaz is, de a hibák kiszűrése érdekében kerül minden egyes készülék tesztelésre és kipróbálásra, és éppen ezért teljesen díjtalan, ha behoznak egy mintát annak az ellenőrzése. Egy utolsó tapasztalati tényt még szeretnék leírni, ami csak teljesen egyéni vélemény, de kíváncsi vagyok mi vele kapcsolatban a véleményed. Mi akik tiszta vizet fogyasztunk, abból készítjük ételeinket italainkat szerintem azonnal észrevesszük, ha jelentős eltérés mutatkozik a víz minőségében. Gondoljunk csak a klórra. Annak a jelenléte azonnal észrevehető. Ha jól tudom az átmérője a klórnak 2/1000 mikron még mindig nagyságrendekkel kisebb mint a szerves vegyületeké, a vírusoké, baktériumoké, és már egy teán is szemmel látható színelváltozást okoz.
Amiket leírtam nem azért írtam, hogy a kiemelkedő minősítésű készülékek ellen szóljak, csak szerettem volna ha az általánosítás alá vont készülékektől való eltérést többen megismernék.
A" dafo-s" mail címed él még? Egyszer élőben is kellene találkoznunk
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

134
óvatos
2009.02.23. 01:05

Kedves Eszter,
Én nem biznék meg olyan cégben,aki a Pure Pro nevű termékét eredeti USA gyártmánynak hirdeti WQA,NSF tanusítványokkal.
Ez finoman fogalmazva megtévesztés!!!

Fő forgalmazónak mondja magát a Topway Global INC.
USA cégnek,ugyanakkor a TGI honlapján ennek nyoma sincs.sőt e-mailban is azt közölték nincs Magyarországi forgalmazójuk.

| előzmény

133
Miskey
2009.02.23. 00:25

Kedves Kőbányai!

Semmiféle üldözési mániám nincs, csak az a mentalitás nem tetszik amikor valaki megdönthetetlen felsőbbrendűséggel mond véleményt , mert valami nem tetszik neki. Nem vitatkozni akarok, senkit nem akarok rábeszélni nem megalapozott indokokkal, hogy ennek a cégnek a berendezéseit vásárolja, sőt nem is ebből élek.

Vannak dolgok amibe ugye jó belekötni? Pl. NASA! Nem kell hasraesni, mert megütöd magad és utána gyógyulni kell. Az utalás arra vonatkozik szerintem, hogy a NASA fejlesztette ki a berendezés alapvető technológiáját. Gondolom ennek a feltüntetése csak nem irritál, mert akkor az összes ilyen honlapon irritálna? - vagy máshol nem?

Kérdésedre, hogy egy webhely hogy jön valamihez, az volna a válaszom, illetve a kérdésem, hogy a készülék család alapos ismerete nélkül Te hogy jössz ahhoz , hogy legagyizod. Ez nem beszélgetési, vélemény-nyilvánítási alap, így nincs is értelme ilyen hangnemben egymás hozzászólásaihoz hozzáfűznünk semmit.

Gyógyforrás - Téged máris gyógyított, mert nevetésre sarkallt. Azért mert a véleményem szerint nem teljesen tisztességes okok miatt rengeteg külföldi szakirodalom által leírt dolgot nem fogadnak el, azért mert jó néhány szabványunk nem Eu kompatibilis akkor ne vegyünk tudomást róla? Ha szervezetünk jelentős része víz akkor legjobban nem a tiszta víz gyógyítja?

Lehet, Te ( bár néha nem úgy nyilatkozol) a csapvizet is egészségesnek tartod meg az ásványvizeket, meg biztos a Kőbányait is, neked is el kell ismerned, hogy a vízzel kapcsolatos kérdésekben a joggal és hatalommal bíró emberek rengeteget ködösítenek. Én saját meggyőződésem alapján azt vallom és írom le véleményemet, hogy a tiszta-víz igen is gyógyíthatja a szervezetet és ha a tiszta-vizet egy készülék tudja az otthonodban szolgáltatni, akkor az egy gyógyforrás. Amíg megtehetem szabály ide, vagy szabály oda én tiszta vizet fogok inni.. Ezt Te is más is megteheti, mert ahogy írtad a demokráciában mindenkinek joga van megismerni a másik álláspontját, illetve leírni a sajátját.

Üdv,

Miskey Sándor

| előzmény

132
gekkocirkusz
2009.02.22. 16:28

Kedves Mindenki!

átrágtam magaam a víztiszitással kapcsolatos fórumokon,de sajnos még mindig nem tudom,melyiket válasszuk.Óvatos nagyon meggyőző volt,de sajnos az Ön által ajánlott gépet a szüleim biztosan nem vezsik meg. az lenne a kérdésem, h a TGI Bázis ozm.víztisztitót ismeri-e valaki vagy van-e valakinek véleménye róla? valamint van még egy, biztosan angyon buta kérdésem is: azt a vizet,ami a tisztitás után megmarad,be lehet vezettetni a a mosogató vagy a mosógépbe? válaszukat előre is nagyon köszönöm! üdvözlettel:T.Eszter

| előzmény

131
Kőbányai
2009.02.21. 09:04

"lejárató hozzászólás-sorozat"
"támadjátok a forgalmazót"

Kicsit el vagy tévedve (üldözési mánia?"), én elsősorban azért raktam be ide a cikket, hogy aki esetleg kíváncsi a másik fél (hivatalos) álláspontjára, ezt is láthassa. Mivel ment itt a finomkodás, hogy per alatti ügy, meg ilyesmi. Erre már kívácsi lettem, rákerestem, rögtön meg is találtam. Demokráciában mindenkinek joga tudni mindenféle információt, azután majd maga dönt, hogy mi a véleménye róla. Főleg egy ilyen terméknél, ami csak olyan jelentéktelen dolgokat befolyásol, mint az ember egészsége.

Másodsorban vannak itt irritáló jelenségek, beetető szövegek (vegyen tőlünk gyógyforrást, mert NASA, tessék gyorsan hasraesni, hiszen NASA!). Egyéb részleteket meg bölcsen elhallgatni? Úgyhogy még örültem is, hogy a cikk végre olyasmiket fogalmaz meg hivatalosan, ami engem is irritál már jó ideje. Tehát ez egyfajta elégtétel az embernek, mégha nem is minden részével értek egyet.

Nem hallottál még olyanról, hogy valaki a termékét gyógyhatásúnak nevezte, ezért meghurcolták, megbírságolták, kötelezték erre-arra? Ebben az országban egyelőre még mindig csak hivatalosan gyógyszernek minősített szert szabad gyógyhatásúnak nevezni. Nem azt mondom, hogy ez helytálló a gyakorlatban is, de ha már szabály, akkor szabály. Hogy jön ahhoz egy ilyen sokadik webhely, hogy mindenféle "gyógyforrás" dumával próbálja eladni a kacatjait? Gyógyító persze, ha a földön fetrengek a röhögéstől, a röhögés gyógyhatású, nyilvánvalóan.

| előzmény

130
óvatos
2009.02.21. 01:36

Kedves Sándor,

sok mindenben egyetértünk,azonos álláspontot képviselünk.
Megértem bizonyos szempontból,hogy véded az álltalad is forgalmazott készüléket ill.annak forgalmazóját,és abban is egyetértek Veled,hogy vannak rosszabb RO készülékek is.
Sőt talán az alapos tájékozódásom alapján úgy gondolom szinte csak rosszabbak vannak.

De...továbbra sem értem miért nem tüntetik fel a valódi gyártót, származási helyet,amikor ez törvényben előírt kötelezettség.
Ahogyan a jótállási jegyen is szerepelnie kellene.

Miért tévesztik meg a vásárlót amerikai zászlóval, és nem a termékre érvényes tanusítványok logójával?

Ezért is hiteltelenné válik minden amit állítanak a termékről.

Az ANTSZ-ről ismered a véleményemet, viszont egyet kell értsek azon kitételükkel,miszerint 3 havonta fertőtleníteni kellene a berendezéseket,és ezt a szervíznek kellene biztosítani!
Ez miért nincs így a valóságban?

Hogyan bízhatok egy ilyen víztisztítóban?

Pont egy víztisztító esetében ami a legfontosabb éltető elemünket,a TISZTA vizet kellene biztosítani nincs helye semmiféle kompromisszumnak.

Nem hasonlítható az autóhoz,ha nincs pénzem Mercedesre veszek egy olcsó márkát, majd vigyázok óvatosan közlekedek,mert tudom,hogy nem véd meg a légzsák, nincs benne ABS, nem kontrollálja semmi a helyes működést.

Nem, egy víztisztító rendszernek olyannak kell lennie,hogy ne csak azt higgyem, biztonságban vagyok,hanem valóban bízhatok benne.
Valóban képes eltávolítani azt amit állítanak róla.
Valóban olyan anyagokból készült,ami nem tartalmaz mérgező Phtalátokat, nehézfémeket, mint pld a kinai gyerekjátékok, a cumi amit a gyermek szájában van és ilyen mérgező anyagok oldódnak ki belőle.

Ha nem monitorozza a vizet folyamatosan a berendezés,honnan lehet tudni mikor telítődött valmilyen anyaggal a szűrő amit majd vissza fog oldani, ami károsíthatja a membránt ezáltal veszélyezteti a tartályban levő víz minőségét?

Ha a tartályban nincs UV csírátlanító mi akadályozza meg a biofilm kialakulását?
A biofilmben tanyázó élőlények súlyos mérgeket, endotoxinokat, pirogén anyagokat termelnek.
Ezért írják elő a fertőtlenítést.
Mivel lehet fertőtleníteni egy zárt tartályt?
A biofilmet nem lehet eltávolítani semmilyen vegyszerrel,csak mechanikus ezközzel.

Gondolj a fogsorodra,reggelre egy nyálkás réteg képződik rajta, az a biofilm,
Vagy a kutya vizestáljában kialakuló ilyen nyálkás rétegre.

Az ár nem játszhat szerepet a minőség,és a biztonsággal szemben.
Akinek igénye van a tiszta vízre,annak pláne nem szabad,hogy számítson.

Egyéb kevésbé fontos dolgokra úgyis elkölti azt havonta amit egy minőségi víztisztító havi részletére költ.
Ásványvíz,üdítő,kábeltévé előfizetés,3-4 mobiltelefon a családban....most Neked magyarázzam?

Továbbra is szivélyes üdvözletem!

u.i.

Nem hasonlítható össze bármilyen márkás minőségi termék,kinai gyárban készülte amit a márka gyártója a saját szigorú minőségbiztosítási rendszerében, előírt minőségű alkatrészek felhsználásával készítenek.
Még ezeknél is van különbség.

A Mercedes majdnem belebukott a Kinai Bosch gyártó üzemében készült elektronika beépítésébe.

Fogadjuk el tényként, minőséget olcsó vacak anyagokból nem lehet előállítani.
Amikor a költségek csökkentése érdekében elkezdenek spórolni annak mindig a fogyasztó issza meg a levét.

| előzmény

129
Miskey
2009.02.21. 00:32

Kedves Óvatos és Kőbányai!
Az elmúlt hozzászólásokban elhangzott, hogy öntsünk tisztavizet a pohárba. Tegyük meg! Azt gondolom senki sem vitatja, hogy az RO technológiát a NASA fejlesztette ki. A hivatkozás a technológiára vonatkozik. Nyilván azzal, hogy a lakossági fogyasztás érdekei megkívánták rengeteg lícenc engedély került kiadásra, mely alapján RO membránokat gyártanak. Ma a termékek igen nagy százalékát ( és most nem csak a víztisztító berendezésekről beszélünk) kínában gyártják, még a legnevesebb gyártó cégek is. Ezt ma a mai gazdasági politikai helyzetben el kell fogadnunk. Nem kell azon kiakadni, ha valami Taiwanon készül. Egyértelműen a készülék alapja onnét ered. Volt idő ismereteim szerint amikor ugyanazon cég membránjaival szerelték, jelenleg az Osmonics LTD membránjaival kerülnek forgalomba. Amiket eddig leírtam alapjában véve lényegtelenek, a lényeg szerintem másban rejlik. Abban mindannyian úgy vélem egyet értünk, hogy inkább tisztított vizet fogyasztunk mint csap vagy ásványvizet. Az okokat ismerjük ne taglaljuk. Óvatos számtalan olyan adatot tényt tárt elénk amiket lelkes civilként én sem ismertem és ezek ismeretében még kevésbé érthető akár a GVH akár az ÁNTSZ hozzáállása a dolgokhoz.Rengeteg féle készülék van forgalomban. Nézzük név nélkül hogy mit kínálnak. A nem RO alapú készülékeket hagyjuk ki. azok egészen más kategóriába tartoznak. Ajánlanak RO berendezéseket két előszűrővel, cserélhető betéttel, szereld magad mozgalomban, három, hathavi szűrőcserével, akár beszerelés nélkül, beszerelési tartozékok nélkül, teszteletlenül, garancia nélkül, vagy olyan háttérrel, mint például garázs, stb. Az árak szórnak jelentősen, sok cég eltűnik mire egy készülék gazdája valamit csináltatni szeretne vele. Hasonlítsuk ezekkel össze az általatok szidott készülékcsaládot és forgalmazóját, ha már tudatosan akarunk tájékoztatni. A cég az egyik legnagyobb választékot kínáló vállalkozás, mely több mint tíz éve van jelen a piacon. Minden készüléket tesztelve kipróbálva, a termelt víz minőségét bizonyos szinten ellenőrizve ad ki. A készülékekhez tartozék az alapvető beszerelési szett. Minden készülék nyomásvédő szeleppel van ellátva. A készülékek előszűrői eldobható házasak a visszafertőződés elkerülése érdekében. A készülékek 1-2-5 éves garanciával bírnak típustól függően. A cég felelőség biztosítással rendelkezik. Alapvetően minden készülék ára tartalmazza a beszerelési költséget szolíd kiszállási díj fejében. A szűrőcserék időpontja nyilvántartott, arról a készülék tulajdonosok kiértesítést kapnak. a készülékekre 48 órás szervízgarancia van. Személyes tapasztalataim: Több mint három éve fogyasztom ezekből a berendezésekből származó vizet. Eddig semmilyen problémám nem volt sem a vízzel, sem a készülékkel. Családomban, ismeretségi körömben igen sok készülék van, amelyekkel minden tulajdonos meg van elégedve. Rendszeresen kapok visszajelzéseket régebbi vásárlóktól is akik szintén elégedettek, de nem kívánok most az élettani hatásokra is kitérni, melyeket sokan a tisztított víz hatására vezetnek vissza. Amiket leírtam azok a dolgok, tények saját tapasztalataim által kialakult véleményemet tükrözik. Véleményem megerősítette az is, hogy rengeteg vízmintát mérek TDS műszerrel, de hasonlóan jó eredményekkel nem igazán találkozom. Nem tudom eldönteni, hogy pl az óvatos "mercije" (silver...) mennyivel jobb, mennyivel megbízhatóbb ezen a téren, mert nem vagyok szakember csak ugatom a témát, de meggyőződésem, hogy a piacon rengeteg gagyibb, ár-érték arányban sokkal rosszabb készülék van.Véleményem fenntartom, és bár a készülék típusait, magyarországi forgalmazóját itt a fórumon belül nem reklámoztam - mint mások a sajátjukét - de úgy érzem egy kicsit túl van reagálva ez a kicsit lejárató hozzászólás-sorozat a termékcsalád és a forgalmazó ellen. Szeretném leszögezni, hogy sosem állítottam, hogy a legjobb, de az a véleményem, hogy a jók közé tartoznak ezek a berendezések.
Néhány szóban visszatérnék még a GVH határozatra. Elhangzott, hogy nem igen értetek egyet az állításaival, sem a csapvíz, sem a tisztított víz élettani hatásaival kapcsolatban. Amennyiben ez így igaz akkor nem értem egészen, hogy miért támadjátok a forgalmazót, illetve a gépeit.
Bocs hogy kicsit hosszan írtam, de nem tudtam rövidebbre fogni.
Üdv mindenkinek Miskey Sándor
U.i.: Fent leírtak saját véleményemet tükrözik!

| előzmény

128
Kőbányai
2009.02.20. 13:30

Na még ettől a NASA dumától vagyok rosszul, Vaterán minden hülye eladó ezt szajkózza. Mint valami varázsigét: NASA víztisztító NASA víztisztító NASA víztisztító NASA víztisztítóNASA víztisztító NASA víztisztító!!!!!! 10 felkiáltójellel!!!!! Idióták...

| előzmény

127
óvatos
2009.02.20. 00:16

A tényekhez az is hozzátartozik,hogy az elmarasztalt kft.az általa forgalmazott készülékről!!!! állította,hogy a NASA fejlesztette ki és hogy a piacon a legjobb és legolcsóbb.
Ezzel szemben Kinai gagyigyárban készültek a termékek, bőségesen felmatricázva USA zászlóval,és nem létező tanusítványok logójával.
Ez az igazi megtévesztés.
Érdekes ez nem szúrt szemet a GVH-nak?

http://www.tisztaviz-uzlethaz.hu/shop/product/459/ro-102-a-mini-viztisztito-(extra-csomag).html

A berendezések gyártójáról, származási helyéről semmilyen információ nem található.
A jótállási jegyen nincs feltüntetve!

A gyártó cég Chieh Sheng Co. Ltd. ( No.106, Ming Street, Taya, Taichung, Taiwan RO.C.)

| előzmény

126
óvatos
2009.02.20. 00:01

Nem árt az egészségnek az ivóvíz???
Elmehet a GVH mindjárt megmondom hova!
Pont a feladata lenne a fogyasztók védelme,és nem a külföldi tulajdonban levő vízművek és ásványviz forgalmazók megtévesztése feletti szemhunyás.

Csak néhány a sok száz hasonló hír közül:

http://www.lelegzet.hu/archivum/2005/07/3285.hpp

http://nol.hu/archivum/archiv-386025

http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/1333

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0826/656856/20080623_ivoviz_klorozas_trihalometanok_csapviz_kemeny_viz_fertotlenites_1.htm

http://inforadio.hu/hir/tudomany/hir-203928

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-217032

http://www.muszakiforum.hu/?fejezet=5&wa=hk06&cid=21409

Dr. William Shotyk, aki többféle ásványvizet vizsgált meg, kutatásának eredményeinek tükrében kijelentette, hogy nem szeretne ezentúl ásványvizet inni.

A kutató a Heidelbergi Egyetemen elvégzett 2006-os vizsgálatának eredményeit a Royal Society of Chemistry's című lapban publikálta. Ezek szerint az úgynevezett PET (polietilén tereftalát) -palackokban (az ásványvizek műanyag palackjáról van szó) antimon nyomokat találtak.

Ez a fém mérgező hatású: kis mennyiségben levertséget és depressziót, nagyobb mennyiségben pedig akár életveszélyes hányást okozhat, illetve halálhoz is vezethet.

A tanulmány azt is kiemelte, hogy bár a vizekben az antimon aránya a megengedett határérték alatt volt, ám minél hosszabb ideig tárolták a vizet a palackban, annál inkább megnőtt benne a fémtartalom. Három hónap alatt például a duplájára emelkedett.

A Heidelbergi Egyetem kutatója kijelentette: "Szó sincs arról, hogy sokkolni akarnánk a fogyasztókat.(...) Ezek egyszerű tények: a víz, amit fogyasztanak szennyezett."

Az antimon egyébként nagy valószínűség szerint magából a palackból kerülhet a vízbe, hiszen a PET-palack előállításához használnak antimonvegyületet Természetesen további vizsgálatok is szükségesek annak megállapításához, hogy ez milyen hatással van hosszútávon az ásvány víz szerelmeseire.

Ám nem ez volt az első eset, hogy gyanúba keveredtek az egészségesnek tartott ásványvizek.

2005-ben naftalint (ami nagyobb mennyiségben súlyosan károsíthatja a májat) találtak egy ismert cégcsoport nálunk is árult ásványvizében, bár -a cég állítása szerint- akkor valószínűleg csak elszigetelt-egyedi eset történhetett.

2004-ben Dr. Rocus R. Klont Hollandiában elvégzett (University Medical Center Nijmegen )vizsgálatai is azt sugallják, hogy érdemes jobban odafigyelni a palackozott vizekre.

A kutató hatvannyolcféle ásványvíz mintát vizsgált meg (a mintában három magyar ásványvíz is szerepelt), s eredményei szerint harminchét százalékukban talált bakteriális fertőzést.Nyolc mintában coagulase-negatív staphylococcusokat találtak, amelyek tízből egy kórházi fertőzés hátterében is állnak.

Hat mintában legionella baktériumot fedeztek fel, és a minták négy százalékában fungit (gomba).

A kutató szerint le kell vonni a következtetéseket: a közvélekedéssel ellentétben a palackozott vizek nem teljesen biztonságosak és egészségesek.

Ja, pont a GVH marasztalta el a Budapesti vízműveket:

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2006. május 30-án hozott határozatában
megállapította, hogy a Fővárosi Vízművek Zrt. azzal, hogy 2005. évi promóciós
anyagaiban tett állítását, mely szerint az általa szolgáltatott ivóvíz „Európa egyik
legjobb ivóvize” nem tudta hitelt érdemlően, objektív módon bizonyítani, a fogyasztói
döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított.

http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&pg=11&st=1&m5_doc=4078

| előzmény

125
Kőbányai
2009.02.19. 21:03

Csak ne kerülgessük a forró kását, öntsünk tiszta vizet a pohárba, meg ilyesmi. Elvégre ez itt a tudatos vásárlók fóruma. Az a "gyógyforrás" duma nekem sem tetszett az egyik honlapon. Nevetséges beetető (itató) szöveg. Ennél kevesebbért is bírságoltak már meg céget ebben az országban.

.......................................
Az ivóvíz nem árt az egészségnek

A vezetékes ivóvíz, vagy az ásványvíz fogyasztása árt az egészségnek - állította saját víztisztító berendezése reklámozásakor a Nap Háza Kft. A vállalkozás azonban ezen állításait nem tudta igazolni, ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forint bírságot szabott ki rá. A vizsgálat során kiderült: nem megfelelő használat esetén éppen a hirdetett víztisztító berendezés lehet veszélyes az egészségre.

A Nap Háza Kft. 1998 óta foglalkozik víztisztító berendezések forgalmazásával és szervizelésével. Több gyártó körülbelül 60-80 féle termékét árusítja és üzemelteti a -Tiszta Víz Üzletházat-. A GVH azért indított eljárást a vállalkozás ellen, mert gyanúja szerint az - RO 100 reverz ozmózis technológiát - alkalmazó ivóvíz utótisztító háztartási kisberendezés népszerűsítése során megtévesztette a fogyasztókat.

A Nap Háza Kft. fogyasztóknak szóló tájékoztatásainak üzenete az volt, hogy a vezetékes ivóvíz fogyasztása káros. Az ezzel kapcsolatos állításokat azonban a vállalkozás a tudományosság követelményeinek megfelelő bizonyítékokkal nem tudta alátámasztani. A GVH ellenben talált például olyan adatokat, amelyek szerint budapesti vezetékes ivóvíz minősége az európai városok tekintetében az élcsoportba tartozik, egy UNESCO tanulmány szerint pedig a vízminőség vonatkozásában a magyarországi ivóvíz 122 közül a 14. volt. Az adatok arra mutatnak rá, hogy vannak a Nap Háza Kft. álláspontjától eltérő vélemények, s a vezetékes ivóvíz megítélése kapcsán nem lehet tudományos nézetazonosságról beszélni.

Forrás: http://www.gvh.hu/gvh/alpha?null&m5_doc=5672&pg=72

http://www.gvh.hu/domain2/files/modules/module25/77324D666C8C9499.pdf

| előzmény

124
óvatos
2009.02.18. 07:54

Igazad van,nem vettem figyelembe,hogy ez még csak egy első fokú határozat.

| előzmény

123
Miskey
2009.02.18. 01:39

Kedves Óvatos!
Még egy dologgal kiegészíteném. 14 éves fennállása óta ennek a cégnek ez az első ilyen le nem zárt ügye. Te aki szívügyednek tekinted a tiszta vizet Te nagyon jól tudod, hogy hány multik közé tartozó céget és hány ismert más céget hány alkalommal büntettek meg. Egyébként az indoklásban a tiszta-víz élettani hatásaira gyakorolt hatásaira és nem a paramétereire vonatkozó adatok miatt született a fellebbezés alatt álló ítélet. Addig míg milliárdos érdekeket sért ez a dolog várhatóan ilyen próbálkozások mindig is lesznek.
Üdv MS

| előzmény

122
óvatos
2009.02.17. 23:15

ˇˇáltalam használt és ajánlott készülék (Óvatos által gagyinak tartott) nevét gyártóját reklámozniˇˇ

Ne is, mert pont a forgalmazóját büntette meg a GVH 3 millióra a fogyasztók megtévesztése miatt.

Igaz ugyan az indoklásban szerepelt egy két olyan megállapítás is amivel én magam ügyvéd nélkül is felmostam volna a GVH padlóját.
Számomra ez is a komolytalanságot jelenti a céggel kapcsolatban.
Mármint,hogy egy normális jogászuk nem volt?

Egyébkét szivélyes üdvözletem Neked is MS

| előzmény

121
Miskey
2009.02.17. 21:57

Kedves Ftom!
Úgy látom kicsit belemerültünk a témába, de máris van amit nem értek.Azt mondod tesztelve adták át a készüléket, de nem tudod milyen vizet szolgáltat. Ez üti egymást. Azt mondod adtak szűrőket, de nem azt mondtad szűrőházas szűrőket adtak.(Lehet én akarlak félreérteni)Szerintem az a korrekt, ha egy cég beszereli a készüléket, akkor a beüzemelés után a helyszínen megméri legalább az oldott-anyag tartalmat, mert a szervízbázis vize és a te vized eltérhet egymástól, ezáltal a termelt víz is más lehet. Azt mondod adtak szűrőket, te kicseréled jól vagy rosszul és megnyugodva fogyasztod a rossz vizet. Szerintem a korrekt eljárás, hogy a szervíz cserél szűrőket és mér!!. Egy RO cserét felelőtlenség akár vízszerelőre is bízni!!!!!!!!! Óvatos kicsit sarkalatosabban fogalmaz, neki mercije van, nekünk " Daciánk". Egy régebbi levélváltásunknál megkaptam tőle a magamét mert azt mondtam tudom mérni a víz oldott-anyag tartalmát, hogy Ö nem fogja poharanként mérni.
Nos erre az a válaszom, hogy láttam már lerobbant mercedest is, de a gondos gazda ellenőrzi az olajszintet - méri pár havonta a termelt víz minőségét-.
Tudom egy PPM mérés nem laborvizsgálat, de egy nagyon jó mérőszám a változások megfigyelésére. Nem szeretném itt az általam használt és ajánlott készülék (Óvatos által gagyinak tartott) nevét gyártóját reklámozni, elvégre ez nem ennek a fórumnak a célja. Aki akar azért meg tud találni, mint ahogy mást is, Te meg már amúgy is egy készülék boldog gazdája vagy. A TDS műszerről pedig annyit, hogy egy mercédes szintű készülék árának töredékéért beszerezhető
(12-15 e)és én bízok benne. Azért kíváncsi vagyok , hogy óvatos mit mond a 6-ból egy arányra, mert azért az szerintem nem a legjobb, bár éves szinten 2-3 m3 differenciát jelenthet csak, de utalhat a technológia fejlettségén keresztül bármire. Nem az volt a célom azzal amit leírtam, hogy kétségeket ébresszek benned, hanem tényszerű összehasonlítási pontokat próbáltam kiemelni.
Sajnos Te sem én sem ( mint lelkes civilek) nem vagyunk védettek egy jól összeállított marketing hatása ellen, de egyet tehetünk. Lehetőségekhez képest ellenőrizzük az eredményt.
Üdv neked is Óvatosnak is MS

| előzmény

120
óvatos
2009.02.17. 18:51

"Nem tudom, hogy Ro és Ro gép között mekkora lehet a különbség,"

Kb mint autó és autó között.
Bár 4 kereke,motorja, sebváltója,fékberendezése mindegyiknek van.
Csak egy Mercedest nem hasonlítunk össze egy Daciaval.

Viszont a Daciaról nem mondja a forgalmazója azt,hogy ugyanolyan minőségű mint a merci csak negyedébe kerül.

Sajna a víztisztítóknál meg ez a helyzet.
A probléma,hogy nem tudod megállapítani magad,hogy valóban eltávolította e a vízből azt amit állítottak.
Sőt,hogy nem ad e rosszabb vizet később.
Igaz e a gyártó és a származási hely megjelölése?
Szerepel e a jótállási jegyen a gyártó az importőr és a forgalmazó pontos megjelölése, elérhetőségei??
Gyanítható,hogy az általad vásárolt készülék esetében nem.

| előzmény

119
Ftom
2009.02.17. 15:54

Szia Miskey!

Ha, nem vagyok nagyon tolakodó, elárulnád, hogy milyen a Tiéd?
Nálunk, cserélhetőek a szűrők, kaptunk +1 garnitúrát,+ajándék zuhanyszűrőt. A cég ahol vettük,már hat éve ezeket árulja...
szerintem (nekünk szimpatikus) rendben van a szervízháttér is... tesztelve adták át a gépet, ott a helyszínen pedig be is mérik a vizet.
Ezt az egész kérdezősködést is azért indítottuk, mert a vásárlás előtt ugyan tájékozódtam a "vizes"témában (biztos, hogy keveset), de csak a beszerelés és az első fogyasztás után jöttek a témába vágó kérdéseink, nem volt mit mihez hasonlítanunk...

| előzmény

118
Miskey
2009.02.17. 14:05

Kedves Ftom!
Általában az RO berendezések mindegyike nagyságrenddel tisztább vizet szolgáltat mint a csapvíz. A differencia kis részletekben rejtőzhet, hogy mit adnak hozzá plusszban, milyen a szervíz háttér, eldobhatóak-e az előszűrő házak, van-e nyomásvédő szelep, beszerelik-e, adják hozzá az alkatrészeket(beszerelési) megmérik-e mit produkál a gép az adott helyen, előre tesztelt e a készülék és nem utolsó sorban az ára.
Bárkit megkérdezel mindenki azt fogja mondani, hogy az Ö által ajánlott a legjobb, legeredetibb. Én a sajátom dícsérem, de az infók megszerzése miatt kérdeztem, hogy milyen vizet ad a gép.
Üdv MS

| előzmény

117
Miskey
2009.02.17. 01:08

Ftom!
Inkább a lelkes civil kategóriába sorolj. Üdv MS

| előzmény

116
Miskey
2009.02.17. 01:05

Kedves Ftom!
A készüléked alaposságát nem akarom boncolgatni, de érdekes lenne tudni, hogy hálózati nyomásról, vagy nyomásfokozóval működő készüléked van. Ez azért is érdekes, mert egy manapság forgalomban levő RO készülék ismereteim szerint 4,5 atmoszféra nyomás mellett dolgozik optimálisan. Itt a legkedvezőbb az arány és a tisztaság. A " szennyvizedet" ha mosásra használod kb 1/5-ével keményebb vízzel fogsz mosni ami viszont mosószer többletfelhasználást fog eredményezni.Te tudod megéri-e pláne ha vízpocsékolásról is beszélünk. Arra azért kíváncsi lennék, hogy beüzemelés után milyen PPM értékű vizet szolgáltatott a berendezésed, mert gondolom megmérték neked.
Üdv MS

| előzmény

115
Miskey
2009.02.15. 23:11

Kedves Kőbányai!
Nem marketingszöveget írok, de szeretnék valamit leírni a kérdéseidhez.
Amit évek évtizedek alatt tönkretettünk a szervezetünkben azt pár hónap alatt helyreállítani nem lehet.Szerencsére egész családom tisztított vizet fogyaszt, de senki nem tapasztalt olyan jellegű panaszokat, mint amikről érdeklődsz. Mivel évek óta forgalmazom is a készülékeket ezért a visszajelzések (amikről beszámolhatok) inkább pozitívak mint negatívak és ellenkezőjéről nem kaptam visszajelzést.
Üdv MS

| előzmény

114
Miskey
2009.02.15. 23:03

Kedves Ftom!
Nem merném magam különösebben szakembernek nevezni a témában, inkább csak érdeklődő és mint készülék forgalmazó írogatok ezekben a topikokban.
A készüléked alaposságát nem boncolgatnám, inkább azt szeretném tudni, hogy síma hálózati, vagy nyomásfokozós berendezést vettél-e, mert általában az arányt a készülék nyomása határozza meg. A nyomással arányos a tisztítás eredménye is. Ismereteim szerint a jelenleg forgalomban levő RO membránok 4,5 atmoszférán dolgoznak legoptimálisabban.
A "szennyvíz" felhasználásával kapcsolatban az a véleményem, hogy több mosószert fogsz elhasználni, mert ez a víz amit erre a célra használsz így kb 1/5-vel keményebb víz, bár gondolom erről tájékoztattak, vagy tudsz róla.
Azért a kíváncsiságom kielégítéséhez megírhatnád, hogy a beüzemelt készüléked milyen PPM értékű vizet szolgáltat.
Üdv MS

| előzmény

113
Ftom
2009.02.12. 12:55

Kedves Miskey!

Köszi a választ.
Aqua Filter-t vettünk, és nálunk 6 literből készít 1 lit. jó vizet.
Kérdésem, hogy ez az arány jó vagy rossz, vagy a mi gépünk ennyire "alapos"?
(Mi most mosásra használjuk a "rossz" vizet.)
Te mint szakember vagy lelkes civilként szerepelsz itt a fórumon?

üdv

| előzmény

112
Miskey
2009.02.11. 17:59

Kedves Ftom!
Egy jó RO berendezés 4 liter csapvízből 1 liter tiszta vizet készít. Ha a családod fogyasztása napi 15 liter(ivás, főzés) akkor a vesztességed 45 liter ami kb 5 WC lehúzása. Mérlegelni kell, hogy a "nagy-tisztaságú" víz fogyasztása megér-e ennyi vízpocsékolást. Megteheted, ha kertes házban laksz, hogy összegyűjtöd és ellocsolod, de ne a konyhakerti részre.
Üdv MS

| előzmény

111
Ftom
2009.02.08. 12:21

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy az RO készülékek 1 liter csapvízből mennyi tiszta vizet és mennyi "szennyvizet" készítenek? És Ti mit csináltok a kiengedett vízzel? Mert a környezettudatosságunkba nem fér bele az a mértékű pocsékolás amit mi tapasztalunk.

| előzmény

110
Kőbányai
2008.12.25. 22:04

Engem pedig az érdekelne, ha esetleg olyanok járnak errefelé, akik csalódtak a Reverz Ozmózis technikával tisztított vízükben (vagy akár az egyszerű, aktívszenes szűrésben), megköszönném, ha leírnák a tapasztalataikat!

Elsősorban legalább néhány hónapos, vagy annál hosszabb idő eltelte utáni tapasztalatokra gondoltam. Jelentkeztek-e rejtélyes panaszok? Rosszabbodó általános közérzet? Aminek okáról mondjuk fogalmuk sincs, de akár nyomelemhiányra, vagy más elemek hiányára is visszavezethetők? Vagy egyszerűen nem változott semmi?

Átnéztem nagyjából a fórumot, az eddigi szereplők érveit megismertem, illetve ezek az érvek-ellenérvek amúgy is már számtalan helyen le vannak írva a neten. Kereskedelmi érdekeltségű illetők marketingszövegére nem vagyok vevő.

Főleg újabb, idetévedő fórumozók saját észrevételeire lennék kíváncsi, köszönöm előre is!

| előzmény

109
Kőbányai
2008.12.25. 22:00

Ki tudja, talán azért nem érdekli a lúgos víz, mert Őt a semleges víz érdekli.

| előzmény

108
jamjam
2008.11.17. 21:14

Óvatos!
Én is ezen gondolkodtam...

| előzmény

107
csillesne
2008.11.17. 20:21

Kedves Fórumozók!
Feltétlenül lvassátok el Tejfalussy András honlapjain lévő írásokat! (www.aquanet.fw.hu, www.ujvizforras.fw.hu)

| előzmény

106
óvatos
2008.11.17. 19:13

"Figyelembe véve, hogy a savasabb ph értékű víz fogyasztása hozzájárul a szervezet elsavasodásához és betegségek kialakulásához (pl. csontritkulás)"

Ha nem érdekel akkor miért írtad ezt???
Ami ráadásul nem valós dolog.

| előzmény

105
zepter
2008.11.17. 15:43

Kedves Jamjam es Ovatos!

Engem baromira nem erdekel a lugos viz. Engem az erdekel, hogy a Zepter elhallgatott egy olyan informaciot, amely befolyasolta volna a dontesemet es nem vettem volna meg a viztisztito keszuleket.
Tovabbra is ugy gondolom, hogy ha Zepter korrekt lett volna, akkor nem hallgatta volna el ezt az informaciot.

| előzmény

104
jamjam
2008.11.17. 08:33

Húúúú ez nagyon tömény volt. De amennyit én kisilabizáltam belőle, nagyjából azt fejtetted ki amit én is leírtam. De térjünk vissza az eredeti kérdéshez, és egyszerűsítsük le a rá adott választ:
A vízzel kapcsolatban azt kell eldönteni, hogy
a.) tiszta vizet akarunk inni, vagy
b.) lúgos vizet akarunk inni

A kettő együtt nem fog menni. Az egyik ugyanis kizárja a másikat. A lúgos víz nem lehet tiszta, a tiszta pedig nem lehet lúgos.
Tehát én mondjuk, ha a Zepter helyében lennék, nem venném vissza a készüléket, hiszen nem azt igértem, hogy 9-es pH-s vizet szolgáltat majd, hanem azt, hogy tiszta vizet...
Az viszont már más lapra tartozik, hogy mint víztisztítóval vannak vele problémák. Legalábbis Óvatos szerint.

| előzmény

103
óvatos
2008.11.16. 23:54

Egyetértek veled,
Az emberi szervezet nem egy egyedényes kémiai reaktor, amelyben amikor a vizes oldat túl savas és lúgot öntünk bele akkor semlegesítjük. Ez a nézet, egy elsőéves vegyészhallgató tudományos szintjén mozog. Természetgyógyászatban pontosan az igen savas kémhatású tiszta citromlevet írják elő a szervezet savasságának a csökkentésére. Erről ugyan nem ismerek pontos adatokat, de feltételezhető, hogy a vér és más belső folyadékok pH-ját nem proton-, hanem elektroncserés reakciók szabályozzák. A bázikus kémhatású víz fogyasztása bizonyos esetekben jót tesz a szervezetnek, de ehhez a víz pH értéke nem nagyon járul hozzá. Minden esetben, enyhén lúgos víz fogyasztását jobb csak egy kúra idejére korlátozni.
A protonegyensúlyok a szervezetben igen hatásos pufferkeverékekkel nagyon stabilak. Egyszerű, protonbevitel, vagy protonban szegény, lúgos víz ivása a belső protonegyensúlyokat mérhetően nem befolyásolja. Ennek van egy nagyon egyszerű magyarázata. A gyomorban a protonaktivitás egy körül van, a pH nulla körül mozog. Az ivóvízzel bevitt protonaktivitás több nagyságrenddel kisebb. Tegyük fel, hogy egy személy egyszerre megiszik fél liter semleges, hetes pH-jú vizet. A nullás pH-ju gyomrában van, mondjuk igen kevés, egy deciliter gyomorsav – a valóságban ennél több van. A fél liter (egy húzásra) megivott víz után a gyomor pH-ja nulláról 0,78-ra nő, pontosan a hígítás miatt. Ha a semleges víz helyett ez a személy fél liter erősen lúgos, kilences pH-jú vizet iszik, a gyomornedvektől a víz 5.10-6 mól protont von el, ami a gyomorban lévő 0,1 mólos protonmennyiség öt tízmilliomod része. A gyomor pH-ja ekkor is csak 0,78-ra nő. A különbség a két víz között a gyomorban semmilyen műszerrel nem mérhető, mert a pH érték ötödik tizedesjegyén jelentkezik – elméletben. Tehát, vízivásnál csak a gyomorsav hígításának a hatása fog mérhetően jelentkezni s ezen a megivott víz pH értéke semmit nem változtat. Szerencsére ez így van. Hogy a gyomor pH-ját 7-re, vagyis a semlegességi pontra vigyük, ahhoz négy gramm zsírszódát kellene lenyelni, s ez viszont súlyos károsodáshoz vezet. A gyomor protonaktivitásával csak igen súlyos gyomorbetegség esetén vannak problémák.

A Zepter víztisztítójával egyéb gondok vannak amit egy másik hsz.-ben már leírtam.

| előzmény

102
jamjam
2008.11.15. 18:47

Előre bocsátom, hogy nincs érdekeltségem a Zepternél, az említett készüléket sem ismerem. Amit azonban mondani szeretnék az az, hogy hülyeségeket beszélsz, úgy látom rád is hatott a lúgosítási agymosás, ami az elmúlt hónapokban sorra szedi a gyanútlan áldozatait.
Súlyos tévedés azt hinni, hogy a (savas)víz savasítja a szervezetedet. Egyáltalán: az, hogy bármi, ami bekerül a szervezetedbe, mit fog ott csinálni (savasít, vagy lugosít), nem attól függ, hogy az a valami önmagában milyen kémhatású!

| előzmény

101
zepter
2008.11.14. 14:29

Sziasztok,

én vásároltam egy Zepter Aqueena készüleket 2007 év végén. Kb. 2-3 hetes használat után gyanakodni kezdtünk, hogy valami nem stimmel a vízzel, amit iszunk. Azóta kiderült, hogy a Zepter készülék a rajta átfolyó csapvíz pH értékét megváltoztatja, savasabb víz folyik ki a készülékből. Többszöri levelezés után sem volt hajlandó a Zepter visszavizetni a pénzemet, nem ismeri el, hogy elhallgatták ezt az információt vásárláskor. A Fővárosi Vízművek Vizminőségi és Környezetvédelmi Osztály laboratóriumával ph vizsgálatot is végeztettem, kiderült, hogy a ph 7,42-es semlegesnek mondható értéket a Zepter víztisztító 5,92-esre, savassá változtatja. Figyelembe véve, hogy a savasabb ph értékű víz fogyasztása hozzájárul a szervezet elsavasodásához és betegségek kialakulásához (pl. csontritkulás) én többet nem használom a víztisztítót és az összes ismerősömet lebeszéltem erről a készülék megvásárlásáról.
Ami a Zeptert illeti, a fogyasztóvédelmisekhez fordulunk segítségért.

| előzmény

100
Gyula
2008.10.15. 17:30

Sziasztok!
Segítséget kérek az alábbi probléma megoldásához: Pécs környéki falusi házam kertjében furattam kutat két éve. Kb. 36 m mélyen találtak egy olyan "forrást", ami pozitív volt, tehát ki kellett vezetni a vizet, hogy folyamatosan tudjon ürülni. Azóta is csordogál az utcabeliek nagy örömére, onnan hordják az öntözővizet. ÁNTSZ-el bevizsgáltattam, minden tökéletes volt, még csecsemőnek is OK volt a víz, keménysége is az alsó tartományban volt. Viszont akár a kerti csapon, akár a házban engedek vizet, büdösnek érzem. Apósoméknál tapasztaltam hasonlót, ott nagyon kemény volt a víz, tönkre is tette a vezetékeket a házban. Én ezt szeretném elkerülni. Tudtok tanácsot adni?
Köszönöm előre is a segítséget,
Gyula

| előzmény

99
óvatos
2008.09.29. 00:43

Zepter,méregdrága átfolyós rendszerű Arzén és nitrát eltávolítására nem alkalmas!!!
Ezzel együt nyilván sok más nehézfémet sem távolít el.
Baktériumtelepek alakulhatnak ki a szűrőkön.

| előzmény

98
Istvan M.
2008.09.25. 00:03

Sziasztok!

Zepter Aqueenával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

István

97
Miskey
2008.09.24. 22:04

No comment

| előzmény

96
Vizipók
2008.09.20. 22:59

"Remélem nem hoz össze minket a sors..."

Reménykedj öreg, ezt a szemétkedést megjegyeztem. Kutya sem kérdezte amit írtál, nem a Bonaqa botrány volt a kérdés. Az érdekelt a legkevésbé. Továbbá nem azért jöttem ide, hogy sértő megjegyzéseket tegyél rám. És még neked áll feljebb? Gondolkozz már, beteg vagy ember? Nem tudsz olvasni? Csak úgy benézel magadnak hülyeségeket? Te tényleg orvosi eset vagy... Legnevetségesebb, hogy magadból indulsz ki, félnótás. Egyelőre te vagy itt jelen, mint a témában anyagilag érdekelt fél. Erre jövök én gyanútlanul, rámtámadsz, hogy ilyen-olyan beépített ember vagyok, kvázi lehülyézel? Bocsánatot kellene kérned, nem még arcoskodni! Hipochondernek neveztél (bár le sem tudod írni ezt a szót, olyan sötét vagy), ezt úgy tekintem, hogy lehülyéztél. Közben így messziről fogalmad sem lehet a másik emberről, nem ismered a részleteket, hiszen nem írtam le!!! Mégis, milyen alapon piszkálódsz? Esküszöm, ilyen hülyét rég láttam a neten, pedig találkoztam párral. Csak őket nem lehetett megtalálni és leverni. De te olyan hülye vagy, hogy még a telefonszámodat is tudni lehet. Jó lesz vigyázni baromarc, most már nagyon húzd meg magad, amíg nem késő!

| előzmény

95
etesia
2008.09.03. 19:28

Teljesen igazad van. Nagyon sok féle víz tisztító berendezés van és mindenki a sajátját dicséri. Én azt mondom, hogy olyan vízre van szüksége a szervezetünknek, ami jótékony hatással van a szervezetünkre. Én a lúgos vízet előállító készülék vizét iszom. Ez a készülék 0,05 mikron szűri meg a vízet és az elektrolízis hatására ketté bontja lúgosra és savasra. Mivel a szervezetünk nagyon el van savasodva, ezért lúgosítani kell. Ez a legegyszerübben ennek a víznek az ívásával tudom megoldani. Különböző Ph értékre lehet beállítani a készüléket, még főzni is tudunk vele. Nagyon sokat tud segíteni az egészségünk megőrzésében és abban, hogy ne alakuljon ki nálunk különböző betegségek. Még csak életem felét éltem le, mert 54 évet töltöttem be, a következő 50 évet is egészségesen akarom leélni. Ezt kivánom másoknak is.

| előzmény

94
mayt.0.10
2008.08.18. 11:32

Hi!
Végigrágtam magam ezen a topicon, és
az volna a kérdésem óvatostól,
hogy milyen víztisztítót tudna
ajánlani egy egytemistának aki jelenleg csak saját magának szeretne tiszta vizet.
( tehát nem 150-200K-s kategória érdekel hanem valami viszonylag olcsóbb, amit mondjuk tudok kapcsolgatni hogy csak akkor használjam ha iszom a vizet.)

| előzmény

93
óvatos
2008.07.20. 11:41

A víztermelés függvényében is működik az UV.
Ha nincs eresztve a tartályból,akkor működik 2 óránként.

| előzmény

92
bogár
2008.07.19. 22:30

Sziasztok!
Köszi a válaszokat, a problémám már részben meg is oldódott. Szóltam a szervíznek, még aznap ki is jöttek, kicserélték a berendezést és egyben ki is mosták az újat, hogy még egyszer ne forduljon elő mégegyszer a vegyszeres íz. Sőt megkértem a szervízest, hogy adjon kóstolót a saját vizéből, amit a kulacsából hordoz, hogy majd milyennek kellene lennie a vizemnek. Most már olyan, a keserű ízt érzem, viszont ha fogat mosok ivás előtt, akkor szinte alig...tényleg a kioldott sókban lehet a hiba.
Nehéz ezt az ízt megszokni, azóta alig iszom, pedig három liter vizet is megittam 1 nap, most csak három pohárral...
A problémám még, hogy reggelre kicsit állott lesz a víz a tartályban, így még mindig ki kell engednem az egész vizet. A friss az már jó, csak keserű:)
Mitől lesz ilyen más íze? Sőt nem csak a tartályban, hanem ha viszek estére egy pohár vizet és csak reggel iszom meg, akkor is állott, de ezt a sima csapvíznél is megfigyeltem. Viszont volt britám is azzal reggel is iható volt a víz, tudja valaki miért van ez?
Kérdeztem az uv lámpát is, hogy mindig világít-e? de csak 2 óráként 2 percet. Viszont van baba a családban és örültem, hogy nem kell forralgatnom neki a vizet, de mi van ha akkor eresztem ki amikor azt még nem uvézta meg? Ilyenkor van bennne baci és forralgassam? vagy tudja hogy friss víz ment bele és akkor rávilágít?...ezt elfelejtettem tőlük megkérdezni.
Gödön lakom, itt sem túl jó a csapvíz, számomra ihatatlan.

mégegyszer köszi a válaszokat és reménykedem az újabbakban
üdv bogár

| előzmény

91
Miskey
2008.07.19. 11:06

Kedves Bogár!
Nem akartam Óvatost megelőzni, mivel Őt szólítottad meg, de ugyanezt válaszoltam volna egy kis kiegészítéssel. A keserű ízt okozhatja még az esetlegesen az ízlelőbimbók közelében lévő fémsó lerakódások mennyisége is. Számtalan családban előfordult, hogy a család egyik tagja kesernyésnek érezte, a másik kellemes tisztának. Szeretném még azt megjegyezni, hogy több cég az elmúlt évben olyan gáztalanító szűrőt szerelt a berendezésébe ami sajnálatos módon szintén kesernyés utóízt eredményezett.
Ha nem múlik el a kesernyés íz, illetve mindenki érzi a családban akkor (6-8 teljes leürítés után ) kérd a szénszűrő cseréjét. Ismereteim szerint ez ahol előfordult megoldotta a problémát.
Sok cég éppen az ilyen esetek elkerülése érdekében tesztelt öblített tartályokkal, berendezésekkel szállít ki.
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

90
óvatos
2008.07.17. 23:47

Kedves bogár,
valószínűleg a"bejáratással"megszűnik az íz probléma,mivel a tartályt nem lehet teljesen leüríteni,marad az alján kb 2 liter víz.
Az ízt szerintem a membrán konzerváló anyaga okozza,ezért is kell az első két tartály vizet kiengedni,de mivel nem lehet teljesen,marad benne "anyag"ami előbb utóbb eltűnik.Meleg időben jobban érezni az ízt.
Hogy megoldódjon hamarabb, ki kell hívni a szervizüket,azért vannak.
Nálam is volt ilyen de a szerviz kijött és teljesen leeresztette,és kimosta a tartályt
Azóta tökéletes..

Merre felé laksz egyébként?

| előzmény

89
dobyjoe
2008.07.16. 21:58

Hali!
Két éve kísérletezek RO szűrővel. A labor szerint a legtöbb deszt.víz kesernyés a maradék szulfátok miatt. Víz-visszasózó patron kell. Ha van, még több. A kész víz legalább 2-300 mg/l össz. sótartalomnál már nem kesernyés. Kesernyésen is ezerszer jobb a csapvíznél. Teát, levest, szöprhigítást csak ezzel csináljuk.

| előzmény

88
bogár
2008.07.13. 23:17

Kedves Óvatos!

Hozzászólásaidat olvasva nekem is sikerült beszereznem 1 O.S. berendezést. már két napja funkcionál, de nem biztos, hogy meg vagyok elégedve. Tartályos masina, az első 2 eresztést kilocsoltuk, majd megkóstoltuk, minden rendben volt. Másnap pedig kicsit kesernyés íze lett, leengedtük a tartályvizet, a következő adag már finomabb volt, de minél többször leengedtem, annál jobb. Viszont nem tudom minden fogyasztás előtt leengedni a tartályt...nem éppen gazdaságos. A kérdésem, hátha tudod, mi benne a keserű, ha nincs is benne semmi? megposhadt? Most már meg kell szoknom ezt az ízt,(számomra nem túl élvezetes) vagy a bejáratással ez változik? Előre is köszi a választ! vagy ha valakinek van ilyen tapasztalata vagy ötlete mit is tegyek?

| előzmény

87
Miskey
2008.05.01. 23:06

Vizipók- Csodapók
Ingredients: water, carbon dioxide, magnesium sulphate, potassium carbonate E501, calcium chloride E509, potassium citrate E332.
Best before: glass bottle and recyclable plastic bottle 6 months, refillable plastic bottle 9 months.
www.coca-cola.fi

A Coca-Cola receptjét olyannyira féltve őrző világcég Dasani néven forgalmazott ásványvizéről kiderült, hogy egyszerű vezetékes víz. A Dasani fél literéért 95 pennyt kellett fizetni, ami 1,43 eurónak felelt meg. (Ez átszámítva literenként 730 forintos árat jelent.)
Még a tekintélyes, konzervatív Times és a magára sokat adó Independent is egészen bulvárcímeket adott a Coca-Cola-ügynek. „Ez a valóság – csapvíz Sidcupból" – írta a The Times. Az Independent pedig a 95 pennys Dasani árat összehasonlította fél liter sidcupi ivóvíz árával: ez utóbbi mindössze 0,03 pennybe került…

A brit előírások szerint ugyanis „tisztának" csak az egyetlen komponensből vagy az igen értékes anyagokból álló termékek minősíthetők. A Dasaninál természetesen nem ez a helyzet, mivel a tisztítás után kalciummal, magnéziummal és nátriummal dúsítják, hogy jobb legyen az íze.

De ezzel még nem ért véget a Coca-Cola vesszőfutása. A konszern ugyanis azzal próbálta magyarázni az árkülönbséget, hogy dúsítja, illetve „megnemesíti" a Sidcupban beszerzett vizet. Például – a Coca-Cola szerint – „rafinált" tisztítási metódusnak vetik alá.

A Bonaqua forrásvíz ásványi anyag tartalma a következő:
Összes oldott ásványi anyag: 376 mg/l
Nátrium: 2,5 mg/l
Magnézium: 41 mg/l
Szulfátok: 14 mg/l
Kalcium: 62,1 mg/l
Nitrátok: 8,9 mg/l
Bonaqua-t, amely ennek megfelelően 2004. július
12-től természetes forrásvízként kerül forgalomba - mondta Pogány Éda, a Coca-Cola Beverages Magyarország Kft. Coca-Cola Magyarország kommunikációs és közkapcsolati igazgatója. Az új Bonaqua forrása a szlovákiai Luca-ban található, és a forrásvizet ott is palackozzák. A Bonaqua kristálytiszta forrásvíz, amely folyamatos mikrobiológiai ellenőrzés mellett kerül palackozásra; megfelel minden olyan paraméternek, amelyeket a természetes forrásvizek esetében a magyar illetve az európai uniós szabályzás előír.

Fenti ellentétes értelmű adatokat különböző Bonaqua-s oldalakról szedtem össze neked
Kérdés most csapvíz, vagy forrásvíz. Akármelyik, de sántít.Főleg a Coca-Cólától nem tudom elhinni, hogy tényleg egészséges amit kínál, de ez az én személyes véleményem.

A másik : Ha egyedül elfogyasztasz 6 üveg ásványvizet attól még nem betegedhetsz meg, hanem csak talán bemagyaráztad magadnak, erre írtam hogy hypohonder vagy.
Nem vitatkozni akarok veled, mert a barmozás és egyéb fekázás annyira minősít Téged, hogy nem tekintelek vitapartnernek, és sértésnek sem veszem alacsony inteligenciád miatt. Amit leírtál, hogy Te mindenkinek segítesz az egy dolog, de hülye kérdésre más választ miért vársz.
Nagyon helyesnek tartom hogy ozmózis technológiával tisztított vizet akarsz fogyasztani én ezt ajánlom mindenkinek és szerencsére más is értékesít jó minőségű RO berendezéseket.
Remélem nem hoz össze minket a sors, mert amit írtam neked arra elég fura stílusban válaszoltál.
Ha időd engedi olvasd el a régebbi hozzászólásokat is és rá fogsz jönni, hogy kikkel és miért kötekedtem, hiszen alapjába véve bizonyos elvekben közös nevezőn vagyunk.

Üdv Miskey Sándor

| előzmény

86
Vizipók
2008.04.27. 21:22

"ásványvizet" ( tisztított csapvizet )...

...Mondjuk ez is külön vicc, ahogy lesajnálóan szólsz az "ál" ásványvízről, mint aki csak az igazi magyar ásványvizeket tartja nagy becsben. Máshol meg pont arról van szó, hogy az ásványokat szűrjük ki. Most akkor egyszer ez a baj, máskor meg az a baj? Eszerint a lényeg, hogy akadékoskodó, rosszindulatú megjegyzéseket tudj tenni. Csak ezúttal sajnos elveszett a realitásérzék, győzött az üldözési mánia. Talán csillagozni kellett volna a márkaneveket a hozzászólásomban, hogy ne köthess bele? Na ne vicceljünk...

Az RO víz talán nem tisztított csapvíz? Mi van, ha én tisztított csapvizet szeretnék vásárolni, nem pedig vízkövet? Tisztában vagyok vele, hogy a műanyagból is oldódhatnak ki anyagok, de jelenleg, vagy átmenetileg ez a legkevésbé érdekelne, ha legalább kapni lehetne. De mifelénk -- talán az ásványvízlobbi sikeresen elintézte --, sehol sem kapható. Pedig állítom, még mindig többet ért, mint a vízköves vizek, amivel tele vannak az áruházak.

| előzmény

85
Vizipók
2008.04.27. 15:12

Öreg, Nálad valami komoly baj lehet. Tanácsot, vagy inkább csak véleményt kérni jöttem ide. Nem szükséges válaszolni, ha értelmeset nem tudsz szólni. Ha belegondolok, sok év alatt mennyit segítettem fórumokon másoknak, más jellegű, számítógépes problémák megoldásában, persze nem hálát várva, hiszen ez nekem pusztán hobby, időtöltés. És akkor egyszer megyek kérdezni valahová, akkor is pont egy idiótával találkozom. De semmi gond. Amikor 5 napja írtam, foglalkoztattak bizonyos kérdések a témában, de már nem fontos válaszolni. Azt azonban legalább jelezhetnéd, hogy mely víztisztítós üzletben vagy érdekelt (mintha ilyesmit olvastam volna itt a fórumon...), nehogy véletlenül Nálad szerezzem majd be az RO víztisztítómat. Nem szeretném ugyanis egy ilyen barom pénztárcáját vastagítani, egy kicsit sem. Vagy majd rájövök... Ez a legkevesebb, amit megtehetek, továbbá eü. témában szerzett egyes élettapasztalataimat, vagy bármi mást, ezen a fórumon most már bizonyára nem fogom megosztani.

| előzmény

84
Miskey
2008.04.25. 21:41

Kedves " Vizipók" !
Amit írsz azt elolvasva az az érzésem támad, mintha egy milliárdos haszonnal "ásványvizet" ( tisztított csapvizet ) forgalmazó multinak lennél beépített embere, vagy részvényese. Egy biztos fordulj orvoshoz a hipohondria gyógyítható
Üdv MS

| előzmény

83
Vizipók
2008.04.22. 11:48

Szerintetek a Bonaqua vizet ozmózis szűrővel készítik gyárilag? (Azt tudom, hogy utánsózott.) Régebben használtam a Bonaqua-t teafőzésre is, akkor tűnt fel, hogy a forralóedény nem vízkövesedik tőle egyáltalán.

Jelentheti ez azt, hogy a vesém és érrendszerem sem meszesedik tőle, vagyis a fogyasztása egészséges?

A Danone és Nestlé palackozott vizeiről el lehet hinni, hogy tényleg alacsony a nátriumtartalma? Már nem emlékszem, melyik volt a kettő közül, valamikor vettem egy 6-os csomaggal, utána olyan érzésem volt, mintha menne felfelé a vérnyomásom. Persze ez hangsúlyozottan csak találgatás szintű felvetés.

| előzmény

82
Gira
2008.02.17. 11:30

Előre is köszönöm!

| előzmény

81
Miskey
2008.02.13. 23:28

Ismereteim szerint nem túlzottan vasas arrafelé a víz, inkább helyenként a nitráttartalommal van gond, illetve helyi fertőzésekkel. Szerintem egy UV lámpával kiegészített RO berendezés jó minőségű vizet biztosíthat, esetleg nem 12 havonta, hanem kicsit sűrűbben kell előszűrőket cserélni, de ez sem biztos. Azért amint tudok utánanézek.
Üdv MS

| előzmény

80
Gira
2008.02.13. 10:07

Délkeleti rész, Szegedtől 20 km nyugatra.

| előzmény

79
Miskey
2008.02.12. 00:09

Szia! Legalább annyit árulj el még, hogy az ország melyik szűkebb részéből, mert az némi információt adhat az összetételéről.
A 24 m mélység igazából nem sokat befolyásol, attól más anyagokkal is lehet fertőzőtt, vagy szennyezett. Mindenesetre kútvízre UV fertőtlenítéssel kombinált készüléket vásároljál.
Üdv MS

| előzmény

78
Gira
2008.02.11. 21:31

Szia! Tanyasi kútvíz 24 méter mélységből. Ennyi amit tudok róla.

| előzmény

77
Miskey
2008.02.08. 20:29

Te tényleg nagyon szeretnéd tudni úgy látom. Írd már le, hogy milyen vízre akarod használni, vagy mit tudsz arról a vízről

| előzmény

76
Gira
2008.02.06. 07:50

SZiasztok! Épp vízszűrőt szeretnénk beszerezni, de teljes homály, hogy milyen kellene. Felvettem a kapcsolatot egy RO-s üzletemberrel, aki azt írta nekem... idézem: "Az RO-s berendezéseket csak akkor lehet beszerelni, ha a vas és a mangán ki van vonva a vízből." Ez így eléggé rontja a hitelét a szerkezetnek, de nem is nagyon hiszem el ezt az információt, csak megerősítést keresek, hogy ez baromság. Előre is köszi!

| előzmény

75
chopper
2007.11.14. 18:37

Egy magyar és egy német professzor véleménye volt ezekről a kérdésekről. Lehet, hogy elmentettem

| előzmény

74
Miskey
2007.11.13. 09:13

A Morell féle vélemény összehasonlításra gondoltál?

| előzmény

73
chopper
2007.11.12. 22:25

Hát köszi, azt hiszem, érdemes volt hozzászólnom ...:-)

| előzmény

72
Miskey
2007.11.12. 22:07

Professzionális magyarázat

| előzmény

71
óvatos
2007.11.12. 22:02

Ja kérem az ásványvíz lobbi súlyos milliárdokat kaszál a megtévesztésen.
Néha kapnak egy kis fogyasztóvédelmi bírságot amit már az éves költségvetésbe be volt tervezve.
Cak meg kell nézni a Nestle Aquarell "CÉDRUS" FORRÉSVIZET.
Ilyen forrás nem létezik. Kővágóörsön van egy 256 m földkégi Urán kutatófúrás hátrahagyott tecnológiai kótja. Onnan SZIVTTYÚZZÁK fel a vizet és egy 3.7 km -es vezetéken viszik a palackozó üzembe.
Vgy egy egyszerű mindenki álltal hozzáférhető
összkeménység meghatározására szolgáló indikátor folyadékkal/Eriokrom fekete T/ meghatérozhatod a kérdéses ásványvíz keménységét. Köszönöviszonyban sem lesz az eredmény a palackon feltüntetett értékkel.
Arró nem beszélve hogy fekália indikátorokat is találni a palackban ami szaporodni fog, különösen a helytelen tárolás következtében.
A palackokra ninsc fetüntetve a palackozás idelye, tehát következtetni semlehet mikor töltötték a palacka,mennyi ideje van benne mire az asztalodra kerül . A PET palac anyagébol a polimer rács szerkezeten phtalátok nehézfémek oldőódnak a víizbe,ráadásu mindegyik OZON kezeléssel vastalanítva van.az ózon bizony nemcsak a vasat oxidálja hanem minden fémet. igy kell gondolni a palackos vízre.És Te ezzel higítod a drágán megtisztított vzedet.Ne tedd

| előzmény

70
chopper
2007.11.12. 21:30

Köszönöm a komoly magyarázatot! Viszont ha ez ennyire nyilvánvaló, akkor komoly emberek miért hirdetik az ellenkezőjét? Egyszer találtam egy oldalt, ahol kérdésenként mutatják a két ellentétes véleményt.
Vannak dolgok, amiben eltérő véleményeket meghallgatva pl. egy műszaki ember dönteni tud. Ez egy kicsit bonyolultabb...

| előzmény

69
óvatos
2007.11.12. 09:32

Biológiailag az „ásványi anyag” fogalmának nincs jelentése. Ásványi anyagokról csak földtani, vegyi és ásványtani körökben van értelme beszélni. Élő szervezetekben nincsenek szigorú értelemben vett ásványi anyagok. Itt fémes jellegű, pozitív, elektromos töltéssel bíró ionok vannak. Ezek az ionok első közelítésre azonosak a vízben oldott ásványi sók elektrolitikus disszociációja folytán felszabadult ionokkal. Innen származik az a leegyszerűsített, bár téves felfogás, ami a kettőt azonosítja. A kettő között lényeges különbség van, ami a kérdéses iont mindig kísérő molekula halmaz (solvatációs burok, vagy korona) szerkezetéből adódik. Ez a burok „fémjelzi” az iont, mint egy azonosító igazolvány. Beépítéshez az élő szervezet a szerkezettől függően az iont befogadja, vagy a vizelettel eltávolítja. Ezzel szemben néha beépítve, de főleg átmenőben a szervetlen ionok is részt vesznek a legkülönbözőbb élettani folyamatokban. Erre kitűnő példa a konyhasóban lévő szervetlen nátrium és kisebb mennyiségben lévő kálium ionok szerepe a sejtekben kialakuló elektromos potenciál különbségek kialakításában. Ezeket az ionokat szervezetünk szerves „burok” nélkül is hasznosítja. Tehát a szervetlen ionok is befolyásolják a szervezet működését, még akkor is, amikor nem épülnek be a szövetekbe, ill. a sejtekbe, csak átmennek rajtuk. A Vincent-elmélettel igen kézenfekvően magyarázható ezeknek a – helytelenül – „ásványi sóknak” nevezett ionoknak az élettani szerepe. Az élő anyagban lévő vizes közeg ionerősségének (force ionique) élettani fontosságát számos kutató alábecsüli, ill. nem veszi figyelembe. Pusztán csak szilárd élelmiszerek fogyasztásával biztosítható a szervezet teljes „ásványi anyag” szükséglete. Fémionokat konyhasó kivételével az élőlények, normális körülmények között, csak szerves burkolatukkal együtt építik be. Érdemes megjegyezni, hogy a víz, a levegő és a konyhasó kivételével minden, amit egy élő szervezet magához vesz, szerves eredetű. Az élő anyagban (táplálékban) lévő fémes elemek kivétel nélkül ionizáltak és szerves szolvatációs burokban vannak. Ezeket nevezik a vegyészek „chelatált ionoknak” amelyek, az un. koordinációs vegyi kötésekkel keletkeznek. Szervetlen ásványi sókban a fémes ionokhoz csupán szintén szervetlen anionok kötődnek. Oldódás után pedig, csak a vízmolekulák. Az olyan fémes természetű elemek, mint a kalcium, magnézium, vas, mangán vagy a szilícium, stb., élő szervezetbe csak szerves, „chelatált” formában épülnek be. Ilyen tekintetben ezeknek az elemeknek az egyetlen forrása a folyékony, vagy szilárd táplálék, de nem az ivóvíz. Az ásványi sók a vízben ionokra bomlanak. Ezek az ionok a négy elektromos pólusú3 (kvadripoláris) vízmolekulákat egy igen erős elektrosztatikus térben átszervezik, orientálják. Ezzel megadják az életfolyamatok lefolyásához szükséges közeget. A desztillált, elektrolitokat (ásványi sókat) nem tartalmazó víz erre alkalmatlan. Az élő szervezeteknek szükségük van az ionok által elektrosztatikusan „szervezett” vízre. Ilyen pl. az un. fiziológiai só oldat, amit infúziókhoz használnak. Itt viszont a szervetlen ionok élettani szerepe megáll. Ahhoz, hogy ásványi sókból származó fémes ionok az élő szervezetbe beépüljenek, a fotószintézisen, vagy ehhez hasonló folyamaton kell átmenniük. Ezért képezi úgyszólván minden élet alapját a növényvilág, a növényi biotömeg. A fémes ionok, szerves molekula szerkezetekbe főként a növényekben épülnek be, valóságos vegyi kötésekkel. Ezek a szerves molekula szerkezetek az élelmiszerlánc folyamán átalakulnak, de lényegében megmaradnak. Egyes esetekben a szerkezet felbomlik és a felszabadult ion rossz helyre épül, vagy az ürülékkel, vizelettel, vagy az izzadsággal távozik.

| előzmény

68
óvatos
2007.11.12. 09:29

Ha mindenképp úgy gondolod hiányzik az a csekély mennyiségű "ásványi"anyag ami a vizzel
kerülne a szervezetedbe akkor fogyassz több zöldséget, /évszaknak megfelelően,ezen az éghajlaton termett, napon érett/finom sajtokat, alternativ megoldásként a BÉRES,vagy a HUMET készítményeit javaslom.

| előzmény

67
chopper
2007.11.11. 22:20

Nyitott vagyok minden tanácsra. Az átfolyó rendszerű készülékem termékét ellenőríztem, működik. Saját magam nem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza az extrém alacsony ásv. anyag tartalmú vizek fogyaszthatóságával kapcsolatban, ezért ott tartok, hogy inkább nem próbálom meg. Visegrádit töltök hozzá, aminek "tetszik" az összetétele erre a célra. Valóban nem tudom ellenőrízni, hogy mit tartalmaz, de az összes többi 100-féle dologét sem, amit megeszünk! Így csak akadémikusnak érzem a vitát. Mivel a patront Ti sem ajánljátok, mi lehet jobb ötlet?

| előzmény

66
óvatos
2007.11.11. 21:47

Ahogyan üzleti céllal, eladásra gyártanak mosógépet,számítógépet,autót, stb.
Mit értesz minőséges ásványvíz alatt?A palackozott vizekre vonatkozó "határértékek"még az ivóvízre vonatkozóknál is lényegesen enyhébbek.
Azért az élelmiszerek kiválasztásánál is vannak szempontok a minőségre tekintettel.
Ahogy minden más termék esetében is.
A visszasózó patronban jól teszed ha nem bízol, semmilyen info.nem áll rendelkezésre arról,hogy pontosan mit tartalmaz.
Ahogy az ásványvizek esetében sem valósak a feltüntetett adatok.
Ezt a világ számos országában elvégzett vizsgálatok sokszor igazolták.
Nem értem miért nem attól tartasz ami a palackos vizben lehet? Amit Te használsz víztisztítót, meglehetősen megbízható gyártmány, Valóban rendelkezik azokkal a minősítésekkel amire a gyártó hivatkozik.
Az NSF 42,53,58 ennek pontosan utánna lehet nézni.Az nsf.org oldalán részletesen megtalálható a szigorú rigorózus vizsgálati protokoll, aminek az alapján a minősítést kiadják.

| előzmény

65
Miskey
2007.11.11. 21:10

Szerkesztőnek, moderátornak!
Mit jelent az, hogy " Ilyet ne írjál lécci?" Semmi reklám, semmi sértő nem volt a hozzászólásban!!!!!!

| előzmény

64
chopper
2007.11.11. 17:35

Egyáltalán nem értek egyet. A víztisztítókat is üzleti céllal, eladásra készítik, semmivel sincs több garancia arra, hogy jobb, mint egy minőséges ásványvíz. Ilyen logikával semmilyen élelmiszeripari terméket nem lehetne fogyasztani... A lényeg, hogy ne kelljen nagy mennyiségű ásványvizet hazacipelni. Ez a fajta "visszasózás" saját ötlet, és jobban bízom benne, mint egy ismeretlen patronban.
Ch

| előzmény

63
óvatos
2007.11.11. 12:37

Ismered a törvényt: ha egy hordó szennyvízbe öntesz egy pohár bort, egy hordó szennyvizet kapsz eredmenyül.
Érdekes módon, ha egy hordó borba öntesz egy pohár szennyvizet, az eredmény akkor is egy hordó szennyvíz.

| előzmény

62
chopper
2007.11.11. 12:29

Nem hiszem el, hogy a desztvízhez közelálló TDS egészséges, és számomra szimpatikus nagy ásv. anyag tartalmú ásványvízzel állítom be (1/6...1/10)

| előzmény

61
óvatos
2007.11.11. 12:24

Teljesen eszement ez a világ.

Egy víz minőségét nem az határozza meg,hogy mi és mennyi van benne,hanem, hogy mi NINCS benne.

| előzmény

60
Miskey
2007.11.11. 11:59

Ezek szerint az általad említett " 17-es TDS " értéket nem tartod megfelelőnek

| előzmény

59
Miskey
2007.11.11. 11:52

Ezek szerint Te visszasózol? Miért????

| előzmény

58
chopper
2007.11.10. 23:07

Sziasztok!

Nem kéne egymást mindig lebaltázni, ha más a véleménye, hiszen ez az egész arra jó, hogy egymással megosszuk. A többségünk nem biológus - én is csak "mezei" nyugdíjas villamosmérnök vagyok! Személyesen senkit sem ismerek, akinek a szakértelmébe hinnék, így a vízzel kapcsolatban csak a különféle véleményeket tudom összehasonlítani és értékelni. Sokszor olvashatunk jól hangzó magyarázatokat, aztán kiderül, hogy az illető ezt-azt árul...
Víztisztítót mindenki olyat vesz, amiben megbízik ill az ár/érték arányt megfelelőnek itéli. Jobban izgat az ideális vízösszetétel kérdése. Itt olyan vélemények is vannak, hogy le lehet menni nagyon alacsony TDS értékre. Klf amerikai, angol, olasz honlapokat nézve 150-250 közé teszik az optimumot. Ezt én tetszés szerint be tudom állítani. Az én vizem kb 20/220. (Nyers RO/végleges).

Üdv
Chopper

| előzmény

57
óvatos
2007.11.07. 21:13

Kedves Gábor, ugye nem akarod azt mondani,hogy ha veszel egy Zaporozsec gépkocsit akkor spóroltál 20 millió forintot mert nem egy Volvo S80-as gépkocsit vettél?
Mit szólnál ahhoz ha valaki azt mondaná magáról, hogy Ügyészi szakvizsgával rendelkező komoly tapasztalt jogász és közben kiderülne az egészből csak annyi igaz,hogy az ügyészségen írnok?
Alapvetően nem az Aquaphor szűrővel van gond hanem a forgalmazóik megtévesztő állításaival.
Ez pedig törvénybe ütközik.
Elhitetik a vásárlóval hogy tökéletes biztonságos víztisztító hamis certifikációra hivatkoznak, megtévesztő módon azt sugallják hogy USA gyártmány, elhallgatják a tényeket nevezetesen azt, hogy pont a legveszélyesebb vegyületeket nem képes eltávolítani.
Az autós példád nem helyt álló, mert ez esetben nem két azonos kategóriáról van szó.Ami között izlés, pénztárca, szubjektív benyomások dönthetnek.
Tehát nem hasonlítható össze egy Dacia egy Mercedessel.Persze mindkettőnek van 4 kereke, motorja, sebváltója,és autónak hívják.

| előzmény

56
Miskey
2007.11.07. 09:03

Gábor!
Úgy látszik, hogy a másik fórumról ide irányítottak és arra sem vetted a fáradtságot, hogy végigolvasd a fórum anyagát. Megkérlek tedd meg és utána tegyél kijelentéseket. Állítólag egy művelt ember vagy olvasd el értelmezd utána visszatérhetünk rá. Hogy milyen készüléket használsz az a Te dolgod, Te belátásod, de talán nem vagy olyan elvakult, mint esetleg mások, hogy ne fogd fel az írott szót. Egyébként élek és élni fogok vélemény-nyilvánítási jogommal minden esetben, ha nemlétező tulajdonsággal ruháznak fel egy készüléket, vagy ha valaki TÉNYEKET ferdít el. Azért mert ügyvédi irodában dolgozol Neked is mindenre ugyanúgy egyértelműen fogok válaszolni

| előzmény

55
Gábor
2007.11.06. 22:22

Sziasztok!
Én csak most keveredtem erre a fórumra, de nem értem, hogy miért kell óvatosnak és Miskeynek leminősítenie olyan készüléket, amelyet sohasem próbált ki.
Mindenki a saját készülékére esküszik, ez olyan, mint a gépkocsi tulajdonosok, akik az egymástól eltérő gyártmányú gk-at lebecsmérlik, mert neki nem az gk-ja van és talán drágábban jutott hozzá.
Én igenis kiállok az AQUAPHOR cég mellett, mivel én is és a baráti köröm is ilyen készüléket használ és nagyon meg vagyunk elégedve a készülékkel (AQUAPHOR MODERN).
A készülék ára csak 24240,-Ft-be került és nem 300.000,-Ft-ba, így megtakarítottam 275.000,-Ft-t.
Egyébként bizonyára elégedett lennék az óvatos vagy a Miskey által reklámozott készülékekkel is, de én az AQUAPHOR-t választottam.
Egyébként meg tudtam volna venni a drága készüléket is, mivel eléggé el vagyok engedve, mivel a szüleim saját ügyvédi irodájában dolgozom ügyvédként. (az irodában is ilyen készüléket használunk az ügyfeleinket ezzel a vízzel kínáljuk)

54
chopper
2007.11.06. 15:04

Köszi, de maga a "www.water4you.de" honlap sem jön be

| előzmény

53
Miskey
2007.11.03. 22:05

Bocs. Az und után van egy alsó_jel úgy be kell jönnie

| előzmény

52
chopper
2007.11.03. 18:53

Miskey, köszi a korrekt választ :-)
Az adott linket nem tudtam megnézni, maga a honlap sem jön be (jelenleg)

| előzmény

51
Miskey
2007.10.31. 11:57

Morell prof szerint az RO víz minimális mikroS értéke 10. Ezt megszorzod 0.75-el kapsz egy 7.5 mg/l-es értéket. Speciális esetekben még ez alá is csökkenhet az RO víz értéke. Hogy mennyire lehet a fogyasztott víz oldottanyag tartalmával lemenni? Szerintem nézőpont kérdése! Szerintem amennyire csak lehet ki kell használni. Én elfogadom, hogy nem tudok fotoszintetizálni, így nem tudok szervetlen anyagot beépíteni a szervezetembe. A szervezet a szerves kötésű ásványi anyagokból tud épülni és azokkal még a szükséges elektrolítikus folyamatokat is el tudja látni.
forrás http://www.water4you.de/
trinkwasserquelitaet_underkrankungsrate.htm

| előzmény

50
chopper
2007.10.30. 21:57

De pont azt akarom megtudni, hogy mennyire lehet lemenni az ásványianyag tartalommal, mennyit célszerű megtartani! Látom, hogy az orvosok, biológusok között is két "tábor" van. Az nem érdekel, hogy ki milyen eredménnyel iszik desztvizet, én biztos nem fogok. Elfogadható tudományos magyarázat kellene indoklással - és persze olyanoktól, akiket nem befolyásol valamilyen üzleti érdek... :-)
A vizfajtákra írt külföldi cikkeket, felhasználási javaslatokat is elemezve arra jutottam, hogy a TDS nem lehet kevesebb, mint 17.

| előzmény

49
Miskey
2007.10.30. 20:30

Szerintem a minimális keménység a desztvíznél nulla. Ellenállása 23000 Ohm körüli. Egy jó RO berendezésnél a kapott víz 7-10 mg/l értékű ellenállása 20000 Ohm. Az oldottanyagtartalom és az ellenállás összefüggése teljesen egyértelmű
Egyébként ismereteim szerint a mikroSiemens és a mg/l között 0,7 a váltó ezek után a St Anna víz értékeit nem egészen értem, de biztos úgy van

| előzmény

48
chopper
2007.10.30. 12:01

Mennyi lehet a minimális keménység/vezetőképesség? Olvastam, hogy ebben még "szakértők" sem tudnak megegyezni. Úgy látom, teljesen attól függ, hogy ki mit mond, hogy mit árul...
A legkisebb ásv. anyag tartalmú a Sant'Anna víz, amit ismerek: 23mg/l (20,8μS/cm) Az a bizonyos arány pedig a családtagok kóstoltatásával jött ki, és nem végleges elhatározás.

| előzmény

47
Miskey
2007.10.21. 19:04

Ha már egyszer végre tiszta akkor miért rontod el?
Adtál a ...nak egy pofont.
Várd meg míg kitisztul a szádban levő lerakódások nagyja, legyenek tiszták az ízlelőbimbók és azonnal jóízűnek fogod érezni kétes eredetű vizek hozzáadása nélkül is
Üdv Miskey

| előzmény

46
óvatos
2007.10.20. 20:23

"1/10 ... 1/6 arányban Visegrádi vagy Mohai víz hozzákeveésével biztosítom az ízét, ásványianyag tartalmát."
Ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhatnál!

| előzmény

45
chopper
2007.10.20. 19:50

Szevasztok!
Én szerettem volna Dafóval konzultálni, de egy darabig nem írt ide senki - így közben megvettem a víztisztítómat. Átfolyó rendszerű RO. A kijövő víz majdnem teljesen desztvíz, és 1/10 ... 1/6 arányban Visegrádi vagy Mohai víz hozzákeveésével biztosítom az ízét, ásványianyag tartalmát.

| előzmény

44
Miskey
2007.10.20. 09:24

Teljesen egyetértek Óvatos megjegyzéseivel.
Hozzátenném, hogy a szervezetben az ásványi anyagok szerves kötésben vannak jelen, amelyek beépültek, és a szervetlen ásványi anyagok lerakódásként. Na pontosan ezek eltávolításában van szükséges és nagy szerepe az alacsony oldottanyag tartalmú nagy ellenállású és megfelelő rezgésszámú tiszta víznek.

| előzmény

43
óvatos
2007.10.19. 21:43

Háát ez a kimosódás jó nagy tévedés.
Ez a tévhit német tudósok által végzett kísérletek eredményeinek köszönhetően terjedt el: ők nagy tisztaságú (desztillált) vízbe helyeztek vörösvértestecskéket, és azt tapasztalták, hogy ilyen környezetben a vörösvértestek súlyosan károsodnak. Ezek a kísérletek azonban „in vitro”, azaz laboratóriumban történtek. Az élő szervezetekben teljesen másként mennek végbe a folyamatok: az állati és az emberi szervezetbe bekerülő bármilyen anyag (így a teljesen tiszta víz is) már a tápcsatorna legfelső szakaszán is nyálat, a nyálban levő enzimeket old, vesz fel, a gyomorban pedig gyomorsavat és emésztőenzimeket, így nulla koncentrációjú vízként nem érintkezik közvetlenül a sejtekkel.

Azonkívül, az élő szervezetekben hatékony rendszer biztosítja az ozmonális egyensúly fenntartását. Napi 2-3 liter teljesen tiszta víz elfogyasztása semmiféle kárt nem okoz, viszont megtisztítja a szervezetet a felhalmozódott salakanyagoktól, bomlástermékektől, a lerakódott szervetlen ásványi sóktól. E tisztítás révén javítja a vérkeringést, megkönnyíti a máj és a vese munkáját, rugalmasabbá teszi a porcszöveteket, és támogatja az immunrendszer működését, azáltal, hogy annak nem kell foglalkoznia a „hagyományos” ivóvízzel a szervezetbe kerülő mérgekkel, hormonokkal, antibiotikumokkal, gyógyszermaradványokkal stb.
Az USA hadseregének és haditengerészetének több mint fél évszázados tapasztalatai vannak a fordított ozmózissal megtisztított ivóvíz fogyasztásával kapcsolatban - s ezek a tapasztalatok kivétel nélkül mind pozitívak.

| előzmény

42
cydor
2007.10.19. 20:19

"a karszt a leg sérülékenyebb vízbázis"
szerintem a folyóvízekből nyert ivóvíz sokkal veszélyeztetettebb, emlékezz a románok Tisza-szennyezésére (ott tényleg van jelentőssége az arzént és más mérgeket eltávolító készüléknek)
jamjam: egyetértek, nekem is ez a dilemmám: valós veszélyekre elég-e felkészülni, vagy az abszolút valószínűtlen, de lehetséges fenyegetettséggel is számoljunk?
mindenesetre az egyik legfontosabb szempont amit Óvatos is írt: szűrjük ki annak a lehetőségét is, hogy a készülékből kerülhessen mérgező anyag az ivóvízbe. Kínában gyártott cuccoknál ez valós veszély. nem egyszer történt, hogy személyi okok miatt meghamisították a méréseket, és mire kiderült, már az USA-ban, Európában akárhol a fogyasztó kipróbálta sőt megbetegedett már tőle...
ezzel a parasztvakítással már sokszor találkoztam:"A szervezet utcaseprője az alcsony ásványianyagtartalmú tiszta víz!"
évezredekig nem ittak az emberek desztillált vizet, sőt a sörhöz (amit kifelyezetten alacson ásványtartalmű vízzel lehet főzni) sem desztillálják a vizet, legfeljebb ioncserélőt használnak...
vannak olyan betegségek, amikor desztviz kúrát ajánlanak, de életvitelszerüen ásványmentes vizet iszol, majd hogy anygcseréd ne álljon le marékszám szeded a mikro-mezo-és makroelem kapszulákat (ez szerinted normális dolog???) én sírva szaladtam haza a termékbemutatóról, majd másnap megbeszéltem a meghívómmal (persze őt már behülyítették MLM rendszerben, hogy abból fog megggazdagodni, ha a százezres kerámiabetétet félévente cserélgeti, meg vásárolja az ilyenolyan természetes kapszulákat.
én ha vizet iszok, akkor azért teszem, nert jó íze van, és nem azért, mert egészséges, persze elvárom tőle, hogy ne legyen szennyezett, ne betegítsen meg.
a desztillált vizet, ásványmentes vizet is meg lehet inni, de ugyanaz történik a testedben, mint a készülékedben: kimosódik belőle minden, a káros anyag is, meg a hasznos is.
és egy tökéletesen íztelen és élvezhetetlen átlátszó löttyel kimosol mindent a testedből...
szóval én azt mondom: a kevesebb az több, és nem félmegoldás!
persze, ha talajvízből nyered az ivóvízedet (van több ilyen ismerősöm is, saját vizműve van, ezért tudom, hogy nincs ize) ott azért érdemes kiszűrni mindent.

| előzmény

41
óvatos
2007.10.19. 08:49

Kedves Sándor,
Részemről befejeztem, minden személyeskedő jellegű megjegyzés mellőzni fogok Veled kapcsolatban.Értelmes párbeszédekre vevő vagyok.
Röviden válaszolok a hozzászólásodra:
Minden pohár vizet megmérni??
Ráadásul a TDS érték nem jelent minden esetben megfelelő vizet.
Próbáld csak megméri a benzinkúton kapható ioncserélt vizet 20 ppm alatt lesz az eredmény. Meginnád???
Több ezer olyan mérgező vegyület van amik a vezetőképességet nem, vagy csak nagyon csekély mértékben befolyásolják.

Az ISO minősítést hagyjuk, ha valóban ismered tudnod kell semmit nem ér a termék minőségére nézve.
A CEASA nem dolgozik beszállítókkal, saját maga állítja elő az alkatrészek nagy többségét.
Kinai eredetű anyagokat deklaráltan nem használnak.
A nyomásszabályzó szerep a készülék bemenő ágára van felszerelve, ezt azért tudom mert a beszerelés előtt a szervizes megmérte a víznyomást, 6 bar volt ezért
szerelt fel nyomás szabályzó egységet.
Egyébként pedig a berendezésre vonatkozóan teljeskörű a jótállás, tehát nyomás problémából eredő meghibásodásra is vonatkozik.

A „gagyizás” sajnos helytálló minden távolkeletről származó olcsó árúcikk esetében. Ez sajnos a világ minden országát érinti a kinai és egyéb hasonló helyről származó árúk tekintetében.
Igen rendelkezik Nitrat és Arzén eltávolítási képességet igazoló minősítéssel, amit a Pasteur intézet állított ki.Ugyanezen intézet adott minősítést a mikrobiológiai biztonságáról is.
A spanyol készülékre nem vonatkozik a magyar szabvány ugyanis az Eu-s jogharmonizáció értemében nem kell magyar „engedély” hozzá, mivel rendelkezik a gyártó tagállam minősítéseivel.

| előzmény

40
Miskey
2007.10.18. 21:28

Kedves Óvatos!
Azt hiszem az " észosztást " leginkább Te gyakorolod. Ismételten bizonyságot tettél arról, hogy még az államigazgatási hierarhiában is otthon vagy. Azt azonban le kell, hogy szögezzem két levelet, az értelmét összekapcsolni már magas neked.
Te minden szabványt, jogszabályt, minősítést ismersz, csak azt nem ismered el, hogy az ivóvízre vonatkozó érvényes szabvány nem Eu kompabilis, azaz régi elavult. Az OTH ennek értelmében adhat csak ki engedélyt. TE NAGY ÉSZOSZTÓ
Ezek után miről vitatkozunk?
A spanyol készülékre nem vonatkozik a magyar szabvány?
A hozzáállásod már szinte soviniszta, vagy rasszista? Miért nem lehet egy Tajvanból származó termék ISO 9002-vel jó minőségű?
A Te készüléked rendelkezik mérési jkv-vel arzénre?
Milyen ppm-es értéket produkál a készüléked?
Én az enyémet folyamatosan mérem, mert tudom. Nem nagy pukkanás, csak TDS mérő kell hozzá.
Kíváncsi vagyok, hogy a háztartásodból, ha minden " kínai " eredetűt kidobnánk mi maradna benne? Gondolkoztál már rajta? Szerinted a spanyolok nem a legtöbb dolgot Kínából szerzik be?
A készülékednek szép a designje. Az került annyiba, vagy a víz minősége amit produkál.
Tudod ez olyan dolog hogy lehet szép a ruha, de aki viseli lehet koszos attól még. (Régi vicc: Öltöztetőnő: Művésznő kérem fordítva vette fel a bugyiját- Művésznő: Miért belül van a csipke? Öltöztetőnő: Nem kívülről szaros )
Nem leszólni akarom a Silveredet, mert nem ismerem, csak a honlapját néztem meg, nem tudom milyen vizet produkál, de azt hiszem versenyképes az általam forgalmazott is minőségben a tiéddel, csak az ideológiádnak, bizalmatlanságodnak az jobban megfelelt.
Egyébként a Certifikáció másolatát nálam megtekintheted ha érdeklődésképpen felkeresel
Tudod nagyon sok terméknél a reklámköltség határozza meg a termék árát és nem a minőség.
Példa: Egy Naomi által reklámozott szép üvegű mérgező parfüm 12.000,-Ft
Egy egyszerű üvegbe öltöztetett bio parfüm 3.000,-Ft. Te melyiket választod.
Ne válaszolj hátha kitalálom.
Visszatérve a Silver eredeti változatára.
Áruld el az miért cserélhető szűrőbetétes, miért nem eldobható házas?
A Silveren hol helyezték el a nyomásszabályzó szelepet a bejövő oldalon? Egy hirtelen vízütés mit tesz a gépeddel?
Szóval lényeg a lényeg, Te a Silverben hiszel, minden mást gagyinak tartasz, az a Te dolgod, de ne gagyizz le olyat amitben nem vagy naprakész ez biztosan felelőtlenség a részedről.
Sok mindenben egyetértünk Pl. Aqvapor és társai. Gondolom Te is sajnálod Őket, hogy téves ideológiák alapján megtévesztették Őket. Szerintem Neked is és mindazoknak akik azok az információk birtokában vannak nem az a feladatunk, hogy egymást gagyizzuk, hanem az, hogy segítsünk ( akinek lehet )
irányvonalat mutatni, hogy milyen technológiájú készüléket válasszanak.
Tudod a lényeg:
A szervezet utcaseprője az alcsony ásványianyagtartalmú tiszta víz!

| előzmény

39
óvatos
2007.10.18. 16:01

Mintegy nem mellékesen, százszor inkább bízom egy 30 éves múltra visszatekintő gyártó termékében, mint bármelyik távol-keleti bármiben.

| előzmény

38
óvatos
2007.10.18. 15:57

Kedves Sándor?
"hogy ezek -szerencsétlen körülmények egyidejű egybeesése esetén- valós problémák lehetnek, csak éppen annyira kevés az esélye az előfordulásuknak, hogy messze nem ért meg 150.000 Ft pluszkiadást."

EZT PONT TE MONDOD??????
Ezek után mit gondoljak az egészséggel kapcsolatos filozófiád mibenlétéről?

A családom biztonságát nem pénzben mérem.

Vehetek gumiabroncsot az autómra 12 ezerért,meg a duplájáét is.
Csakhogy........egy minőségi márkás megbízható évtizedes tapasztalatokkal rendelkező gyártó terméke, mondjuk 100 Km-es sebességnél jó pár méter minusz fék utat jelent.Nem fogok azon vacilálni mekkora esélyem van a valóságban olyan helyzetbe kerülni ahol ezen a pár méteren múlik egy ember halála.
Tehát, nem veszek Matadort, Debicát,Hankogot, különösen nem veszek semmilyen nevenincs, kínából származó valamit.
Aminek még a származási helyéről, gyártójáról megpróbálnak elhallgatni a valóságot.

| előzmény

37
jamjam
2007.10.18. 09:52

Kedves óvatos!

Szerintem nem voltál elég óvatos!

A sikeres marketing manapság úgy működik, hogy keresni kell egy valóban létező problémát, jól körülírni, elmagyarázni, felnagyítani, feltupírozni, sok-sok "levegőt" fújni bele, hogy minél nagyobbnak látszódjon, majd jó pénzért nyújtani rá egy megoldást. Azt gondolom, hogy te ennek lettél az áldozata. Kifizettél nagyságrendileg 250-300 ezer forintot ezért a spanyol készülékért. Sejtem, hogy mi lehetett az a 3-4 szempont ami miatt ezt választottad, nem is vitatom, hogy ezek -szerencsétlen körülmények egyidejű egybeesése esetén- valós problémák lehetnek, csak éppen annyira kevés az esélye az előfordulásuknak, hogy messze nem ért meg 150.000 Ft pluszkiadást. Mert szerintem nagyságrendileg ennyivel fizettél többet, azért, hogy az egymillióból ne te legyél az az egy akinél ezek a kockázati tényezők realizálódhatnak! Persze ha neked megérte, akkor nem szóltam...

| előzmény

36
óvatos
2007.10.16. 20:10

Sajnos a karszt a leg sérülékenyebb vízbázis, lásd a miskolci eseményeket.
Azt a kérdést, hogy érdemes-e "drága"víztisztítót venni Neked kell eldönteni.Ha megelégszel félmegoldásokkal,akkor nem.
Ha valódi biztonságra vágysz akkor nem lehet pénz kérdés.
Ha írsz az Osmotic gyártójának, /gondolom a honlapjukat tanulmányoztad már/ megkapod tőlük a magyarországi képviseletük elérhetőségét.

| előzmény

35
cydor
2007.10.16. 19:18

Kedves Óvatos!
végigolvastam a fórum-párbajt, és engem meggyőztél. hol lehet az említettt rendszert beszerezni?
másik kérdésem az, hogy érdemes-e drága víztisztító készülékekre áldozni? jó tudom, vannak olyan betegségek ahol kell, vannak olyan területek, ahol nem karsztvízből nyerik az ivóvízet, ott is kell.

nekem azt hiszem elegendő lenne a klór és mikróbáktól mentesítő+vízlágyító eszköz. tudomásom szerint karsztvizet fogyasztunk, (ismerem a kutakat is amit a vízművünk használ de a számos csőtörés miatt- a sok eternit csövet még nem cserélték le, csak ami törött) még gyakori a klórtuladagolás, a vezetékbe jutott szennyeződés ellen.
ezeddig "ásvánvizet" fogyasztottunk, de elegem van a flakonokból (mert ugye visszaváltható nincsen) illetve jó ízű lenne a csapvizünk is, ah nem nyomnák tele (állítólag határérték alatt... persze azért 'füstöl') klórral.
a fordított ozmózisos tisztaviz szűrők mindegyikén rajta van, hogy klórt nem szűri ki. ez azért is fontos lenne, mert anyám hypo allergiás. (bár ANTSZ, meg vízmű szerint csapvíztől ilyen nincs...) (mégis csak az uszodai, a csőtörés utáni csapvíztől, és a háztartási hypktol jönnnek elő a kiütései)
köszönöm segítségedet.

Cydor

| előzmény

34
óvatos
2007.10.14. 20:45

Kedves Sándor!
Ne vedd sértésnek, de hiányos információid alapján osztod itt az észt nekem.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) állami költségvetésből működtetett központi hivatal, amely irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi (különösen a környezet- és település-, élelmezés- és táplálkozás-, gyermek- és ifjúság-, sugár-egészségügyi, kémiai biztonsági), a járványügyi, az egészségfejlesztési (egészségvédelmi, egészségnevelési és egészségmegőrzési), az egészségügyi és igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást. A Szolgálat élén az országos tisztifőorvos áll, aki feladatait az egészségügyi miniszter közvetlen irányításával látja el. A háromszintű Szolgálat központi szerve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Az OTH szervezetéhez tartoznak a szakmai-módszertani feladatokat ellátó országos intézetek. A szervezeti struktúrában első szinten a kistérségi, a második szinten a regionális intézetek helyezkednek el.

A www.antsz.hu oldalán nyilvános az engedélyek listája.Nézd meg,Az összes gagyi víztisztító az AQUAPHOR-tól az e-Spring-ig bezárólag "engedélyezve" van.
Ja, és kizárólag IVÓVÍZ minőségű viz tisztítására használhatóak!
Az általad ajánlott rendszer engedélyében külön felhívják a figyelmet:a renszer 3 havonkénti teljes fertőtlenítési igényére.
És hogy ezt a forgalmazónak kötelessége biztosítani!
Hol a biztonság egy olyan rendszernél ami fertőződhet?????
És mivel fertőtlenítik a rendszert? Netán klórtartalmú vegyszerrel??
Erről az egészről nagyon hallgatnak a Tisztavíz-Üzletházban.
Mint ahogy arról is, hogy honnan származik!
Ha egy Daciába Mercedes motort tesznek az még nem lesz Merci!
Ugye itt nem a Daciával van a baj, hanem akkor ha azt állítanák róla pontosan ugyanolyan minőségű és ugyanolyan biztonságos mint a Mercedes, csak negyed áron!
Már ne is haragudj ha alapvető információkat hallgat el egy forgalmazó a termékéről az már eleve szóba sem jöhet.
Mint ahogy egyetlen nevenincs kínai gagyi gyártó által gyártott, amerikai matricával, NSF, WQA minősítés hamis látszatát keltő felirattal ellátott terméket soha nem vennék meg. Semmilyen kütyüt, nemhogy egy olyant amivel a családom egészségét, biztonságát kivánom megoldani.
Erre vannak megfelelő minősítésekkel rendelkező valóban biztonságos RO gyártók.
Akiben meg lehet bízni, pontosan lehet tudni az eredetét.
Vásárláskor egy termék közvetlen hasznán kívül más egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, mint például a megbízhatóságot és az élettartamot. Képes lesz-e az elkövetkező években folyamatos teljesítményt nyújtani? Ez különösen olyan készülékek és más viszonylag hosszabb élettartamú árucikkek vásárlásánál fontos, mint például egy víztisztító rendszer, ami az otthonomba beszerelésre kerül.
Figyelembe kell venni a készülék jótállását, és gondolni arra, hogy az csak annyira lehet jó, mint amennyire az a cég, amelyik adja.
Szintén figyelembe kell venni az alkatrészeket és a szervizt. Egy minőségi víztisztító rendszernek tartósnak kell lennie, de mint bármilyen más készüléknek, ennek is rendszeres szervizelésre van szüksége. Biztosítani tudja-e a cég folyamatosan az alkatrészellátást és a rendszeres szervizelést, még akkor is, ha esetleg váratlanul szüksége lenne rá?
A biztonság az egyik legfontosabb szempont. Jogom van tudni, hogy a gyártó megtett-e mindent a biztonság érdekében az általam vásárolt termék előállításánál. Valóban olyan anyagokból készül, melyből nem old ki a víz semmilyen toxikus anyagot? Biztosan képes eltávolítani a vízből mind azt, amit ígérnek a gyártók? Biztosan mindig kifogástalan vizet tud szolgáltatni?
Sorolhatnám még.
Én nem vagyok forgalmazó, csak igényes ember akit nem lehet hangzatos maszlagokkal félrevezetni.
A Dafo segítségével találtam meg azt a víztisztítót ami megfelel az elvárásaimnak.
Ez az OSMOTIC Silver RO berendezés.
Gyártója Európa legnagyobb és legrégebbi vízkezelő berendezés gyártó vállalata, a spanyol CEASA.
www.ceasaespana.com
Amint az elején is írtam, ne vedd személyes sértésnek, nem kételkedem a jó szándékodban valószínülek félrevezettek Téged.

| előzmény

33
Miskey
2007.10.13. 21:11

-S

| előzmény

32
Miskey
2007.10.13. 21:10

Még valami talán összekevered az ÁNTSZ-t az OTSH-val

| előzmény

31
Miskey
2007.10.13. 21:09

Óvatos!
Akkor tájékoztatnálak, hogy ismereteid elavultak. Az engedély sokkal újabb keletű, idei. Elmondanám, hogy GE membránnal vannak szerelve. Tájékoztatnálak, hogy arzén és nitrátok szempontjából is keményen határértéken belüli eredményeket produkálnak készülékeink. Remélem rosszindulatú megjegyzéseidet ezentúl megtartod magadnak, mivel sem neved nem vállalod, sem alternetívát nem adsz, hogy Te milyen készüléket tartasz jónak, vagy milyet forgalmazol, csak ahhoz értesz, hogy mindent legagyizz. Ezek után úgy érzem a véleményed gagyi, pedig régebben azt gondoltam rólad, hogy egy tájékozott korrekt ember vagy. Sajnos úgy érzem tévedtem
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

30
óvatos
2007.10.12. 16:44

Bizony frissítettem.
A véleményem nem változott. Kinai gagyi és nem tájékoztatják erről a leendő vásárlót.
Marha jól néz ki az OTH engedély, csak sz@rt sem ér.
Ha bárki ad a véleményükre, nyugodtan igya a csapvizet.Szerintük az tökéletes.
Lehet,hogy elkerülte a figyelmedet, vagy nem néztél utánna,a legutolsó gagyi víztisztító is ugyanilyen OTH engedéllyel rendelkezik.
Ócska parasztvakítás az egész.

| előzmény

29
Miskey
2007.10.03. 14:42

Óvatos!
Érdeklődnék frissítettél-e utolsó bejegyzésed óta

| előzmény

28
chopper
2007.08.25. 12:34

Üdvözlök mindenkit! Dafóval feltétlenül szeretném majd felvenni a kapcsolatot, mert hasonló a problémám. Nem tájékozódtam a témában annyira mint itt sokan, de majdnem két éve használok egy CWG duplex aktívszenes szűrőt, és meg vagyok vele elégedve. A kérdésem egyelőre az, hogy budai víz esetén érdemes-e komolyabb berendezésre (pl. RO) váltani? A CWG Hungary árul átfolyó rendszerő RO szűrőt is.
Chopper

27
óvatos
2007.08.23. 19:25

Tulajdonképpen semmi meglepő nem történt, csupán a kínaiak a saját termékeikkel exportálták azokat a minőségi problémákat is, amelyek már egy évtizede bosszantják az otthoni lakosságot. Legutóbb a pekingi országos élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet vezetőjét ítélték halálra, miután kiderült, hogy csúszópénzeket fogadott el cégektől, cserébe azért, hogy szemet hunyt néhány gyengébb minőségű termék forgalomba hozatala felett. Így például olyan gyógyszerek kerültek a piacra, amelyek tucatnyi gyermek halálát okozták Kínában. A pekingi hatóságok is kénytelenek voltak elismerni, hogy gondok vannak a minőségi szabványok betartásával. Az erre illetékes kínai hivatal legutóbbi közleménye szerint termékeik húsz százaléka nem felel meg a hazai biztonsági követelményeknek. Ismerve egy szigorúan ellenőrzött kommunista államban a hivatali statisztikák készítésének módszertanát, biztosak lehetünk abban, hogy a valós helyzet ennél sokkal rosszabb.

Ez még akkor is gond lenne, ha csupán magukat mérgeznék, hiszen a világ lakosságának egyötödéről van szó. A jelek szerint azonban a kínai hatóságok nem tudták megakadályozni azt, hogy a biztonsági követelmények mellőzésének gyakorlata ne gyűrűzzön be az exportba is.

A legsúlyosabb következményei ennek a hanyagságnak az amerikai exportban lesznek, ennek értéke az idén elérheti a háromszázmilliárd dollárt. A tengerentúlon ugyanis már régóta keresik azokat az indokokat, amelyekkel útját állhatják a kínai exportáradatnak. Minden ország termékeivel akadnak néha minőségi problémák. A gond csak az, hogy a kínai portékáknál ez olyan hatalmas tömegben fordul elő, hogy ez megkérdőjelezi az egész ottani minőség-ellenőrzési mechanizmus működőképességét.

| előzmény

26
óvatos
2007.08.23. 19:06

ˇKonkrétan melyik amerikai gyártó licensze alapján?
A Taichung tartomány a hamisított víztisztítók fellegvára.Az ott található gyárak egy kézben vannak, csak a nevük külömbözik.Az e-mail címük is azonos:@solewater
Miféle minőségről beszélsz?
Tele van a sajtó a kinából származó áruk botrányaival.MÉRGEZŐ műanyag alkatrészek a víztisztítóban, pld. ebből sem kérek.
Igen részegységeken is múlik a minőség.

| előzmény

25
Miskey
2007.08.22. 22:03

Ha neked az amerikai licensz alapján tajvanon gyártott termék kínai a szó szoros értelmében akkor fura a fefogásod. Ma minden nagy gyártó komoly műszaki ellenőrzés mellett kelet ázsiában gyártat, attól még az nem kínai.Pl Kínai a Bosch a Panasonic stb - ne tedd magad nevetségessé. Vagy csak fekázni akarsz?????????????????
Létezik viszont kínai-kínai.
Az okos megjegyzéseid és következtetés-levonásaid " nagy tudásod" ellenére a magyar szabványnak köszönhető, ami nem mindenben egyezik meg az EU-ssal
Az ismereteid felújításával mire jutottál? A kérdés másik felére miért nem válaszolsz? Nálad részegységeken múlik az egész minősítése.
Azt hiszem elfelejthetjük egymást

| előzmény

24
óvatos
2007.08.22. 13:48

nem tűntem el,frissítettem ismereteimet.
Ide illesztem,hogy lássa más is, hogyKínai gagyit árulsz.
http://www.ro-system.com/RO-116.htm

| előzmény

23
Miskey
2007.08.17. 20:17

PEBU!
Köszi szeptemberben élni fogok vele ki-ki alapon
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

22
Miskey
2007.08.17. 20:16

Szia ÓVATOS!
Látom olyan óvatos vagy, hogy eltüntél!!!!!
Ismereteid frissítsd fel aztán gyere újból, a bocs kérés lehetősége még adott
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

21
pébu
2007.08.13. 00:50

Hallo Sándor,
Hallo ovatos,
miután olvastam az "érdekes" hozzászólásotokat, persze "névtelenül" bátran lehet övön aluli ütéseket adni amik esetleg bumerángként visszaüthetnek, de azt is megértem ahogy Sándor reagált, mitöbb felszeretném mindkettötönek a következöt ajánlani: Meghívlak mindkettötöket egy vacsorára vagy egy sörre, ahol nyugodtan elbeszélgethetünk többek között a vízröl is. Tudom, hogy ez nem szokványos, de ez az ajánlatom önzetlenül szívböl jött. Ha elfogadjátok, válaszoljatok és megbeszéljük, hogy hol találkoznánk.
Üdvözlettel:pebu

| előzmény

20
Miskey
2007.08.12. 20:16

Az Aqvaport és egy ötlépcsős energetizálóval ellátott berendezést egynapon említeni kissé furcsa dolog

| előzmény

19
Miskey
2007.08.12. 20:14

Óvatos!
Látom tájékozott vagy a vizek területén, de biztos vannak dolgok amikben nem vagy naprakéssz.
Lenyűgöző ahogy felismered, az ökonetes, a lux és egyéb víztisztító berendezésekkel forgalmazó embereket, de nem írtál arról semmit, hogy Te milyen vizet fogyasztasz, vagy milyen víztisztítót árulsz. Amit eddig leírtál az ellenfél kontra lehetőségének kizárásával az nem téged tesz gagyivá?.
Szerintem ne itt vitatkozzunk, e-mail címem: miskeys@mail.tvnet.hu, kérlek keress meg.
Ja mégegy Én eddig nem gagyiztam senkit, maximum a készülékek tulajdonságait és ár-érték arányát kérdőjeleztem meg.
Üdv Miskey Sándor
U.i.: A hét első felében nem leszek gépközelben

| előzmény

18
óvatos
2007.08.12. 18:01

Iktatószám: OTH-4646/2004.
Kelt: Budapest, 2004. október 18.
Tárgy: RO-100 háztartási vízszűrő kisberendezés alkalmazása ivóvízellátásban

HATÁROZAT

Közegészségügyi szempontból engedélyezem a Chieh Sheng Co. Ltd. 106 Mingfu
Street Taya Taichung Taiwan R.O.C. ).által gyártott, előszűrőt, aktívszén-szűrőt, ultra-szűrőt visszasózó patront (Aqua filter) és UV fertőtlenítő egységet tartalmazó, RO-100 ivóvízszűrő kisberendezés

4. A készülék ivóvíz utókezelésénél az íz és szagrontó anyagok eltávolítására a halogénezett metánszármazékok, szabad és kötött aktív klór, oldott szervesanyagtartalom csökkentésére alkalmas
5. A berendezések nitrát és arzén eltávolítására nem alkalmasak

Tehát ugyanazt tudja,mint az Aquaphor nevű gagyi.

Becsületsértés??? Ne viccelj.Inkább maradtál volna csendben.

| előzmény

17
Miskey
2007.08.12. 17:54

Óvatos!!!
Bátor ember vagy!!!
Név nélkül bátran meríted ki a becsületsértés fogalmát.
A honlapom, nem tudom hol találtad meg, de annál sokkal gagyibbat is találsz, nekem erre telik egyenlőre, mert nem nyomulok úgy mint más.
Szeretettel meghívlak, hogy bocsánatot kérhess az említett bemutatóterembe mielött tulajdonosa esetleg feljelent becsületsértésért mert ilyen dolgokat írsz le egy fórumba. A magam részéről, csak egy beteg embernek tartalak aki így éli ki valamilyen hiányát.
A honlapom ismered elérhetőségem tudod, jelentkezz
Miskey Sándor

| előzmény

16
óvatos
2007.08.12. 16:44

Újabb ügynök!!!
Nektek aztán van bőr a képeteken!

| előzmény

15
Tibor
2007.08.12. 16:27

Szia!

Most indítottam el a topikom, címe AQUAPHOR víztisztító. Még csak fél éve használom, de nem tudnám elképzelni az életem nélküle. Amennyiben mégnem választottál, ajánlom figyelmedbe a www. aquaphor.hu lapon. Olcsó, de ennek ellenére szuper. Üdv: Tibor

| előzmény

14
óvatos
2007.08.10. 22:17

LUX ügynök!

A nagyotmondás a kenyeretek, két év alatt több százat?????
Örülnél 40-50 eladásnak is évente.
A túlárazott, Arzén és Nitrát eltávolítására az OTH szerint nem alkalmas kitétellel rendelkező masina,még ezen kívül miket nem tud eltávolítani???

| előzmény

13
óvatos
2007.08.10. 21:58

Tudatosháztartás.hu

Mégegy szépreményű ügynök.
Ökonetes bizonytalan származású ketyerével.
Hát nektek aztán semmi sem szent.
Nem volt elég az Ökonetnek a GVH 20 milliós bírsága, fogyasztó megtévesztés miatt?

| előzmény

12
óvatos
2007.08.10. 21:55

"Kedves"Miskey ügynök!

"A kínaitól én is óvakodnék"

Túl azon, hogy e fórumban nem megengedett a reklám,és Te pont ezt teszed,
Megnéztem a minden tudatos vásárló által kerülendőnek ajánlott GAGYI honlapodat.
Megdöbbenve tapasztaltam,hogy az általad kerülendőnek nyilvánított kínai gagyi víztisztítót árulod. Amerikai zászlóval, hamis WQA és NSF certifikációt igazoló matricákkal.
Szánalmas, hogy pont ide merészkedtél ezzel.
Az ásványvíz vs csapvíz fórumban is ezerrel nyomulsz.
Ha bárkit érdekel a kínai gagyi hamis megjelölésű árú, megnézheti a Tisztavíz üzletház honlapján.
Ott sem szerepel semmilyen gyártó, származási hely megjelölés, ugyanezeket a vacakokat árulják,az általad nyagyratartott korrekt cégnél.
Hát siralmas mit ne mondjak.
A Tudatos Vásárlók messzire kerüljék el az ilyeneket.

| előzmény

11
Miskey
2007.08.07. 00:00

Kedves Kriszti!
Egy telefont biztosan megér neked
06/20-934-73-77.
Magyarország legnagyobb választékával
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

10
Miskey
2007.08.06. 23:53

Ha ilyen jól ismered az ivóvíztisztító berendezéseket, akkor hogyan írhatsz le ilyen megdöbbentően buta dolgokat. Amit leírtál nagyrészt megalapozatlan, fekázó állítás. Ha ilyen dolgokat leírsz a forrást is írd le és bátran vitatkozhatunk.
1., Az átfolyós rendszerű sosem ad olyan tiszta vizet, mind a kisebb telj. tartályos.
2.,Ha nincs benne semmi olyan anyag ami poshadhatna mitől poshad?(Nem mostad ki a gyári tartályt?)
3., A legtisztább víz a desztillált víz, csak nem élő, de egyáltalán nem káros.
Utólag energetizálni kell,hogy visszaálljona 22-24 H-s rezgésszámra, valamint drága az előállítása
4., A visszasózást én is feleslegesnek tartom.
5., Igenis lehet 200 ezer alatt komoly jó készüléket kapni akár kettőt is, és garanciával. Akár öt évessel!!!!
6., A kínaitól én is óvakodnék.
7.,Ismered a tisztavíz élettani hatásait?
Személyes válaszod, vagy kérdéseid megírhatod: miskeys@mail.tvnet.hu
U.i.: Kíváncsi vagyok melyik cég termékével nyomulsz ilyen nagy mellénnyel
Üdv Miskey Sándor

| előzmény

9
aquamgy
2007.07.17. 22:37

Sziasztok!
Őszinte véleményt mondok!!!
Több mint 2 éve értékesítek víztisztító berendezést! Fordított ozmózis elvén működőt! Tartályos rendszerűt ne vegyetek!!! Lassú (óránként 4-5 liter víz), megposhad a víz, megmelegszik, stb....!!!! Több százat adtam el több száz olyan enberrel beszéltem akinek tartályos van, panaszkodnak! Én egy nagy cég alkalmazottja vagyok és átfolyós rendszerű víztisztítót forgalmazunk!! ( tartályos óránként max.:6-8 liter a mienk 60-70 liter)! Nem reklám ezért sem írok nevet! Sok gagyi van! '. amit nézzetek: min.: 20 éve létezzen a cég, átfolyós legyen, ami 200 e Ft-nál olcsóbb tuti kínai, csak pénzkidobás!!!
Desztilált víz káros!!!! Legyen pici anyag benne! Sózó patron gagyi és kamu, ill. mesterséges!!! Ha valakit érdekel: aquamgy@citromail.hu!

8
pébu
2007.07.17. 10:13

Szia Éva,
kérlek olvasd el elözö hozzászólásaimat...
üdv.
pebu

| előzmény

7
pébu
2007.07.17. 10:12

Szia kriszti,
kérlek olvasd el az én hozzászólásomat, valamint a www.viz-so.hu oldalunkon a vízzel kapcsolatos leírást.
üdv. pebu

| előzmény

6
n_kriszti
2007.07.16. 19:30

Sziasztok! Nézem a neten, de nem találom, hogy hol lehet víztisztítót venni. Tudnátok segíteni?

| előzmény

5
Éva1
2007.07.11. 09:10

Szia! Én is viztisztitót szeretnék venni, már hónapok óta nézelődöm, bemutató is volt nálam, de nem tudok eligazodni a termékek között. Valóban úgy lehet, hogy szinte ugyanazokat árulják más-más név alatt. Mivel én nem vagyok szakértő, örömmel venném, ha javasolnál valamit, ami igazán jó. Vagy esetleg nálad bevált.
Várom válaszod!

| előzmény

4
Jan
2007.07.01. 22:13

A vizet sajnos tisztítani kell, mert nagyon szennyezett.
A legjobb víztisztító a víz desztilláló készülék. Egy hátránya van, hogy egyszerre kevés vizet lehet készíteni vele.
Én évek óta desztillált vizet iszok és még nem haltam meg és az ásványaim sem mosódtak ki, mint azt az ANTSZ állítja egy honlapon. Ismerek olyant, aki egész életében csak desztillált vizet ivott és iszik.
A desztillált víz kúra pedig gyógyítóan hat. A legolcsóbb "gyógyszer". A vért csak ezzel lehet átmosni. Ennek a leírását is metalálod az interneten.
Ez a Mazdaznan féle vízkúra.
Mivel ez a készülékkel egyszerre nem sok vizet lehet előállítani én is vettem egy dupla ozmózisos víz tisztítót egy magyar cégtől. A cég nem tűnik el, mert már tíz éves. Nem érdekelt az eredete. Nem a tisztító eredete a fontos, hanem a kijövő víz minősége. Ezt pedig meg lehet mérni. A garancia nem fontos, mert stabil és nem megy tönkre. Nálam több mint egy éve működik. Másoknál még régebb óta. Az ANTSZ miatt csak visszasózó patronnal lehet forgalmazni. Ez sajnos tízezer forint többletköltség. A beszerelésnél ezt ki lehet iktatni és így majdnem desztillált víz minőséget kapunk.
A csapvíz vezetőképessége nálam 260 egség. Az ozmózisos 0,16 a desztillált víz 0,016 egség.
A vízkúra csak desztillált vízzel működik.
A vízdesztilláló készüléket mindig viszem magammal, ha valahová elutazok.
Egyébként Svájcban és Németországban, lehet, hogy másutt is forgalmaznak tiszta természetes szűretlen ásványvizet amely majdnem desztillált víz minősségű. LAURETANA
Üdvözlettel Jan zivoviz@gmail.com

3
pébu
2007.06.14. 23:31

Hallo dafo!
véletlenek nincsenek....., most olvastam a minöségi víztisztító-i leveleket. Èn 10 éve foglalkozom víz-zel, rengeteg pénzt költöttem különbözö berendezésekre, de csak így lehet tapasztalatot szerezni. A magyarországon elterjedt osmosis rendszerü víztisztítitó tényleg a legjobb - legalább is a mechanikai viztísztítás területén. Nekem is jó szolgáltot tett öt évig, 2002-ig. Akkor ismertem meg (kislányom betegsége révén) egy teljesen más jellegü módszert, amelynek a hatása tapasztalataim szerint egyedülálló. A lényege az, hogy a víz képes magát renbehozni, ha megint a természetes állapotába kerülhetne vissza, mint egy jóminöségü forrásvíz - ill. élö víz. Biofizikailag a csapvízünk még a ozmózisos víz is, az elötte benne lévö káros anyagok információját / rezgését továbbra is magában hordozza, ezért csak 400-420 nm-en (nanométer) "rezeg". Túl alacson a frekvenciája. Sejtjeinknek (minden élölénynek) 730-740 nm-es rezgésü vízre van szüksége. (mint egy jó forrásvíz) Annakidején nem tudtam elképzelni, hogy ez amódszer müködik, ma tudom, hogy igen. Ugyanis minden anyagnak megvan a megfelelö frekvencia mintája amyely alapján minden anyagot be lehet azonosítani.(mint az embeknél a DNS)Ha az adott anyag rezgésmintályát kioldom (ellenfrekvenziával) akkor megváltozik az anyag szerkezete. Ez gyakorlatban a következöképpen müködik: pl. a vízkönek 400 nm-en olyan a struktúrája, hogy mindenhol lerakódik. Amennyiben ha kioldom a frekvenciáját, akkor úgy változik meg(fizikálisan) a szerkezete ("betokosodik"), hogy nem tud lerakódni, egyszerüen kifolyik / átfolyik mint ahogy a vízvezeték- csöveken, ugyanúgy az érrendszerünkön is. Ezt ma egyszerüen mikroszkóppal be lehet bizonyítani. ezzel kapcsolatban további információkat, a www.viz-so.hu honlapon kaphat. Amennyiben ezen tulmenöen még több információt szeretne, szívesen állok rendelkezésre.
Üdv. pébu

2
tudatoshaztartas.hu
2007.06.10. 07:38

Szia! Szerintem az a legjobb víztisztító amiről meg vagy győződve, hogy Neked valóban ez a legjobb... Nekem az ökonetes reverse ozmózisos víztisztítóm van és nagyon meg vagyunk vele elégedve, 2 és fél éve használjuk és még nem volt semmi gondunk... Azóta a háziállatok is ezt a vízet isszák! :-)

Üdv: Gábor

Ha kell bővebb tájékoztatás, akkor küldök szívesen, hogy minél több anyagod legyen a jó döntéshez!

1
dafo
2007.05.16. 16:06

Üdvözlöm az ide látogatókat!
Talán valaki tudna végre megfelelő tanácsot adni.
Szeretném megoldani a csapvíz megfelelő tisztítását,egy valóban minőségi berendezéssel.
Hosszú hónapok óta próbálok találni egy komoly minőséget képviselő rendszert,de úgylátszik Magyarországon csak szerencselovagok vannak,akik összevissza hazudozva megpróbálják rásózni a gagyijukat az érdeklődőkre.
Több tucat honlapot átböngésztem, több ezer fórummal együtt,és igy jutottam erre a következtetésre.
Elöször is kizárólag [b]fordított ozmózis[/b] elvén működő berendezést kerestem,mert véleményem szerint csak az a számomra megfelelő!
Gyógyszervegyész lévén vannak ismereteim a működéséről,és hát eléggé beleástam magam a témába.DE...
Röviden a tapasztalataimról:
Eddig nem találtam olyan céget ahol megfelelő tájékoztatást kaptam volna,hogy az általuk forgalmazott terméket ki gyártja pontosan?
Hol gyártják?
Mi a pontos típusa?
Mi az amit beszerelnek valójában?
Rendelkeznek-e valamilyen komolyabb minőségvizsgáló szervezet minősítésével?
Jöttek nekem ANTSZ engedélyszámmal,csak mikor megnéztem az eredeti engedélyt mindíg kiderült,vagy nem arra szólt amit Ők árulnak,vagy nem is minősíthető reverz osmozis technológiának,vagy ARZÉN és NITRÁT eltávolításárs nem alkalmas kitételt tartalmazott.
Egyébként abszolúte hidegen hagyna az ANTSZ engedélye,hiszen szerintük a vezetékes víz is megfelelő!
A többség mind ugyanazt árulja eltérő megnevezéssel.
A legnagyobb megdöbbenésem akkor, volt miután rájöttem az eredeti amerikainak titulált készülékek egytől egyig KINAI gagyigyártóktól származnak!Van egy tartomány ahol erre specializált üzemek vannak.
Más más néven gyakorlatilag ugyanazt gyátják.
Az eredeti honlapjukon a fényképeken látható készülékeken amerikai zászló van,tehát előre tervezett megtévesztés.
A másik trükk,hogy némelyik Amerikában létrehozott egy céget, és igy titulálják eredeti amerikainak.
Vettem a fáradtságot,hogy ennek mind alaposan utánnajárjak.
Hátha van olyan ember aki tud ajánlani egy magyarországon levő céget aki ezektől eltérően valóban minőséget árul!
Kezdem azt hinni nincs ilyen.
A megoldás persze az is lehetne ha kintről rendelném meg de akkor le kell mondjak garanciákról,nics szervízháttér,stb.
Tud valaki tippet adni?
Kérem azokat akik szerint nem kell tisztítani a vizet ne akarjanak lebeszélni,nem az Ő okosságukra van szükségem!
Több ezer fórumos oldalt átböngésztem már.
Előre köszönöm a jószándékú tanácsokat!

ugrás a tetejére

Ha hozzá szeretnél szólni, lépj be vagy regisztrálj.

03.16. A nanotechnológiáról mindenkinek

03.09. Hulladékból Termék Kiállítás 2010

03.13. A tavasz hírnökei – Egyhajúvirág túra a Csodaréten

Szupermarket

Gyümölcsjoghurt

Mobiltelefon-szolgáltatás

Tiszítószer

Ingatlanbazár

SCIENNET TÖRZSVÁSÁRLÓI RENDSZER, "GAZDAGODJON MEG KÖLTEKEZÉSEIBŐL!" KÉSZ ÁTVERÉS ,VAGY MAGYAR VISZONYOKRA KREÁLT ÁRUKAPCSOLÁSOS PIRAMISJÁTÉK???

hitelfelvétel

A fele elfogyott

Városökológia

Gazda(g)ságunk újrafelfedezése

Az év felhasználóbarát honlapja

jogi közlemény | impresszum | támogatók | rss