fbpx

E 442 – Ammónium-foszfatidok

Leírás

Az ammónium-foszfatidok a glicerin (E 422) zsírsavakkal és foszforsavval történő észterezésekor keletkeznek. A különféle összetételű vegyületek különösen alkalmasak arra, hogy a víz- és zsíroldható anyagokat egyenletesen keverékben tartsák. Emulgálóhatását például a csokoládé gyártáskor használják, hogy javítsák annak folyékonyságát.

Előállítás

Az ammónium-foszfatidok előállításának kiinduló anyagai az étkezési zsírok, amelyeket foszfor-pentoxiddal és ammóniával reagáltatnak.

Használat

Az ammónium-foszfatidok kizárólag kakaó- és csokoládékészítményekhez engedélyezettek. A felhasználható legmagasabb mennyiség 10 g/kg.

Biztonság

Az ammónium-foszfatidok veszélytelennek számítanak.

A szervezetben a zsírsavakhoz hasonlóan lebomlanak.

Elfogadható napi beviteli mennyiség (ADI)

30 mg/kg

Ezekbe a típusokba tartozik

Támogass minket, hogy több hasznos tartalmat tudjunk mutatni neked a jövőben is!
Kapcsolódó cikkek
Még több cikk
Legfrissebb cikkek
Még több cikk
Legfrissebb videók

Segítünk a tudatos vásárlói döntésben!

Termék tesztek

Képezd magad a webinárjainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás