E 427- Kassziagumi

Leírás

A kassziagumi a Cassia tora és Cassia obtusifoli (Leguminosae) magvak tisztított őrleménye. Elsősorban nagy molekulatömegű, poliszacharidok (mannózok galaktózok) alkotják.

Előállítás

A Kasszia a magvakat hántolják és hőkezeléssel csírátlanítják, majd megőrlik és átszitálják. Az őrölt magot propán-2-olos extrakcióval tovább tisztítják.

Használat

A kassziagumi meghatározott élelmiszerekben használható az előírt maximális adagolási szintek betartásával. A leginkább a fagylaltok habosodásának javítására, zsír/olajmartes szószok állományának a javítására, és különböző termékek víztartalmának stabilizálására használják.   Többek között az alábbi termékekben használható: 
  • Tejtermékek (max. 2,5g/kg)
  • Fagyasztott élelmiszerek(max. 2,5g/kg) 
  • Töltelékek (max. 2,5g/kg) 
  • Húskészítmények (max. 1,5g/kg) 
  • Levesporok (max. 2,5g/kg) 
  • Szószok (max. 2,5g/kg) 
 

Biztonság

Egészségügyi hatásairól hosszútávú adatok nem állnak rendelkezésre.   Az emberi szervezetben a növényi rostokhoz hasonlóan viselkedik, nem emészthető, de a bélflóra egyes mikroorganizmusai fermentálhatják (saját anyagcseréjükhöz fölhasználják).  Ez okozhat puffadást, bélgáz fejlődést.  

Figyelem!

  • KOCKÁZAT: Ennek az adalékanyagnak a fogyasztásával kapcsolatban egészségügyi problémák, kellemetlen hatások merülhetnek fel.

Ezekbe a típusokba tartozik



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében