E 407 - Karragén

Leírás

A karragén azoknak a hosszú szénláncú szénhidrogéneknek (poliszacharidok) az összefoglaló neve, amelyek különféle vörösalga-fajok sejtjeiből származnak. Karragénként az élelmiszerekben csak meghatározott, nagymolekulájú karragének keverékei engedélyezettek.

Az élelmiszerek összetételétől függően a karragének stabil gélek vagy sűrű folyadékok előállítására is alkalmasak. Gyakran más növényi sűrítőanyagokkal összekeverve alkalmazzák.

Figyelem!

  • BIO: Ez az adalékanyag felhasználható feldolgozott ökológiai élelmiszerek előállításához. (forrás: vonatkozó jogszabályok)
  • ALLERGIA: Ennek az adalékanyagnak a fogyasztása az arra érzékenyeknél allergiás vagy allergia-szerű tüneteket okozhat.

Ezekbe a típusokba tartozik



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében