E 350 - Nátrium-malát

Leírás

A nátrium-malát az almasav (E 296) nátriumsója. Az almasavhoz hasonlóan a malátok minden élő sejtben megtalálhatóak.

Előállítás

A nátrium-malátot kémiai reakcióval almasavból állítják elő.

Használat

A nátrium-malát az összes élelmiszerben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, valamint néhány egyéb termék, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatóak.

Az E 350 főként a következő élelmiszerekben engedélyezett:
• Gyümölcs- és zöldségkonzervek (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Lekvár, dzsem, gyümölcszselé (mennyiségi korlátozás nélkül)
• Citromlé (max. 350 mg/kg)

Biztonság

A malátok veszélytelennek számítanak.

Ezekbe a típusokba tartozik

Lásd még



  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében