fbpx

| Novok-Rostás Lilla

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Zöld óvszer februártól

A környezetbarát tisztítószereket forgalmazó Seventh Generation cég alapítója, Jeffrey Hollender, miután a cége 2010-ben csúnyán megvált tőle, idén egy újabb fenntartható termékötlettel rukkolt elő. 

Lányával közösen indított vállalkozásában 2014 februárjától olyan fair trade óvszereket kíván a piacra dobni, amelyek ellentétben sok más óvszerrel, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, és amelyek alapanyaga FSC-tanúsítvánnyal rendelkező dél-indiai ültetvényről származik.

A fenntarthatósági guru lánya, Meika a termék marketingjéért felelős. Mivel az óvszervásárlók 40%-a nő – akik általában rendkívül kényelmetlenül érzik magukat ebben a vásárlói szerepben –, igyekeznek őket megszólítani: olyan designt alakítottak ki, amely letisztult, egyszerű, nem hivalkodó.

Ami az óvszer anyagát illeti: kevesebb benne az allergizáló protein és nem tartalmaz N-Nitrozaminokat, amelyek egy friss német tanulmány szerint növelik a rák kialakulásának kockázatát.

A Sustain márkanevet kapott óvszer ára nagyjából megegyezik majd a piacvezető márkák áraival. (Mivel ezen a piacon a cégek általában óriási árréssel dolgoznak, ők még kisebb árréssel is nyereségesek lehetnek).

Ráadásul a profitjuk 10%-át olyan amerikai szervezeteknek ajánlják fel, amelyek az alacsonyjövedelmű társadalmak reproduktív egészségügyi ellátását segítik. Mindezek alapján apa és lánya talán joggal hirdetik, hogy a Sustain a jelenleg a piacon található óvszerek közül a legtermészetesebb és legetikusabb termék.

Kép és szöveg forrása: fastcoexist.com

A cikk a Vidékfejlesztési Minisztérium PTKF/1329/2013-as számú Zöld Forrás pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás