fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Van segítség problémás külföldi jegyvásárlás esetén

A Európai Fogyasztói Központ segítségét kérhetjük számos esetben, amennyiben online jegyvásárlás esetén nem jutunk dűlőre a jegyet árusító céggel.

Hétköznapi helyzet, főleg a fesztiválszezon közeledtével, hogy online vásárolunk valamilyen eseményre belépőjegyet, feltételezhető, hogy nem nézzük meg az oldalt üzemeltető cég székhelyét. Ha semmi gond nincs, nem is kell foglalkoznunk tovább a dologgal, ám ha bármilyen fogyasztói probléma merül fel s nem tudunk megegyezni, fontos tudni, hogy van ingyenes segítség hazánkban: amennyiben a cég székhelye másik eu-s tagállamban vagy Izlandon vagy Norvégiában található, kérhetjük az Európai Fogyasztói Központ segítségét, tanácsát. 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő központ tájékoztatása szerint az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni

  • A külföldi webáruházban, közvetítő oldalakon vásárolt jegyekkel kapcsolatos probléma esetén fogyasztói jogaink érvényesítése nehézségekbe ütközhet, és a kapcsolatfelvételnek a nyelvi korlátok mellett földrajzi akadályai is lehetnek.

  • Javasolt, hogy kizárólag hivatalosan kijelölt viszonteladóktól, jegyirodáktól vásároljuk meg a jegyeket. A hivatalos jegyértékesítő pontokról és weboldalakról a rendezvény vagy sportesemény szervezőjénél (pl: honlapján) tájékozódhatunk.

  • Óvakodjunk az olyan weboldalaktól, amelyek arról próbálnak meggyőzni minket, hogy náluk még kapható jegy – általában az eredeti ár többszöröséért – olyan eseményre, melyekre hivatalosan már az összes elkelt. Ilyen esetekben az eladók általában azt ígérik, hogy a jegyet rövid idővel az esemény előtt küldik meg a vásárlónak, vagy pedig a helyszínen adják át részére. Utóbbi esetben többszöri ígérgetés ellenére a jegyet gyakran nem kapja meg a helyszínre kiutazó fogyasztó, az eladó pedig elérhetetlen lesz.

  • Fontos tudni, hogy belépőjegy online megvásárlása esetén a fogyasztót nem illeti meg jogszabály alapján elállási jog, azaz a jegyvásárlás után nem gondolhatjuk meg magunkat, és nem kérhetjük vissza a jegy árát, ha mégsem tudunk elutazni a rendezvényre.

  • A szervező döntése alapján a megvásárolt jegyek továbbértékesítésének is szigorú szabályai lehetnek, amelyek be nem tartása a jegy érvénytelenségét és a rendezvényre való bejutás meghiúsulását is eredményezheti.

A fenti tanácsok hasznosak lehetnek a 2016-os év egyik nagy érdeklődésre számot tartó sporteseményével, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban is. A jegyvásárlásra és a jegyek továbbértékesítésre vonatkozó tudnivalók és szabályok megtalálhatók az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján.

 

Forrás: NFH

Kép forrása: www.pixabay.com

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében készült. 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás