fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Utazzunk olcsón vonattal Európában

Egyesek már a nyaralás előtt hónapokkal lecsapnak egy-egy akciós repülőjegyre, mások az utolsó pillanatig halogatják, majd autóba pattanva indulnak üdülni. Vonatra azonban még nem késő kedvező árú jegyet keresnünk.

Hosszabb távok megtételére a legzöldebb megoldás a vasút. Mivel azonban a MÁV jóval kevesebb energiát fordít hirdetésre, mint például a légitársaságok, egy kicsit szemfülesebbnek kell lenned, hogy rájöjj, merre és milyen kedvezményekkel tudsz útra kelni. Az alábbiakban bemutatunk néhány kedvezményes vonatozási lehetőséget, olvashattok vonatos kirándulásokról, tengerparti ajánlatokról és az Interrail bérletekről is. 

A teljes európai kínálatért érdemes felkeresi a MÁV Nemzetközi utazás weboldalát vagy érdeklődhetsz a fővárosi József Attila utcai és vidéki jegyirodákban, illetve a pályaudvarok nemzetközi jegypénztáraiban is.

 

Kedvezményes jegyárak, állandó kedvezmények

SparScheine névre hallgat az egyik kedvezményes jegytípus, amellyel jó előre, korlátozott számban váltható jegy számos európai országba, nappali és éjszakai vonatokra is. Ha szemfüles vagy az alábbi kedvezményeket csípheted el: Bécs 13 eurótól, Prága, Graz, Kolozsvár már 19 eurótól, München és Berlin akár 29 eurótól.

Oda-vissza kedvezményekszámos közép- és kelet európai országba jóval kevesebbért vehetsz retúr jegyet, mintha külön vennéd meg a két jegyet. A kedvezmények mértéke 30 és 60% között mozog.

Viszonylati kedvezmények: akadnak olyan úticélok, amelyekre speciális kedvezmény van, amely meghaladja az oda-vissza kedvezményeket is. Így például Pozsonyba már 17,5 euróért, Münchenbe 142 euróért, Ljubjanába már 49 euróért válthatsz retúr jegyet.

City Starcsoportosan (max 5 főig) kedvezményesebben utazhattok ezzel a jegytípussal Ausztriába, Németországba, Csehországba, Bulgáriába és Romániába.

 

Kirándulások vonattal

Ha csak egy napra vagy egy hosszú hétvégére szeretnél elutazni, a kiránduló jegyek jó megoldást jelenthetnek. Ezek sokszor olyan verzióban is kaphatók, amellyel a helyi tömegközlekedést is igénybe veheted. Néhány példa:

  • Bécs: retúr, városi közlekedéssel 43 euró
  • Prága: retúr, városi közlekedéssel 59 euró
  • Graz és Linz: retúr 39 eurótól
  • Arad és Nagyvárad: retúr 21 eurótól

 

Vonattal a tengerpartra

A nyári hónapokban számos közvetlen szerelvény vagy kocsi közlekedik Délkelet-Európába, a tengerparti üdülőhelyek felé. Így akár a horvát, bolgár, montenegrói tengerpartra is utazhatsz vonattal.  A menetjegyárak oda-vissza útra a 2016 szezonban az alábbiak szerint alakulnak:

  • Horvátország: Split 80 eurótól, Rijeka 58 eurótól
  • Montenegró: Bar 66 eurótól
  • Szlovénia: Koper: 88 eurótól
  • Bulgária: Burgasz 139 eurótól, Várna 123 eurótól

Fekvőhelyes vagy hálókocsi igénybevétel esetén plusz díjjal kell számolnod, amelynek költsége 10 és 27 euró között mozog. A szlovén és horvát tengerpartra 10-12 óra alatt lehel eljutni vonattal, míg a bolgár tengerpartra közel egy napig tart az út.

 

Korlátlan vonatozás Európa szerte…

Ha korlátlanul szeretnél egy országban vonatozni, vagy több országot felkeresnél az utazásod során, akkor érdemes tájékozódnod az Interrail bérletekről. Az Interrail Globál bérlet Európa 30 országában érvényes, és különböző időtartamokra váltható. Az 5 napos felnőtt bérlet 264 euró míg az egy hónapos már 626 euró. Az Interrail bérlettel kedvezményesen vagy akár ingyen is utazhatsz bizonyos autóbuszvonalakon és hajókon is.

Az Interrailnek vannak egyországos bérletei is. Ezeket egy hónapig tudod használni, és 3, 4, 6 vagy 8 napon keresztül utazhatsz velük korlátlanul az adott országban. Néhány példa a 3 napos, egy hónapon belül leutazható felnőtt bérletekre, másod osztály esetén:

  • Szerbia, Macedónia – 56 euró
  • Csehország, Románia, Portugália, Törökország, Görögország – 78 euró
  • Svájc, Olaszország, Benelux államok – 118 euró
  • Ausztria, Spanyolország, Svédország – 173 euró
  • Németország, Franciaország, Nagy-Britannia – 203 euró

 

Kép: Pixabay

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-15. 15-2015-00014 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.   Az eredeti cikk az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával készült 2009-ben.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás