fbpx

| Tudatos Vásárló

Termékteszt: sportkamera

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 151 sportkamerát tesztelt nemzetközi laboratóriumban az ICRT hálózat keretében. A következő szempontokat vizsgáltuk: kép- és hangminőség, akkumulátor, kezelhetőség, tartósság. 

A tesztelt sportkamerák közül 44 Magyarországon is kapható, a többit külföldi webáruházakban tudjuk beszerezni. Az itthon is megvásárolható készülékek ára 11 ezer és 215 ezer forint között mozog.

 

Jó hír, hogy tartósságra a tesztelt termékek közül 140 maximális pontot kapott. Vagyis azt a célt szolgálják, amiért valószínűleg megvesszük: búvárkodhatunk, raftingolhatunk velük, de ha véletlenül leejtjük a kamerát, mondjuk bringázás közben, akkor sem kell aggódnunk, mert bírják az ütést és a vizet. A tartósság tesztelése során a készülékeket 50 alkalommal ejtették le 50 cm magasról, és 30 percet voltak víz alatt, 91 cm mélyen.

A teljes tesztet itt olvashatod >>>

Szintén jó hír, hogy a készülékek elég felhasználóbarát módon működnek, ami nem utolsó szempont, hiszen leginkább olyan helyzetben használjuk ezeket, ahol nem érünk rá hosszú perceken keresztül keresgélni a menüben, és megfejteni a különböző ikonok jelentését. Kezelhetőségre 45 termék kapott 4-es vagy jobb pontot a 0-tól 5-ig terjedő skálán, de több mint a termékek fele legalább közepes értéket ért el. 

Rossz hír viszont, hogy a sportkameráktól nem várhatunk természetfilm közeli moziélményt, még akkor sem, ha terméket gyönyörű búvárfotókkal reklámozzák. Mindössze 9 készülék kapott 3 pontot képminőségre (fotó és videó), ebből egy GoPro és a többi mind Sony kamera volt. A többi még ennyit sem ért el.

Hangminőség terén még gyengébben szerepeltek a készülékek: egy sportkamera sem ért el 3-as pontot, 83 készülék 1-es vagy annál gyengébb pontot kapott 0-tól 5-ig terjedő skálán.  Ezek között vannak ismert, nagy márkák is: például a Panasonic, Polaroid, Toshiba, Sony, Nikon, GoPro. Az ár itt sem irányadó, mert 35.000 forintos és 215.000 forintos készüléket is vehetünk gyenge hangminőséggel.

Nem utolsó szempont a kamerák kiválasztása során, hogy meddig bírja az akkumulátor cserélés, feltöltés nélkül, hiszen nem túl praktikus, ha snowboardozás vagy ejtőernyőzés közben akkumulátort kell cserélni. Mindössze 13 készülék kapott legalább 4 pontot a tartósságért, mert legalább 3 órán keresztül használhatóak akkucsere nélkül. 45 készülék csak 2 pontot vagy annál kevesebbet kapott, mert legfeljebb másfél órát bírta az akkumulátoruk a teszten. Itt is találunk 50.000 és 215.000 forintos terméket is.

A teljes tesztet itt olvashatod >>>

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás