fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Taxitársaságokat bírságolt a GVH

Közel 9 millió forint bírságot kapott a Taxi PLUS, a Taxi 2000 és a Top-Taxi, mert a fogyasztókat megtévesztő módon tüntette fel kedvezményes viteldíjait.

A Taxi PLUS Szolgáltató Kft. 2011. március 25. és 2011. szeptember 1. között, majd a Taxi PLUS SERVICE Zrt. 2011. szeptember 2. és 2012. február 1. között 150 Ft/km-es tarifával népszerűsítette szolgáltatását, valamint 1900 Ft-os ár díjjal ajánlotta repülőtéri transzfer szolgáltatását.

A rádióhirdetéseiben, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon nem derült ki a fogyasztó számára, hogy azt csak a VIP kártyával rendelkező utasok vehetik igénybe. A kedvező repülőtéri transzfert reklámozó hirdetésekből sem derült ki, hogy azon az áron csak egy szűk kör veheti igénybe a szolgáltatást: a kedvező transzferdíj csak a repülőtér 1. termináljára és csak a meghatározott 2 kerületből volt érvényes.

A Taxi-2000 Hungary Zrt. 2009. május 20. és 2011. február 28. közötti időszakban, a Top Taxi-2000000 Kft. 2011. március 18. és 2012. június 6. között „Taxi2000” név alatt nyújtott szolgáltatását 164 Ft/km-es tarifával népszerűsítette, azonban tájékoztatásaiban a kedvezményes viteldíj alkalmazási feltételeiről valótlan üzenetet közvetített.

A hirdetések főüzenete szerint a viteldíj 164 Ft/km, ugyanakkor a tarifa alkalmazásának feltételeit (telefonos rendelés, törzsutas kártya használata) megjelenítő kiegészítő tájékoztatások nem váltak a fogyasztók által ténylegesen észlelt reklámüzenet részévé.

A körülmények részletes vizsgálatát követően a GVH megállapította, hogy a vállalkozások fenti magatartásukkal a fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytattak.

A GVH a jogsértés elkövetéséért a Taxi PLUS Szolgáltató Kft.-re 4.700.000 Ft, a Taxi-2000 Hungary Zrt.-re 2.200.000 Ft, a Top Taxi-2000000 Kft.-re 1.700.000 Ft bírságot szabott ki.

 

Forrás: GVH

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás