• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Támogasd a klímatörvényt!

2010.02.09. /
Tegyél te is azért, hogy a Parlament még februárban elfogadja a klímatörvényt. A törvénynek nem csak környezetvédelmi, hanem társadalmi, gazdasági szempontból is pozitív hozadéka van.

A Magyar Természetvédők Szövetsége 2008-ban kezdeményezte egy klímatörvény megalkotását. A kampányt több tízezer állampolgár, 200 civil szervezet támogatja. A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 2009 elején a folyamat élére állt. Kezdeményezésükre az Országgyűlés 2009 júniusában közel egyhangú határozatban döntött az éghajlatvédelmi kerettörvény előkészítéséről. Az NFFT a törvény tervezetét elkészítette és 2010. január 21-én elfogadta. A tervezet elérhető a www.klimatorveny.hu honlapon.

A törvény nemcsak környezeti ügyekkel foglalkozik, hanem számos társadalmi, gazdasági pozitív hatása van. Ezért is csatlakozik a kampányhoz egyre több nem környezetvédő civil szervezet.

A törvénytervezetet az NFFT parlamenti képviselő tagjai - a négy parlamenti párt részéről - a napokban nyújtották be az Országgyűlés részére. Februárban mindössze négy parlamenti ülésnap lesz, ezért csak jelentős társadalmi nyomás mellett várható, hogy a Parlament kivételes eljárásban tárgyalja és fogadja el a törvényt.

Ehhez kérjük a támogatásotok az alábbi levélhez való csatlakozással. Csatlakozást az info[kukac]mtvsz.hu címre, vagy a 1/2167295 faxszámra küldjed legkésőbb  2010. február 11-ig.

További információ: www.klimatorveny.hu, Farkas István, Botár Alexa, MTVSZ, info[kukac]mtvsz.hu, 1/216-7297

 

   • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében