fbpx

| Tudatos Vásárló

Segíts megtalálni a fenntartható papírzsepit, WC papírt!

Több olyan független minősítés is van, amelyek segítik a fogyasztót, hogy környezetkímélőbb terméket válasszon. Tudod, hol lehet venni öko papírzsepit vagy WC papírt? Írd meg nekünk, és közkinccsé tesszük a hamarosan megjelenő adatbázisunkban. 

Blaue Engel címke minősítő rendszerében komplexen jelennek meg fogyasztói és környezeti érdekek. Papírtermékeknél érdemes a 100% újrahasznosított papírból készült feliratu logót keresni.

 

 

 

 

 

Azokat a termékeket vagy szolgáltatásokat, amelyeknek kedvezőtlen környezeti hatásaik jelentősen kisebbek, mint a hasonló célra szolgáló termékeké és szolgáltatásoké uniós ökocímkét kaphatnak, ez az EU Ecolabel.  

 

 

 

 

Az Európai Uniónak is és több más államnak van nemzeti környezetbarát védjegye. A skaandináv régió ökocímkéje a Nordic Ecolabel.

Ismered a Termékcímke adatbázisunkat? Itt számos termékcímkéről olvashatsz, hogy melyiket érdemes keresni és melyiket nem.  

 

 

 

 

Az Forest Stewardship Council (FSC) felelős erdőgazdálkodást igazoló tanúsítványrendszer. A minősítés szavatolja, hogy az erdőgazdaságok, faipari üzemek, bútorgyárak betartják a szervezet szabványait és előírásait, s az általuk forgalmazott termékek megfelelnek a környezettudatos és társadalmilag felelős termelés, gyártás feltételeinek. 

 

 

Szerencsére már nálunk is kaphatók a fenti jelöléssel ellátott termékek. Ha ilyennel találkozol, kérjük írd meg nekünk a bolt és a termék nevét április 30-ig a szerk@tudatosvasarlo.hu címre, és közzétesszük a hamarosan megjelenő adatbázisunkban. 

 

 

Tetszett a cikk? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás