fbpx

| Tudatos Vásárló

Írj „hagyományos” levelet a fákról!

Levélíró pályázatot hirdetett a Magyar Posta általános iskolás korú gyermekek számára. A felhívás témája az erdők védelme. A legjobb gyermeklevél képviseli majd Magyarországot 2011-ben a 40. alkalommal meghirdetett világversenyen.

A világ postáit tömörítő Egyetemes Postaegyesület (UPU) 40. alkalommal hirdette meg nemzetközi gyermek és ifjúsági levélíró pályázatát.  A téma ebben az évben: „Képzeld el, hogy fa vagy egy erdőben. Írj egy levelet valakinek és ebben magyarázd el, miért fontos az erdők védelme.” A témaválasztás aktualitását az adta, hogy 2011-ben ünnepli a világ a Fák Nemzetközi Évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intéz a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez, valamint más nem kormányzati, privát és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására a fenntartható fejlődés érdekében.

A pályázatokat kézzel – lehetőleg tollal – kell megírni. A pályamű a klasszikus levél tartalmi és formai szabályainak meg kell feleljen, azaz tartalmaznia kell a feladó és a címzett adatait, megszólítást és elköszönést, valamint a levélírójának aláírását. A levél terjedelmét tekintve korcsoportonként változó: az 1-2-3. osztályosoknál minimum 100 szó, a 4-5-6. osztályosoknál minimum 150 szó, a 7-8. osztályosoknál minimum 200 szó. A nemzetközi pályázati feltételek szerint a terjedelemnek 500 és 1000 szó között kell lennie. Részvételi feltétel továbbá a pályázati adatlap csatolása – mely letölthető a www.posta.hu honlapról.

A pályázatokat 2011. január 30-ig kell megküldeni a Magyar Posta Kommunikációs osztály Budapest 1972 címre.

Ebben az évben nem csak a levelek tartalmát, hanem az illusztrációját is értékeli „levélszépségverseny” keretében a – Csukás István meseíró által vezetett – zsűri.

További információ a pályázatról itt >>>

 

Kép [cc] amy

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás