fbpx

| Tudatos Vásárló

Olvasóink küldték: veteményes balkonon, ablakban

Nem csak a kerttulajdonosok büszkélkedhetnek szép paradicsommal vagy fűszernövényekkel. A lelkes városi kertészek az ablakba vagy a balkonra is szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó veteményest varázsolhatnak. Válogatás Olvasóink fotóiból.

Alberték Miskolcon, a 2. emeleti lakásuk erkélyén vágtak bele a kertészkedésbe. Mint megtudtuk idén háromféle bazsalikom, rozmaring, kakukkfű oregano  csombor,  paprika, újhagyma és kétféle paradicsom is terem. Csak hab a tortán, hogy az öntözéshez szükséges vizről a 200 l-es zöld esővíztartály (a 2. képen látható) gondoskodik, amely a szomszéd ház tetejéről gyűjti össze a csapadékot. Gratulálunk a kreatív és zöld helykihasználásért! 

Miskolc

Györgyi szintén egy társasház erkélyén gazdálkodik. Képen lévő eredetileg mini balkon paradicsom, úgy tűnik jól érzi magát, és már csak hely hiányában nem nő nagyobbra.

 

Bíborkáék egy kolozsvári lakótelepen termesztenek csípős paprikát és mentát sok futómuskátli és egy gyönyörű japánrózsa társaságában. A tavalyi termés szép színes volt. A család gyakran a „veteményesbe” ül ki vacsorázni, a szomszédok viszont többnyire csak ruhaszárításra használják az erkélyt. Reméljük nem sokáig…

Zsolték Debrecenben egy 1,3x 2,2 m nagyságú erkély boldog kertészei a 6. emeleten. A jó benapozás szemmel láthatólag kedvez a növényeknek. Nagyon sok szeretettel gondozzák és élvezik a magaslati növényeik ízét és illatát! 

Debrecen

Gyöngyvér Budapesten egy 8. kerületi lakás erkélyén évek óta paradicsomot, paprikát,epret termeszt. A gyerekei imádják a saját termesztésű paradicsomot. Mivel idéntől  saját kis talpalattnyi földje van a Grund közösségi kertben, így a paradicsomon kívül mindent odaültetett.

Ágnes egy 9. kerületi társasház harmadik emeletén kertészkedik, nem is akárhogyan. Még újrahasznosított elemeket is bevetett. A paradicsomok PET-palackban nőnek, alattuk saláta és bazsalikom éldegél balkonládákban.

 

 

Zsuzsanna egy társasház erkélyén vágott bele a sikeres vállakozásba.

Szerkesztőségünk tagjait se kerülte el a balkonkertészet láz. Egyikünk belevágott. Sok minden megterem egy belvárosi bérház gangján is. 

Budapest

 

Emőke nevű olvasónk külön blogot szentelt a balkonkertjében történtek bemutatásának. Hangulatos fotók, kedves beszámoló, érdemes megnézni. 

 

Köszönjük a képeket, és jó szüretelést kívánunk!

Ha vannak képeitek a saját ablakpárkány- vagy balkonkertetekről, küldjétek be nekünk a szerk@tudatosvasarlo.hu-ra,  és megosztjuk a többi Olvasóval is. 

 

***

Tetszik a Tudatos Vásárló.hu és szívesen olvasod cikkeinket? Ez egy nonprofit oldal, a Tudatos Vásárlók Egyesülete tartja fenn. Minimális forrásaink vannak a működtetésre. Kérjük, hogy te is támogass bennünket, hogy több hasznos cikket publikálhassunk!
 
Oszd meg a cikket a facebookon! Klikkelj a cikk címe mellett!

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás