• Nyomtatóbarát változat
  • Oldal küldése ismerősnek

Nyuszi vásárlása helyett jelképes örökbefogadás

2016.03.15. /

Húsvéti nyúl vásárlása helyett inkább fogadj örökbe névlegesen egy állatot!

Közeleg a húsvét, sokan ilyenkor nyulat vásárolnak, s nem gondolnak bele, mi lesz a nyuszi további sorsa, amikor a gyerek ráun a bolyhosaranyos állatkára.

Ne vásárolj ajándékba élő húsvéti nyulat, fogadj inkább örökbe valamilyen formában egy állatot! Erre ma már számos lehetőség kínálkozik.

Jelképes örökbefogadás

A fővárosi állatkertben rengeteg állatot fogadhatunk - természetesen csak jelképesen - örökbe, minimális éves támogatás összege 6000 Ft, kötelezettséggel nem jár, oklevelet kap a nevelőszülő, évi két rendezvényre külön meghívót küldenek minden örökbefogadónak, ahol szakvezető segítségével részt vehet egy sétán és érdeklődhet kiskedvencéről bővebben is. Részletes infó itt található. A nyíregyházi Sóstó Állatkertben, a Gyöngyösi Állatkertben is hasonló programban vehetünk részt.

 

Az Equus Tatai Állatotthonban is hasonló lehetőség várja az állatbarátokat: segítség az állatotthonnak, a támogatás egy különleges formája, amellyel az örökbefogadók nem csupán anyagi támogatást és kiválasztott kedvencük tartási költségeihez hozzájárulást biztosítanak, de egy-egy kutya, macska „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé is válhatnak. Nem kell hazavinnie a kedvencét, az továbbra is az Állatotthonban marad. A jelképes örökbefogadás addig szól, míg a kutya végleges gazdához nem kerül. Az örökbefogadás összege egyszeri 1.000,- Ft, ezen felül bármilyen összeget, nem anyagi jellegű és tárgyi  támogatást is köszönettel fogadnak.

 

Számos állatotthonban fogadják örömmel az egyszeri vagy rendszeres segítséget: sétáltatás, látogatás, időnként hozzájárulás a költségekhez, az állatok etetéséhez bármilyen segítség felajánlásával, érdemes a környékünkön menhelyet keresni és érdeklődni, ha végső örökbefogadásra nincs lehetőségünk. A Gazdit keresek oldalán menhelyadatbázis is elérhető.

 

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.  • Nemzeti Fejlesztési Minisztérium,
    a fogyasztók érdekében