fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Nagy család – kislábnyom: zöld családi verseny

A „Nagycsalád – kis lábnyom” kampány keretén belül 2010. október 20-tól egy fél évig tartó fogyasztásmérős, energiamegtakarítós, feladatmegoldós versenyt indítunk a vállalkozó kedvű családoknak!

A GreenDependent Fenntartható Megoldások Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett verseny célja, hogy ki-ki megmutathassa:

  • nem csak elméletben tud takarékoskodni
  • és a fogyasztásával párhuzamosan a szén-dioxid kibocsátása, azaz karbon-lábnyoma is csökken.

A résztvevő családok…

…mérik a fogyasztásukat, azaz havonta leolvassák a mérőórákat és az adatokat a karbonkalkulator.hu oldalon rögzítik, hogy a változás követhető legyen;

…a klímabarát otthon kialakításáról szóló képzésen hallottak vagy a honlapról letölthető útmutató, illetve saját ötleteik alapján – a családtagok bevonásával és a háztartási klíma audit segítségével – megtakarítási intézkedéseket tesznek (Beugró feladat)

…a környezettudatosság és energiamegtakarítás témaköreiben oldanak meg kreatív feladatokat (a féléves verseny alatt 3-at).

A családok egyik legfőbb nyereménye a megtakarított energia, illetve a legjobbak a projekt végén megjelenő, családi megtakarításos példákat tartalmazó esettanulmánykötetbe is bekerülnek.

Emellett, természetesen minden régióban  (Pest megye és Budapest kivételével) értékes nyereményeket lehet nyerni (pl.: kerékpár, öko-nyaralás, környezetbarát termékcsomag).  A folyamatosan feltöltött fogyasztási adatokat és a beküldött 3+1 feladatot egy szakmai zsűri pontozza. Amely családok (régiónként 4) a legtöbb pontot kapják, azok vehetik át személyesen a 2011 áprilisában megrendezésre kerülő zárórendezvényen a nyereményeket.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás