fbpx

| Tudatos Vásárló

Mindent a szemétről – ingyenes vándorkiállítás vidéki helyszínekkel is

Mi a szemét? Mi az, ami annak látszik, de mégsem az? A Hulladék Akadémia c. vándorkiállításon ezekre a kérdésekre kapunk praktikus válaszokat.

A Hulladék Akadémia komplex környezetvédelmi kiállítás, melynek célja az ismeretterjesztés, amin keresztül megértjük, hogy mennyit számít a csomagolás, hogy azzal mit kezdünk és főleg, hogy ez hogyan hat a környezetünkre: egyértelműen hétköznapi kérdésekre/problémákra adott válaszok, amelyeket mindennapjainkba építve jelentősen csökkenthetjük a válogatatlanul gyülemlő szemét mennyiségét, melyről manapság tudni lehet, hogy jelentős környezeti terhelést jelent. A környezeti nevelés fontos része a szelektív gyűjtés, a tudatosság a vásárlásnál kezdődik, mindez tanulható, fejleszthető, pl. egy ilyen típusú kiállításon keresztül.

A Hulladék Akadémia fő üzenete, hogy előzzük meg a hulladékok keletkezését. Ezért a tárlat már megjelenésében is tükrözi az újrahasznosított anyagok egyik felhasználási lehetőségét, ugyanis a tárlat berendezéseinek többsége maga is újragondolt installációkból készült. Az Akadémia a hulladékpiramis logikájára épülve, szemléletesen és gyakorlatiasan mutatja be a modern emberrel szemben elvárt, takarékos, környezettudatos magatartás elemeit, a hulladékgazdálkodás legfontosabb tudnivalóit és a környezettudatosság hétköznapokban is alkalmazható gyakorlati lépéseit, melyekkel nemcsak a pazarlásnak vethetünk véget, hanem a keletkező hulladékok csökkentését is elérhetjük. A tárlat játékos és interaktív megoldásokkal, különleges tárlatvezetéssel várja a látogatókat! 

 

A vándorkiállítás Budapest után a következő városokban lesz látogatható: Hajdúnánás, Debrecen, Zalaegerszeg, Kecskemét, Pécs – az utolsó állomás záródátuma április 21. . A kiállítás ingyenes, csoportos tárlatvezetésre is adott a lehetőség, ez utóbbi regisztrációt igényel. 

 

 

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás