fbpx

| Tudatos Vásárló

Mentsük meg a lebontástól a Bécsi utca műemlék jellegű épületeit!

Az V. kerületi Bécsi utcában 2013-ra tervezett új városközpont felépítése több esztétikailag, építészetileg és művészettörténetileg kiemelkedő értékű épület lebontásával valósulna meg. Csatlakozz Te is a tiltakozáshoz!

A központi tervtanács július 30-án támogatásáról biztosította a pesti belváros legújabb épülettervét. Az új épülettömb elfoglalná a Bécsi utca 2-4-6-8-10. számú épületek helyét, ami a jelenlegi épületek lebontásával járna a Brit Nagykövetségtől a Kristóf térig.

Két városképileg védendő eklektikus lakóház (egyikük védettségét 2010 tavaszán szüntették meg) bontása mellett feláldoz olyan építészeti és kultúrtörténeti emlékeket, mint az 1909-ben áruháznak épült szecessziós Fischer házat, valamint az újkori magyar építészet egyik legkiemelkedőbb, építészeti megoldásában hazánkban egyedülálló alkotást, a Gulyás Zoltán által tervezett Chemolipex irodaházat (1963) A döntés kapcsán több neves építész is tiltakozását fejezte ki.

Részletek a döntésről és a tiltakozásról az Építészfórumon >>>

Itt csatlakozhatsz a tilatakozás Facebook csoportjához >>>

A lebontásra szánt épületek részletes bemutatásáról a hg.hu-n olvashatsz.

 

Forrás: Épitészforum

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás