fbpx

| Tudatos Vásárló

Méltányos gyümölcsöt! Csatlakozz Te is a nemzetközi petícióhoz!

A nekünk és más európai fogyasztóknak termelt gyümölcsöket sokszor borzasztó körülmények között állítják elő. A földeken és az üzemekben dolgozók legalapvetőbb jogait világszerte lábbal tiporják, különösen a fejlődő országokban. Tudatos vásárlóként és fogyasztóként is tehetünk azért, hogy ez megváltozzon. Ezzel a petícióval jelezheted a felelős döntéshozók felé, hogy te méltányos gyümölcsöt szeretnél.

Termelők és munkások ezrei esnek kizsákmányolás áldozatául, hogy finom, édes gyümölcsöket termeljenek az Európai fogyasztóknak. A legalapvetőbb jogaikat egyszerűen lábbal tiporják. Nekünk, fogyasztóknak is felelősséget kell vállalnunk ebben a helyzetben. Jelezzük az Európai Unió, a döntéshozók és a szupermarketek felé, hogy változást szeretnénk! Azt szeretnénk, hogy ezek a jelentős hatalommal rendelkező szereplők garantálják: a piacra kerülő gyümölcsökért méltányos árat kapnak a termelők, a munkások emberi- és munkavállalói jogait tiszteletben tartják, és a termelési módszerek nem szennyezik a környezetet. Tegyél te is a változásért! Írd alá te is az Elżbieta Bieńkowska Biztos Asszonynak, az Európai Unió e témáért felelős biztosának szóló petíciót! 

 

100 000 aláírást szeretnénk összegyűjteni. Ehhez Te is kellesz!

 

 

 

Fontos! A petícióhoz mindenképpen egy működő email-címet kell megadni, különben nem számít a szavazatod.

Az aláírás után a következő nagyszerű dolog, amit tehetsz az ügy érdekében, hogy az oldalt lévő gombok (facebook, google+, twitter, email) segítségével eljuttatod ezt a felhívást minél több emberhez. Köszönjük!

 

Így látják ők

„Egy banánültetvényen tápozom a növényeket. Szeretném, ha a szupermarketek többet fizetnének a banánokért, amelyeket felvásárolnak. Akkor a banánvállalat nekem is több fizetést adhatna – jobbak lehetnének az élet- és munkakörülményeim.” Nfor Lilian (34), munkás egy ültetvényről, Kamerun

 

Fotó: © Jan Nimmo

 

„Egy banánültetvényhez tartozó csomagolóüzemben dolgozom. Ha a szupermarketek fenntarthatóbb árakat fizetnének a banánért, amelyet vásárolnak, jobb lehetne a fizetésem.” Tchafac Bridget (30), csomagoló munkás, Kamerun

 

Fotó: © Jan Nimmo

 

„Nagyon keményen dolgozunk azért, hogy több és jobb legyen a termés, úgy, hogy közben megóvjuk a természetet. De hiába nőnek a terményeink, és hiába nő a szupermarketek haszna, az ár, amit mi kapunk a banánért, úgy tűnik, sohasem nő. Ez az ár nem biztosítja a tisztességes megélhetést.” Anton Bowman, kistermelő, Szélfelőli-szigetek 

 

Fotó: © WINFA

 

 

A petíció magyarországi támogatói

A petíció céljaival számos magyarországi szervezet egyetért, a hivatalos támogatók köre egyre bővül. Jelenleg a következő szervezetek támogatását élvezi a kezdeményezés: Felelős GasztrohősGreenDependent Fenntartható Megoldások EgyesületeGreenpeace Magyarország, HAND Szövetség Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség, Hulladék Munkaszövetség, Szatyorbolt – Szatyor Egyesület. A listát folyamatosan bővítjük. Emellett sok szervezet kommunikációs támogatást nyújt a célok eléréséhez. Ha az általad képviselt szervezet is szívesen csatlakozna, várjuk a jelentkezését a tve kukac tve.hu emailcímen.

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

 

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás