fbpx

| Tudatos Vásárló

Megmaradhat a Dunakeszi-tőzegláp

A Dunakeszi-tőzegláp hosszú évek óta húzódó története újabb fejezettel bővült a Kúria közelmúltban hozott két ítéletével. Van ok örvendezni.

Ismert, hogy a Dunakeszi határán lévő, az egykori hatalmas kiterjedésű vizes élőhelyek hírmondójaként megmaradt lápos területre szemet vetett a szomszédos bevásárlóközpont, amely a parkolóját szerette volna itt bővíteni. A helyi civil szervezetek és a Levegő Munkacsoport azonban igyekeztek elérni az értékes és ritka élőhely, valamint az itt élő védett élőlények fennmaradását.

Az Auchan elleni bojkottról bővebben itt olvashatsz. 

A természetvédelmi és vízügyi hatóság néhány kanyar és zsákutca után kiállt a természeti értékek mellett, határozatában elutasította a lápot tápláló Óceán-árok elterelésének engedélykérelmét, egy másik határozatában pedig megsemmisítette azt a korábbi döntést, amely azt mondta ki, hogy a terület nem felel meg a láp jogszabályi feltételeinek. 

 

A teljes cikk elolvasható a greenfo.hu-n.

Fotó: greenfo.hu

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás