fbpx

| Tudatos Vásárló

Még lehet csatlakozni a Kislábnyom Családi Energiatakarékossági Versenyhez!

A GreenDependent Egyesülete és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 2010 májusában indította el a „Nagycsalád kis lábnyom” című kampányát, mely a családokat, azon belül is a nagycsaládosokat célozza meg. A projekt keretén belül megrendezett energiatakarékossági versenyre még lehet jelentkezni!

A szervezők a kampány első lépéseként országszerte képzéseket tartottak a jelentkezőknek, melyen összesen 300 család vett részt. A tanulási folyamat során bemutatták, hogy egy társadalom energiafogyasztását nem csupán az energiához kapcsolódó szokások, azaz pl. a fűtés, világítás, közlekedés, befolyásolják, hanem az is, hogyan étkezünk, hogyan töltjük szabadidőnket, hogyan alakítjuk ki szűkebb és tágabb környezetünket.  A képzések után klíma-koordinátorok segítségével – akik a NOE régiós titkárai közül kerültek ki -, valamint a rendszeresen megjelenő elektronikus Kislábnyom hírlevéllel és kiadványokkal támogatják a képzésben résztvevőket a szükséges tudás megszerzésében és megőrzésében.

A program másik, jelentős állomása a szintén országosan meghirdetett energiatakarékossági verseny. A verseny során a résztvevőknek – a regisztráció után – a következőket kell tenniük:

  • 1. minden hónap elején le kell olvasniuk és az online karbon kalkulátorban feljegyezniük mérőóra állásaikat (elektromos áram, gáz, víz, gépkocsi);
  • 2. elvégezni egy egyszerű háztartási energia auditot (1. feladat); valamint
  • 3. a folyamatosan meghirdetett további 3 feladat közül legalább 2-t elvégezni. A második feladat már elérhető a Nagycsalád – kis lábnyom honlapon.

A családok folyamatosan jelentkezhetnek, a képzésen való részvétel nem feltétele a versenyjelentkezésnek!

A folyamatosan feltöltött fogyasztási adatokat és a beküldött feladatokat egy szakmai zsűri pontozza. A legjobban szereplő, legkörnyezettudatosabb családok értékes nyereményeket is kapnak: laptop, kerékpár, családi nyaralás öko-panzióban és környezetbarát termékeket tartalmazó ajándékcsomag. A nyereményeket személyesen vehetik át a 2011. április végén megrendezésre kerülő záró rendezvényen.

Fontos, hogy minél előbb regisztrál valaki, annál nagyobb esélye van a nyeremények megszerzésében. A versenyben bármely család részt vehet, regisztrálni a www.kislabnyom.hu honlapon lehet.

A családi energiatakarékossági verseny és a díjkiosztó rendezvény fővédnöke dr. Fülöp Sándor,  a Jövő nemzedékek Országgyűlési Biztosa, aki a projekt sajtóbemutatóján kiemelkedő jelentőségű programként üdvözölte a versenyt.

 

További információ:

A projektről: Vadovics Edina, tel:+36 20/5121 887, edina [kukac] greendependent.org

Sajtókapcsolat: Vadovics Kristóf, tel:+36 20/5121 886, kristof [kukac] greendependent.org

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás