fbpx

| Tudatos Vásárló

Margarin tesztre gyűjt a TVE

A TVE legújabb labortesztjében a 3-MCPD nevű rákkeltő anyag jelenlétét szeretné vizsgálni margarinokban. Támogasd Te is a tesztet adományoddal! 

3-MCPD ?!?!?

Nem, ez nem egy bolygó neve a szomszéd galaxisban és nem is egy titkos kódolt üzenet. Ez egy olyan potenciálisan rákkeltő hatású kémiai vegyület (teljes neve: 3-monoklórpropán-1,2-diol), amely az élelmiszer-feldolgozás során a margarinokba kerülhet.

Egy anyag, amit nem írnak rá termékcímkére, tehát nem lehetünk biztosak benne, hogy amikor margarint kenünk a kenyerünkre, akkor ez a vegyület vajon bekerül-e vele a szervezetünkbe. Támogasd a kezdeményezésünket, hogy kideríthessük az igazságot!

 

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2009 és 2011 közötti vizsgálatai szerint több margarinban kimutatták a 3-MCPD jelenlétét.
A TVE mostani tesztjében annak szeretne utánajárni, hogy a boltokban leggyakoribb termékekben megtalálható-e ez a potenciálisan rákkeltő anyag.

A boltokban rengeteg különböző márkájú margarin kapható és a vaj-margarin párbajtól függetlenül továbbra is népszerű termék a vásárlók körében. 11 különböző márkájú margarint tesztelünk akkreditált laboratóriumban, hogy kiderítsük, tartalmaznak-e 3-MCPD-t.

Ha Te is szeretnéd tudni, hogy vajon tényleg mérgező és káros vegyületek kerülnek-e a margarinokba, akkor támogasd a margarin tesztet megosztással vagy adománnyal!

 

A teszt teljes költsége (laborvizsgálat, szakértői konzultáció, termékvásárlás): 396.000 Ft.

Ebből 56.000 forintot szeretnénk összegyűjteni, mert már csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy 11 különböző margarint tesztelhessünk.

 

 

Köszönetképpen

Minden adományozónknak elküldjük a margarin teszt eredményét. Ezért arra kérünk, hogy az adjukossze.hu oldalon adományozáskor ne felejtesd el megadni az e-mail címedet.

 

A 3000 Ft feletti adományt egy ilyen egyedi kézműves TVE bögrével szeretnénk megköszönni, amelyet személyesen a TVE irodájában vehetsz át. (Sárga vagy kék színben választható)

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 
   

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

 

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás