fbpx

| Tudatos Vásárló

Levegőillatosítók

Senki nem szereti a kellemetlen szagokat, ezért szellőztetünk, illatosítunk. Nem mindegy azonban, hogy mivel és hogy, számos termék használata nem kockázatmentes. 

A mesterséges illatosítók közül sok (spray, illatgyertya, elektromos párologtató, illatósító gél) jelentős mennyiségben bocsát ki egészségre ártalmas illékony szerves vegyületeket. Megtalálható bennük a formaldehid – amely fejfájást, rosszullétet okozhat -, a feltételezhetően hormonális hatású dietil-ftalát és különféle allergiát kiváltó anyagok is. 

Megjelent a Levegő Munkacsoport Hétköznapi mérgeink című kiadványában, amelynek elkészítéséhez a Tudatos Vásárlók Egyesülete is hozzájárult. A kiadvány teljes egészében a Levegő Munkacsoport weboldaláról tölthető le.

 

Illatosítás másképp

Az egyszerű szellőztetésen túl több lehetőség is adódik a kellemetlen szagok elűzésére:

  • egy gyufa elégetésével egy kisebb helyiségben könnyedén megszüntethetjük a szagokat, pl. a mosdóban

  • párologtatóba, diffúzorba töltött megfelelő minőségű illóolajjal a kívánt illat lesz otthonunkban 

  • illóolajat száraz növénykre is csepegtethetünk

  • a virágvizeket a levegőbe spriccelve ugyanezt a hatást érhetjük el 

  • mosóparfümöt kissé felhigítva és spricnibe töltve kifújhatjuk a lakás minden pontjára, még a száradó ruhákra is, hogy még kellemesebb illatuk legyen

 

 

Képek forrása: Pixabay

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

 

A cikk a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás PTKF/1230/2015 jelű pályázat keretében frissült 2016-ban.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás