fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Legyünk óvatosak online szállásfoglaláskor!

Az internetes szállásfoglalás az egyetlen dinamikusan növekvő ágazat a foglalási módok között. Azonban ezen a téren sem árt az óvatosság. Elmondjuk, miért.

A városi szobák 40%-át online foglalják le, és ez az arány hamarosan tovább növekszik. Teret nyertek és szép számmal alakultak ugyanis az online szállodai helyfoglaló portálok, kuponos oldalak, amelyeket minden internettel rendelkező utazó figyelemmel kísér. Nem árt azonban az óvatosság.

Kedvezményes szállásfoglalásra jogosító voucherek esetén a kínált csomag tartalmát érdemes a vásárlás vagy foglalás előtt leellenőrizni. A kezdetben igen jutányosnak tűnő ajánlat sok olyan apró betűs részt tartalmazhat, mely a helyben fizetendő árat megemeli, és a végső mérlegnél az utazni, pihenni vágyó rádöbbenhet, hogy az ajánlat a valóságban már közel sem annyira akciós mint az első pillanatra látszott. A szállodák saját honlapján érdemes megnézni azt is, hogy a csomag kedvezmény nélkül mennyibe kerül, esetleg a szolgáltatónál közvetlenül foglalható-e hasonló feltételek mellet szállás.

Ha probléma merül fel a helyszínen, vagy eltérést tapasztalunk a leírtaktól, például nem azt a szobát kaptuk, amelyet kiválasztottunk a képek alapján, akkor azt rögtön jelezni kell a szállodában. Amennyiben nem sikerül orvosolni, arról jegyzőkönyvet kell felvetetni. Az online szállásfoglaló portáltól is kaphatunk segítséget.

A fejlődés iránya logikusan az online helyfoglalások növekedését mutatja. Hogy miért? Nem csak az árakat látja a helyfoglaló azonnal, de a különféle szállodaértékeléseket is, vagy akár a korábbi vendégek bejegyzéseit, véleményeit is. Az vendég így könnyen össze tudja hasonlítani a felkínált lehetőségeket és eldöntheti, melyik szobát választja.

Kép [cc] alhikes

 

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás