fbpx

| Tudatos Vásárló

Legyen neked is friss zöldség dobozod! Beszélgetés a közösségi mezőgazdaságról

A közösségi mezőgazdálkodás Európában és Magyarországon címmel február 22-én a TVE svájci és magyar kezdeményezéssekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Az előadáson szó esik a közösségi mezőgazdálkodás elméleti hátteréről, és olyan európai dobozrendszerekről, amelyek követendő példát nyújthatnak.

Európában egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy így segítsék egymást. A hosszú távú elköteleződésért cserébe a termelők biztos megélhetést, a fogyasztók pedig megbízható helyről származó, jó minőségű élelmiszert kapnak.  

 

Időpont: 2013.február 22. (péntek) 16:00 – 18:00

Helyszín: Francia Intézet (1011 Budapest, Fő u. 17.)

Amennyiben szeretnél gyakorlati információt, tanácsot is kapni a témában, ahhoz, hogy magad is elindíthass egy dobozrendszert, jelentkezz a február 23-i workshopunkra itt

Program:

  • 16:00 – 16:15 Mi az a közösségi mezőgazdálkodás? Dobozrendszerek Európában és Magyarországon – Perényi Zsófia, Tudatos Vásárlók Egyesülete
  • 16:15 – 16:30 Közösségi mezőgazdálkodás Svájcban – Josy Taramarcaz, AGRIDEA (Svájc)
  • 16:30 – 16:45 CSA kezdeményezések Franciaországban és Németországban – Astrid Gerz, AGRIDEA, (Svájc)
  • 16:45 – 17:00 Biokert, Szigetmonostor – Egy magyarországi dobozrendszer bemutatása – Pető Áron, gazdálkodó (Biokert, Szigetmonostor)
  • 17:00  – 18:00 Pódiumbeszélgetés az előadókkal.  Moderátor: Horváth Gergő, Tudatos Vásárlók Egyesülete

 

A francia nyelvű előadások alatt tolmácsolást biztosítunk.

A részvétel ingyenes. Részvételi szándékodat kérjük, jelezd Perényi Zsófiánál a zsofi@tve.hu címen. További információk ugyanezen az e-mail címen kérhetőek.

 

Cikkek videók a témában: 

 

Támogatom az oldalt adóm 1%-ának felajánlásával. A Tudatos Vásárlók Egyesületének adószáma:  18245770-1-43

 

A projekt a Svájci Hozzájárulás Testvértelepülési és Partnerségi Pályázati Alap valamint a Budapesti Francia Intézet támogatásával valósul meg. 

      

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás