fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Legyél Te is szupermarket detektív!

Csatlakozz Te is a TVE csapatához, és derítsük ki együtt, hogy milyen fenntartható termékeket kínálnak a budapesti és vidéki szupermarketek.  (tovább…)

A TVE a Méltányos Gyümölcsöt! kampány keretein belül azzal foglalkozik, hogy kiderítse, a szupermarketek vevői erővel való visszaélései milyen munka és emberi jogi problémákhoz vezetnek a déli gyümölcsök beszállítói és az ültetvényeken dolgozó munkások életében.

A TVE célja, hogy a jelentős hatalommal rendelkező szupermarketek garantálják, hogy a piacra kerülő gyümölcsökért méltányos árat kapnak a termelők és tiszteletben tartják a munkások emberi és munkavállalói jogait. Ezt többek között azzal érhetik el, ha bővítik a méltányos kereskedelemből származó termékek körét.

Ahhoz, hogy eredményeket tudjunk elérni a szupermarketekkel való tárgyalásokon, több információra van szükségünk a szupermarketek aktuális fenntartható termék kínálatáról.

Itt kezdődik a nyomozás, ahol Rád is számítunk.

 

Miről is van szó?

  • A nyár folyamán szeretnénk felmérni a hazai ( budapesti és vidéki) szupermarketek fenntartható termék kínálatát

  • Ezekre a termékkategóriákra fogunk fókuszálni: banán, kévá, tea, csoki és kakaópor a külföldi és hazai láncokat egyaránt felmérjük

 

 

Miből áll a nyomozás, mi lenne a feladat?

  • A közeledben lévő ( vagy ahol vásárolni szoktál) szupermarketben megnézni, hogy a felsorolt termékkategóriák között találhatók-e minősített fenntartható termékek pl: UTZ,         Fairtrade

  • Egy rövid kérdőív kitöltése

  • Esetlegesen fotó készítése a termékekről

 

Ha szívesen résztvennél a nagy szupermarket akcióban, regisztrálj itt,  és minden további tudnivalót elküldünk neked emailen.

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 2500 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

Ezt a projektet az Európai Unió finanszírozza 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás