fbpx

| Tudatos Vásárló

Kipróbáltuk: bisztró és bank egyben

A Magnet bank és a Házikó együttműködése révén nemrég egy különleges hely nyílt Budapesten. Egy bankfiók és egy bisztró egyben. Képes beszámolónk következik. 

Korábban már írtunk a Házikó-ról, ahol közvetlenül a termelőtől beszerzett, szezonális alapanyagból készítenek élelmiszert vendéglátó helyek számára, de catering szogáltatást is nyújtanak rendezvényeknek.

A vállalkozás azóta saját bisztróval is bővül. Az egyik Farm bistro a 7. kerületben a Wesselényi utcában van, a másik a 11. kerületben egy nem éppen szokványos környezetben: egy bankban.

 

Kipróbáltuk a Magnet Bank és a Farmbistro kombinációt, habár nehéz volt eldönteni, hogy most akkor éppen bankban vagy bisztróban vagyunk-e. Minden esetre a megoldás különleges, a hangulat kellemes.

A kínálat illeszkedik a Házikó szellemiségéhez. Ebédidőben kétféle szezonális gyümölcsből vagy zöldségből készült leves közül választhatunk, emellé szintén szezonális zöldséges batyut, quiche-t vagy szendvicset kérhetünk.


Tetszett a cikk? Szívesen olvasnál még a témában?

Támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!


A tudatos vásárló a pulton lévő táblán megnézheti, hogy melyik alapanyagot melyik termelőtől vették. 

A falon lévő térkép is segít, hogy el tudjuk helyezni az egyes termelőket.  

 

Nagy piros pontot kapott a hely azért, mert a csapvizet nem kell külön kérnünk, hanem kancsóban ki van téve a pultra. Ezzel is arra ösztönzik a vendégeket, hogy ne palackozott vizet, hanem csapvizet fogyasszanak. Jó lenne, ha ez az egyszerű “marketing fogás” népszerűbb lenne a vendéglátó helyek körében. 

 

Nyitókép: pixabay.com


Szívesen olvasnál még a témában? Tegyél érte Te is! Válaszd a Neked megfelelő formát.

Támogasd a TVE munkáját adománnyal!

Fizess elő egy terméktesztünkre!

Legyél a TVE Támogató tagja vagy Szupertagja!

Ehhez még egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is adunk, amellyel több mint 70 jófej helyen vásárolhatsz kedvezményesen!

 


  A cikk a Zöld Forrás PTKF/625/2017 jelű pályázat támogatásával készült.

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás