fbpx

Kence keverő workshop kulisszatitkai

A TVE, Ökokuckó és a KenceLabor novemberi nyereményjátékában egy támogató tagunk, Mariann kence keverő workshopon járt, ahol három különböző kozmetikumot készített. Vajon milyen élményekkel?  Ismerd meg a kence keverő tanfolyamok kulisszatitkait. 

 

A Kencelabor Kezdő kence tanfolyamának résztvevői egy rövid és részletes elméleti bevezetőben először megismerkedtek a különböző bőrtípusokkal, és  hogy miből is áll össze egy krém. Mit jelent az, hogy vízfázis/ zsírfázis, a kencék emulgeálásának folyamata és megismerték a kencék keveréshez szükséges eszközöket ( tégelyek, poharak, mécék).

Az elméleti bevezető után a résztvevők, így Mariann is az alapanyagokkal ismerkedtek. Előkerültek a különböző növényi olajak, illóolajok, méhviasz, kakaóvaj és kókuszolaj. Ezt követően előkészültek, hogy elkészítsék saját, személyre szabott masszázsolajukat, ajakbalzsamot több féle verzióban ( merthogy színezett is készült, szép rózsaszínes árnyalattal) és 1 kg mennyiségű hidratálókrémet.

Kik a KenceLabor?
 

Kriszti és Attila 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a kozmetikumok gyártása, fejlesztése területén. A kozmetikumok és tisztítószerek készítése során kizárólag ökológiailag fenntartható, növényi eredetű összetevőket használnak. Attila elkötelezett fejlesztője a fenntartható kozmetikai termékeknek. Kriszti a mosódió további felhasználási területét kutatja és növényi hatóanyagok vizsgálatával foglalkozik,  a légszennyezés okozta bőrproblémákra fókuszálva. Krisztinek egyébként van egy kutyusa és három cicája.

Folyamatosan rendeznek tanfolyamokat melyek célja, hogy megbízható és hiteles forrásból származó tudást adjon a résztvevőknek, amivel könnyen elkészíthetik saját natúr kencéjüket.

 

Képes beszámolóval is készültünk
 

Minden készen áll a kence keveréshez

Előszőr egy masszázsolaj készül…

A masszázsolaj készítése is több fázisú, itt éppen az illóolaj kerül az olajba

És el is készült Mariann egyedi Cubai narancs és fenyő illatú olaja

A következő kence egy kókuszolaj és kakaóvaj alapú ajakbalzsam

A kakaóvaj lapocskákban került bele a tégelybe

A növényi olajakat elegyíteni is kell…

Már csak a kimérés és igény szerint a színezés maradt hátra

És el is készült 3 különböző ajakbalzsam 🙂

 

Mariann rövid beszámolót is írt nekünk 

“Kellemes meglepetés volt számomra, hogy egy igazi vegyész is volt az oktatók között. Eddig is kavargattam ugyanis kencéket interneten található receptekből, de mindenféle szakmai háttér nélkül. Most a szakmai háttér is meg lett alapozva. Nagyon felkészültek voltak az oktatók, és az oktató helyiség is nagyon profi volt. Igazi szakmabelinek érezhettem magam, mégis nagyon vidám, közvetlen hangulatban telt az oktatás. Sokkal többet kaptam mint amit vártam. 

Számomra a kéz és testápoló készítés volt a leghasznosabb. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen csoda kence készül olyan alapanyogokból, aminek a legnagyobb része víz. Tanfolyam nélkül biztos nem vágtam volna bele egy ilyen krém elkészítésébe, félve az eredményből. Így viszont el leszünk látva egy darabig egy remek krém alappal.  Az itthon használt kozmetikumok nagyrészét magam állítom elő. Az alapnyagokat többnyire az Ökokuckóból szerzem be. “

Azt is megkérdeztük Marianntól, hogy miért csatlakozott a TVE-hez támogató tagként? 🙂

“Azért lettem TVE támogató tag, mert titkon reménykedtem, hogy én nyerem meg a kence tanfolyamot és lám sikerült. Emellett gyakran járok adományboltba, ahol szintén kedvezményre jogosít a kártya.”

 

Mindenkinek köszönjük, aki velünk játszott és csatlakozott a TVE-hez támogatóként.

 

Köszönjük partnereink felajánlását!

 

Ökokuckó: Ők biztosítják a természetes alapanyagokat a tanfolyam résztvevői számára

KenceLabor: Ők biztosítják a profi csapatot és a kencék összekeverésének tudományát

Lukréciakencéi: Ők hozzák az egyedi kence recepteket

 

Tetszett a cikk, szeretnél még több akciót? Nyomd meg a lenti gombot és támogasd a www.tudatosvasarlo.hu fenntartását egyszeri felajánlással.  Köszönjük!

 

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

A cikk a Making cities resilient: chance of urban areas in Central European Countries programunk keretében készült. A projektet az International Visegrad Fund támogatja.

 

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás