fbpx

| Tudatos Vásárló

Júniusban újra 50 kilométeres diéta !

Még lehet csatlakozni az 50 kilométeres diétához! Hogy mi is ez? Szabadon vállalt étkezési átszoktató rendszer. Amikor kérdezel, tájékozódsz, főzöl és egyre egészségesebbnek és jobban érzed magad!

A Messzelátó Egyesület népszerű programja újratöltve. Diétázz júniusban is! A cél, hogy mindent, amit megeszel helyi termelőktől szerezd be, akik kímélő módon, vegyszermentesen termesztenek, és közelről hozzák a portékáikat.

Ezzel jót teszel a szervezetednek és a környezetednek is.

Az 50 kilométeres diéta alapötletét egy kanadai házaspár könyve (http://100milediet.org/book ) inspirálta, amelyben 100 mérföldes diétájukról (100 mile diet) számolnak be. Ők akkor arra vállalkoztak, hogy kerek egy esztendőig csupán 100 mérföldön belül termesztett alapanyagokból készítik ételeiket.

Ebből a diétából kiindulva hoztuk létre az 50 kilométeres diétát, mely 2012. június 1-től egy hónapig tart, s melyhez bárki szabadon csatlakozhat. 

 

Együtt könnyebb!

Nem egyszerű. Végig kell gondolnod egy hétre előre, hogy mit fogsz enni. Meg kell találnod a helyeket, ahol beszerezheted az alapanyagokat 50 km belül. Főzni kell, mert az étterem nem játszik ebben a hónapban. Sokkal egyszerűbb, ha barátokkal vagy munkatársakkal csinálod! Felváltva vagy együtt tudtok főzni, készülődni. Az 50 km-es diéta összehozza az embereket. Erőt adunk egymásnak, segítünk beszerezni az alapanyagokat, együtt főzünk, beszélgetünk. Együtt eszünk! Mindez jó a depresszió ellen is.

Néhányan már idő előtt elkezdték az 50 kilométeres diétát, hogy az ő tapasztalataikat is felhasználhatjátok az egy hónap alatt. Erről, illetve a későbbiekbn a résztvevők élményeiről az 50 kilométeres diéta blogján olvashattok.

A szerevzők összeállítottak nektek egy heti menüt is, hogy egyszerűbb legyen.

A diétát sokan kezdik el egyszerre, a résztvevők a levelezőlistán és blogon is megoszthatják egymással a tapasztalataikat. Ha tehát valaki felfedez egy kedves helyi termelőt, vagy tud egy jó receptet, azt megoszthatja társaival. Így közösségben még jól is szórakozhattok!

További infomráció a programról az 50 kilométeres diéta honlapján.  

 

Forrás: Messzelátó

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás