fbpx

| Tudatos Vásárló

Ez a cikk már legalább 1 éve készült. A benne lévő információk azóta lehet, hogy elavultak, nézd meg, hátha van frissebb cikkünk a témában.

Jól megy Budapesten a zöldautó-megosztás, a GreenGo

Lassan féléves Budapest egyik legmenőbb környezetbarát közlekedési formája, a GreenGo. Ha nincs saját kocsid, regisztrálj és pattanj villanyautóba! 

A GreenGo egy új közösségi közlekedésforma a fővárosban; olyan, mintha a taxit ötvözték volna az autó-megosztással, a carsharinggel. Perc alapú autóbérlet, amellyel ráadásul környezetbarát villanyautót, Volkswagen e-Upokat vehetünk kölcsön egy okostelefonos applikáción keresztül.

A regisztrációhoz egy évnél régebben szerzett érvényes jogosítványra, személyes adatokra és egy bankkártyára van szükség. Az okmányokat a cég belvárosi irodájában (VII. Rumbach Sebestyén u. 15.) személyesen lehet bemutatni és aláírni a szerződést.

A Greengo autóit a szolgáltatási területen belül bárhol le lehet tenni, ahol más számára is könnyen hozzáférhető. Ha lemerült a gépkocsi, akkor a cég elszállítja. A használat alatt, a személyes szerződéskötés kivételével, minden folyamat online intézhető.

A GreenGo teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás.

Van rá igény, bővülnek

Hogy Budapesten van igény az e-car sharingre, jól látszik abból, hogy a flotta tavaly novemberben 45 autóval indult, és ma már közel kétszer ennyi gépkocsija van. A GreenGo-t jellemzően 25-45 közötti belvárosi lakók használják, akiknek nincs saját kocsija vagy nem akarnak a parkolással nyüglődni.

A cég a sikert látva a jövőben tovább bővíti a szolgáltatást – a tervek között szerepel a flotta bővítése, a lefedett terület kiterjesztése, és állandó drosztok kiépítése.

Az egyszeri regisztrációs díj 4.900 forint, plusz az online regisztráció 1.000 forint, amiért cserébe jár 30 perc ingyen autózást. A kocsit ezután percenként minimum 65 forintért használhatjuk, parkolás közben 15 forintért vár ránk.

A totalcar.hu kalkulációja szerint autót tartani sem olcsóbb: alsó hangon havi 35 ezer forint az autózás. (A honlapon lévő kalkulátorral bárki kiszámolhatja, mennyibe kerül neki gépkocsija havonta.) A saját autóval ellentétben a biztosítás, a szervizelés, a tankolás, a téli-nyári gumi, a közterhek vagy a parkolás sem a mi gondunk. A Greengo mindezek helyett környezetbarát autóbérlési megoldás.

A szolgáltatás részleteiről a greengo.hu-n tájékozódhatunk.

Legyél Te is a Tudatos Vásárlók Egyesülete büszke támogatója!

A TVE éves támogatói díja 3000 forint. És ezért kapsz egy Tudatos Vásárló Kedvezménykártyát is.

Kattints ide, ha szeretnél 5-15% kedvezménnyel vásárolni a TVE által minősített helyeken.

  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – a fogyasztók érdekében. A cikk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium FV-I-16-2016-00023 jelű pályázat keretében valósult meg.  

Mi nem csak a „szuperzöldekhez” szólunk! Célunk, hogy az ökotudatos életmód és az ehhez vezető vásárlási szempontok bárki számára elérhetők legyenek, éljen bárhol, bármilyen végzettséggel, bármilyen szemlélettel is ebben az országban.

Tevékenységünk a gyártók támogatásától és reklámoktól mentes, nem fogadunk el termékmintákat tesztelésre, nincsenek céges támogatóink, sem reklámbevételeink. És ezt továbbra is fenn akarjuk tartani.

Ahhoz, hogy olyan ügyekkel foglalkozzunk, amikre nincsen hazai vagy más pályázati forrás nagy szükségünk van olyan magánemberek támogatására, mint amilyen Te is vagy! Lehetőségeidhez mérten emiatt kérünk, támogasd munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal.

Ne feledd, a pénzed szavazat!

Támogass minket!

Képezd magad a webináriumainkon!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

    Válassz hírleveleink közül:*

      Iratkozz fel híreinkre!

      Tippek, tesztek, programok

      Megszakítás